Новогодишни желби на еден Македонец од Солун

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
na makedonski:
na gejski:
Srekjna Nova 2010-ta i Cestit Bozik Bozji cheda Makedonski

kolku mi e milo koga gledam vakvi raboti.
treba hrabrost vo fashistichka gejlada da izlezesh vaka javno da izjavish deka si MAKEDONEC
da ste ni zdravi i zivi i da ni se mnozite :smir:

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
bravo bravo se poveke ima luge koi sto se svestuvaat i otvoreno zborat
bravo za "vinozito"

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Поздрав до тебе Спиро и да си ми жив и здрав и нека е за многу години и тебе и фамилијата и сите Македонци во Егејска Македонија, грција и целиот свет. :oeoeoe:

H

^HITMAN^

Гостин
Секоја чест за храброста иако мислам дека младичов не е баш свесен какви проблеми може да си направи со овој клип во неговата Gaylada. Како и да е му посакувам секое добро и БРАВО за видеото.

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
prav makedonec....od samiot ten se glea:vozbud::vozbud:

neka mu se ispolnat site zelbi!!

DOPYOS MAKEDONAS!!!:helou:

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Секоја чест за храброста иако мислам дека младичов не е баш свесен какви проблеми може да си направи со овој клип во неговата Gaylada. Како и да е му посакувам секое добро и БРАВО за видеото.
eh ne e svesen.
najverojatno od samoto ragjanje ima problemi so gejcite bidejki e Makedonec, a plus sega i clen na Vinozito.
p.s. ova nekako me podseti na onaa: podobro eden den sloboden otkolku cel zivot rob
Bravo Spiro :zver:

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
јас искрено му честитам незнам дали тука пооловина од нас на форумов кој се мааме у гради дали кога би живееле у таа проклета земја би имале ваква храброст.............браво брате и тебе среќен божиќ и убава година да имаш:smir:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Сонце, алал да му е, ме наежи и ми се насолзија очите! Браво Спиро и тебе нека ти е среќна новата година, да си жив и здрав, среќен Божиќ и се најубаво!

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113
...Лелеее сонце е!!
Браво за дечковооо:back::helou:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
interesno . no mislam poleka poleka lugjeto se otvoraat . kako odminuva vremeto se pomalku ke ima pritisoci.bravo i sekoja cest za deckoto . megjutoa moj favorti e arhimandritot nikodim carknjas.toj covek treba da go slavime.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Грција не може да биде носител на единствена античка култура, и не смее да има негативен став кон малцинствата во земјата. Етничките Македонци во северна Грција имаат право за себеидентификација исто како што луѓето од Атина имаат право да се нарекуваат Грци”. Ова го пишува генералниот секретар на грчкото Министерство за образование и наука Талиа Драгонас во нејзината книга “Што е нашата земја”.

Тезите со нож беа дочекани од националистичката Лаос. Караџаферис од говорницата на грчкиот Парламент ја обвини функционерката за ширење на анти државни ставови и побара нејзина оставка. Изнесените историски факти за Македонците и Турците беа повод деновиве во Грција да се отвори и дебата за малцинставата и националниот идентитет, прашања кои политичките партии ги избегнуваат по секоја цена.

Она што најмноги ги погоди грчите националисти е тврдење дека грчкиот идентитет е основан во 19 век. Наспроти уверувањата за античко потекло на грчката култура, Драгонас која меѓу другото е професор, пишува дека Грција доживува културно просветлувања во Отоманскиот период, а дека грчкиот идентитет се создваа под влијание на Велика Британија и Франција во 19 век.

- Горда сум на историјата, културата и мојот идентитет, но исто така треба да се бориме и за демократија, толерантно општество и почит кон сите луѓе и култури во светот. Тоа што моите книги беа примени како анти-грчки и остранети од страна на Владата не би рекла дека е демократски. Кога станува збор за културните права, бројното турско малцинство, како и бројните како што ги нарекува нашата Влада Славомакедонци, немаат право на самоидентификација - изјави Драгонас во интервју за То Вима.

Лавината обвинувања на нејзина сметка, таа ги оцени како чисто полтички и рече дека нема намера да поднесе оставака туку напротив е подготвена и да се спротистави на ЛАОС.

Ова не е прв пат грчки интелектуалци да и контрираат на политиката на официјална Атина.
Издавањето на книгата го финасираше Европската унија.

-Женава мора да е тесно поврзана со нашата влада штом вака размислува, што сега решила да не антиквизира таман кога решивме да влеземе во ЕУ , ни ја расипува перспективата! :pos2:
-Ај искрено да и честитам и неа и цела нејзина нација, нека им се множат умовите како неа кои се способни реално да погледнат и прозборат!

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Редакционната колегија на в-к "Народна волја"

ЧЕСТИТИ НОВАТА 2012 ГОДИНА

на всички свои читатели, на македонците в Б'лгарија и по целија свјат, на нашите с'мишленици, като им пожелава много здраве, успехи в живота, много, много вјара в победата на македонската кауза и ползотворна работа за нашето т'ржество!

http://www.narodnavolja.com/index.asp

Kajgana Shop

На врв Bottom