Новогодишни одлуки '14 (New Year's Resolution 2014)

П

Пепси_

Гостин
2013 е катастрофа,а наредната ќе биде уште по за никаде.......така ми кажаа. Шо е тоа е шо би рекла колешката,мора да се соочиме со реалноста :icon_lol:

Нека има пари за кока кола другото не е битно и онака е променливо.

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
531
Поени од реакции
361
Втората половина на 2013 ми донесе надеж дека сепак сум способен да постигнам нешто значајно во животот мој. После 4 год од дипломирање на факс ја добив првата официјална(да тече работен стаж) работа, почнав поинаку да гледам на многу работи и увидов дека луѓето те гледаат како арен се додека си долу на дното, малку да поткрениш одма не им чиниш...

2014:

-Да си ја задржам работата и по можност да напредувам

- Да заштедам некој денар и да си го средам станот

- Да ја запросам девојката со која одам 7 години

- Да им кажам на сите мои блиски луѓе лично дека ми значат многу и дека ги сакам кои иако можеби го знаат тоа никој нема во навика да го кажува тоа

- Да јадам уште поздрава храна, и последно ама и најважно од се да сме здрави и живи сите уште многу многу години

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Бидејќи оваа година успеав (барем во одредени полиња) да ги поправам работите од претходната -2012, оваа година сакам:
1. да продолжам со исто темпо на работа
2. да сум малку поздрава

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
-2013- изгубив еден "другар", а стекнав две нови прекрасни познанства со кој сум мнооогу поблизок од колку што сум бил со тој "другарот".
нов стан, премногу нови познанства, прва половина на годината, љубов, така-така, сеа баш супер....
-2014- ќе почнам да вежбам, повеќе да се посветам на факултетот, можно е одење во странство....а си посакувам здравје, среќа, многу насмевки, радост и мнооогу љубов на себе и моите блиски :love: парите сами ќе си дојдат

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
2013ta godina beshe odlichna vo sekoe pole. Zdravje, rabota, okej ljubov ne do tollku, imashe nekollku zaebancii, a i se chustvuvam deka nemam vreme za takvo sranje. Chekam nekoja da me zashemeti jako!:D. 2014ta godina sakam da proshetam mallce povekje, razlichni mesta, razlichni llugje, kullturi. Pred se sakam da pravam sve shto e najdobro za mene, toa da go gledam prvo. Premnogu se grizham za lugjeto okolu mene..

F

FuckYouAll

Гостин
2013-помина онака, на моменти добро на моменти малце лошо:)
работа- работев малце, не ми дадоја пари и си ојдов...

здравјето ме служеше.
на полето на љубовта не ни се пробав, имам поважни работи.

Во 2014 сакам да си се вработам, да соберам пари и да забегам некаде
ако не најдам работа ќе се молам да добијам зелена карта за Америка и така да забегам
ако и тоа не ми успее ќе барам некоја со пасош:icon_mrgr:
здравјето би требало да е добро...

од љубовта не очекувам ништо, овие работи погоре ми се 10пати поважни т.е немат да форсирам:icon_mrgr:
што и да е ќе го прифатам.

Член од
25 декември 2013
Мислења
38
Поени од реакции
32
2013 е катастрофа,а наредната ќе биде уште по за никаде.......така ми кажаа. Шо е тоа е шо би рекла колешката,мора да се соочиме со реалноста :icon_lol:

Нека има пари за кока кола другото не е битно и онака е променливо.
Slave.

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Би напоменал дека оваа 2013 беше доста успешна за мене и од област работа, љубов, пријателства итн. Склучив доволно нови договори со нови фирми, поминав премногу убави моменти со девојката, исто така запознав премногу драги особи ( пријатели ) па гледано се на се супер.

Што се однесува до 2014...
Оваа година сум повеќе т.е целосно фокусиран на спортот. Почнуваќи од 20 јануари па натака ме очекува напорен период.
Па би сакал да донесам злато во мојот клуб лично од мене. На државно а се надевам и на балканско ниво.
Работното место и финансиите ми се супер, би сакал вака да продолжи.
Љубовта исто така би сакал вака да продолжи иако е рано да размислуваме за голем чекор, пак тоа полека полека го средуваме.
И што би посакал ?
- Сите мои роднини, пријатели, познаници, и сите вие драги кајганџии да ми бидите здрави и живи.
Другото се надевам ќе го остварам, едно БМВ скромно од 2000 година. 525 да си дозволам да биде во мои раце. Али да сме живи и здрави..

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
2013 godina na pocetok dobra bese ali na sredinata mi nese epten zeznata za postivnuvanje ne postignav nesto znacajno se nadevam deka mozebi 2014 ke postignam nesto poznacajno ke najdam nekoja postabilna rabota i ke bide podobro pred se. Zdravje za mene o za mpite najbliski pa sto e toa e ke vidime kako ke ne iznenadi 20th

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Оно поише желби се, али у 2014 планирам:

1. Да си посвојам една ваква:

2. Да ги махнам што подалеку од мене луѓето кои се во фазон: „Јас сум сега во врска, ќе се чуеме ко ќе раскинам".

3. Да се смеам често и многу.

4. Сексуалниот живот да престане да ми биде Кока Кола. Прво беше нормален, после стана LIGHT, сеа тежнее кон ZERO. Оно нека е како Кока кола у 14-ката, ама така сладок и така пенушкаст.

5. Да станам ситуиран маш - маш кој си ја има најдено својата кафана.

6. Да најдам 20 минути слободно време, за да завршам магистерски на Фон.

7. Да посетам шо е можно појќе концерти, оти таму се осеќам најубо.

8. Да ги делитнам лицемерите и оние кои ме тапшпаат по рамо, оти почнав да грбавеам од то.

9. Да пишам појќе.

10. Да се милуем и додирнујем со џерманскио за озбилно.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Sto znam, ubava godina bese :-D
Bas ubavo se osekjav, vaka retrospektivno :-D
Sakam da si kupam novi cizmi, edni kafeavi i edni plavi, da si kupam nov plahar poso veke ne sobira a i edno novo stolce za ucenje nema da bide loso. Sakam isto i nov tel i nov laptop, a moze i pogolem tablet kaj so ke mi funkcionira molivceto, sakam da si crtam na sketch. Isto, jako e da si kupam od onie helankine ko kozni sto se, baska sakam i novi tasni i marami. Rakavici mi kupija, ok e hahaha :-D
Posle da ideme na odmor negde kaj sto ke me masiraat i ke mi go vrtat cadorot kako so se dvizi senkata i ke me ladat so perduvi dur grickam indiski orevcinja :-D
Da si zapoznaam uste mnogu lugje, da mi stigaat pari za benzin a i za sve drugo, plus da mi ostanuvaat :-D
Baska, da si bidam opustena ko sto sum, da si ucam redovno, da neam last minute nervozi, da si vezbam i da si idam na planini i nisto sto mi se desava da ne mi poremetuva planovi poso koj poremeti, loso ke go snajde :-D
Nakratko, zivotot pesna da mi bide! Ne deka sea ne mi e... :-D
Preblagodarna sum :-D

Kajgana Shop

На врв Bottom