Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Претпоставувам дека горниот е enzo camper ili traper,ако може цена на blank и комплет нож...благодарам
Ензо трапер Д2 ффг е моделот.
Бланкови немам, готовиот ензо зависи од челикот, одбојникот, материјалот на рачката и пиновите, во принцип од 6000 денари па нагоре.

Идете во бугарија има ножеви што душа ви сака и тоа по 1 евро.:)

Идете во бугарија има ножеви што душа ви сака и тоа по 1 евро.:)
Не е поентата да се има нож од 1 евро....исто е ко да ти речам оди во одпад земи си автомобил по 200 евра се.

Еве еден преправен Боуви....
Пред преправката (фабрички нож), тотално промашување....крива и неудобна рачка, одбојник претенок за боуви.....:

И после преправката, месинг, венге, кожа:

И бонус слика:

.

Abe da te matam ja tebe :). Se probav prethodniov vikend vo rachna izrabotka. Ne iskochi skros katastrofalno (ko za prv pat) ama sporedeno so tvoive izrabotki e ko da merish stokec (so lupnat far) i ferari so zgodna dunda u nego.

Sve na sve muda mi padnaa od rabota :)

Дај стаи слика да видиме што испаднало:). Што точно праеше? Рачка, сечиво, футрола или се комплет?

20130605_194717.jpg

20130605_194745.jpg

20130605_194805.jpg

Sechilo od star kulinarski nozh IMPA-ZEMUN (epten mlitav chelik)
Oodbojnik od nevidlivi materijali :)
Nitni od shajki :D
Ruchka od tupan. Se zezam - od parket

ќе те биде!!! тренинг само

Сечивото има многу чуден стомак, а и малку да било дроп поинт не ќе беше лошо. И рикасото (неостренот дел од ножот пред одбојникот) има многу улога во завршниот изглед на ножот. Рачката од ножов е копија од кујнски нож, што и не е лошо. Си ги утнал пиновите и тоа бајаги....нареден пат верувам дека ќе бидат на соодветно место.

Fala na kontruktivnite kritiki momci. Forata e sho malce apansas mi iskochi idejata za praenje nozh. Mi se skrshi toj kulinarksiot (carving knife sho izgleashe kako proizvod na nesvet brak na chef's knife i shrafciger), shto beshe dolg izmegju 20 i 25 cm, pa zatoa e malce chuden meot na sechiloto.

Istata prichina e vinovna za pinovite, nemashe prostor da go napravam tang-ot podolg pa morav da se snadjam so toa sho go imam. Toa sho ne se vo linija e druga pricha :), ali edno sfativ: ima prichina zoshto ne se koristi klinec za raznituvanje ...

Еве уште еден Ензо некер.....правен е за една специјална личност.

eMilanist што е со ножевите од Morakniv? Си чул нешто за нив? Едно другарче си куои такво ноже, не скапо 700-800 денари, па да прашам, ги бива или цената кажува се`?
Баш вака мислам изгледа:
Companion_MG__22642_zoom.jpg

Мора ножевите се одличен избор, се добива повеќе од тоа што кошта.

eMilanist што е со ножевите од Morakniv? Си чул нешто за нив? Едно другарче си куои такво ноже, не скапо 700-800 денари, па да прашам, ги бива или цената кажува се`?
Баш вака мислам изгледа:
Companion_MG__22642_zoom.jpg
ги има ли уште во хубо?

500-600 денари?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom