- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Одлично - ќе следам кога ќе го објават бидејќи во тоа спаѓаат и пајаците, лисиците и тн[DOUBLEPOST=1392815021][/DOUBLEPOST]Според сајтот, денеска треба да има седница, а на дневен ред е и комуналниот ред во Скопје
http://www.skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=6369&mid=482&tabId=1
Треба да се донесе одлука со која ќе се опфати и јавните површини, ѓубрето, фасадите, паркинзите, животните...
Со вакви правила, прописи само го уништуваат она што е наше. Што ти пречи ако некој суши алишта?Сепак во законов има и нешто добро. На пример, јас летоска кога бев низ Европа, благодарение на законов имав инспирација за сликање на пружени алишта по балкони и друг "воздушен простор", па сега на пример имам колекција од многу добри уметнички дела. Меѓу нив се најдоја слики од Франција, Италија , а врв во кариера ми беше балкон со пружени алишта во сред Монако... и тогаш сфатив дека законот не важи за туристички држави. На крај краева, па кој ни е крив што немаме море?
![]()
Мене многу ми се допаѓаше до пред некоја година кога се печеше и правеше ајвар, во Аеродром и на други места
Собрани соседи, денес печат и лупат за еден...., утре за друг ....
муабет, дружење... кому тоа му пречеше. Никому.... Освен на покондирените тикви кои мислат дека се некој и нешто ако станале тоа и тоа
Верувај ми, дека сум искрен. Јас ајвар слабо јадам, но прекрасен беше овој обичај
Последно уредено: