2013та започна со преселба, па навикнување на заедничкиот живот со (тогаш) мојата девојка, и не можев, а и не можам да се пожалам. Арно е! Па полека почнавме со кроење планови да си стаиме наш кров над глава и успеавме, си направивме куќичка (сега за сега само карабина е де, ама за толку време, и со толку средства, јас сум и повеќе од задоволен). Во октомври рипнав в тавче. Не болеше. Еве веќе скоро три месеци крчкам на тивок оган. И уште не боли... Се на се - една од најубавите години во мојот живот во која бев исполнет до максимум. Не можеше ништо да го помати впечатокот, дури ни тоа што иако не е de facto, останав без работа.
Во 2014 очекувам многу здравје и среќа, не само за мене, туку и за оние кои ми се се на светот. Се надевам на што помалку грижи, а што повеќе моменти на хедонизам, радост и задоволство. Очекувам некаде во почетокот на март да се пријавам во АВРМ како невработен (КО-НЕЧ-НО!), а се надевам набрзо потоа дека ќе си најдам работичка. За почеток е доволно и било каква, но подоцна можеби и ќе се сменат работите. Во мај го очекувам штркот да ми дојде на гости, а потоа - втората половина од 2014 претпоставувам дека веќе ништо нема да е исто, зошто ќе бидеме непарен број. Се надевам дека ќе успееме да се вселиме во нашиот дом и дека полесно ќе се дише. И најважно од се - на крајот на 2014 мојот тим на сакани да остане непроменет, но зголемен за еден. Тоа ми е и единствената желба!