Новогодишна одлука '09 (New Year's Resolution)

Статус
Затворена за нови мислења.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Минатата година:
Ужас. Да ја заборавам и никогаш да не ми се повтори.

Идната година:
Да останам здава и жива. И мајка ми да биде здрава и жива.

Се друго ќе си дојде според моите заслуги.

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
2008-една од полошите,ако не и најлоша во мојот живот
2009-само нека тргне на подобро:salut:

Член од
11 септември 2008
Мислења
261
Поени од реакции
20
Za 2008 no comment
Za 2009 sakam da se prerodam i da pocnam od pocetok bez minato :smir:

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
2nocoment
c c c nocoment!!!

Ова некој вирус да не е случајно?
Аиде бидете сериозни, убаво елаборирајте ако не, никој не ве тера да постирате на темата за да напишете еден ред. Секој следен таков пост нема да опстои подолго од 3 минути.

Сликовито де. :)

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
во 2009 сакам само да го сретнам брат ми, да ги положам сите испити со ред, и здравје. =) и плус да си купам уште некоја книга по астрономија.
... другите желби знам ќе си ги исполнам
и не љубам појќе (= зошчо ми е да љубам? на сите каменот му е авторитет бе

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
2008 - беше бериќетна.

2009 - Сакам да станам милионер (не се заебавам), сакам да ја достигнам бројката на 100 различни е*ани цури пред да наполнам 21, да одам Америка да напрам уште тие пари кој ми фалат за да го почнам планот ’’милионер’’ и тоа би било се.

П.С. ах да, ако ја достигнам бројката, има големи шанси да посакам да се женам така да, ке треба да ве поканам :)

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
2008 ми беше година што ке ја памтам заради неколку работи кои ми се случија прв пат во животот.

Во 2009 сакам да се поопуштам малце да не бидам толку стегнат, да се запознаам со уште повеке форумџии од оваа година, да си поминам со некои повисоки отценки, да одам на натпревар, летоска може работа да се најде а по можност да ме пратат во холандија кај братучедка ми, да почнам со некои физички активности...и тоа.

Ако чита господ:)kez:) да гледа да ми се исполни се, а ако не гледа тогаш ке се потрудам малку повеќе за да го постигнам тоа што сакам

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
2008-ма беше солидна година. Многу журки поминати, многу глупости, заебанции, малку обрнав внимание на факултетот. Од работен аспекат првата половина од годината на работа ми беше крш, но втората половина уживам.

Жељотека за 2009-та:

• Да ми продолжи уживањето на работа, да не ми штрајкуваат „високите функционери“ и да ми стига плата на време. :)
  • Очекувам и за 2009-та многу многу журки поминати, интересни журки па макар и фестивали. :)
  • 2009-та ваљда, ај да не оставам на ваљда, туку да дипломирам.
  • Све остало да си тече у најбољи ред...
  • ...И то. :pos2:

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Ахх, 2008, убава година во секој случај.:pipi:
Почна лошо со еден мој пораз на образовен план, но кога се стегнав се` заврши во најдобар ред, дури подобро од очекуваното(за чудо!:)). На љубовен план интересно, непредвидливо, мала пауза во врската кога сфатив и научив многу работи. За дома, немам некои забелешки, мали и големи караници како и секогаш. Со друштвото, одлично!

Наредната 2009 година:
- сакам да продолжам со напредокот во врска со факултетот, мада како почнав оваа година...:kesa: И сакам да ја задржам стипендијата :).
- сакам во љубовта да ми цвета, помалце сомнежи и се` ќе биде ок.
- јас и најблиските да сме сите здрави и живи.
- да престанам да се замарам со глупости (иако тоа е тешко изводливо).
- помалце сеќирации по дома и за пари.

Тоа е се` на што ми текна во моментов, ако има уште нешто ќе се надополнам.:smir:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Тешко е да се резимира цела година во неколку реченици, ама ќе пробам.

2008-ма беше година ко и секоја друга, а сепак поразлична од секоја пред неа и секоја после неа.

Поле образование сум сосема задоволна, дури и не очекував толку да ми лизга факултетот, ја исчистив годината и просекот ми е и повеќе од солиден, мада кикснав на крај со стипендијата која НЕ ја земав, ама тука веќе беше вон моја моќ и кривица на „добрата“ организација на образованието ни.

Поле финансии беше променливо, со тоа што летото беше доста солидно, а зимава тапа. :icon_lol:

Поле работа немаше, зошто не си најдов.

Поле семејство-сејм олд сејм олд, малку повеќе тензија одредени периоди, моите влегоа у климакс, не наидов на нивна поддршка за некои работи, се уште сметаат дека there`s no such thing as privacy, ама у главном сум задоволна, постара сум од претходните години, па со тоа и повеќе ме разбираат.

Поле љубов беше променливо, варијации на тема, на почетокот од годината стабилно, па продолжи проблематично, па крај на една етапа; летото беше разноврсно и забавно, иако научив нешта што не сакав да ги знам, и најпосле годинава ќе заврши стабилно како што и почна, само со различен субјект. :icon_lol: Генерално сум задоволна, иако имав непромислени постапки и доцни реакции, ама беше доста исполнета година на ова поле и не се жалам.

Поле психичко стање: стабилно со повремени ексцеси. :icon_lol:

Сума сумарум: беше добра година, иако далеку од тоа дека си ги остварив сите цели што си ги зададов. Всушност, колку што можам да се сетам, остварив само една цел, и тоа најлесната, останатото беше спротивно од очекуваното, а сепак испадна добро.

За 2009 имам планови, повеќе од обично, иако вообичаено не сакам да се ограничувам на зацртани цели, зошто Марфи кој е буден лично ќе се погрижи да не ми се оствари ниедна.
Сепак, не можам против таа моја особина, па скроив два-три плана кои се потенцијални, ама несигурни.
Едниот веќе се покажа како неуспешен уште пред да заврши годинава; другите неколку-ќе видиме.

Сакам да бидам среќна и да успеам да се снајдам и успешно да живуркам во ваквата хаотична средина. Сакам да бидам способна да се приспособам на негативните нешта и да се радувам на позитивните. Сакам сите мои блиски (од семејство, до пријатели, до дечко) да бидат океј, здрави, среќни за да можам да бидам среќна со нив.

Сакам да ја завршам втора со добар просек како ланскиот, да одам летово на работа во странство и да останам присебна.

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
оваа година за мене значеше, откривање на нов свет...согледување на нова непозната за мене филозофија на животот, адаптација во секој можен сегмент на животот, побогат сум со грам мудрост и искуство, успејав да го усовршам Англискиот јазик буквално во секоја смисла со говор и пишување, многу подобро и од некои луге кои се тука родени и школувани тука.

наредната година ке ја посветам на освојување на нови хоризонти во литературна смисла...идам на Француски, желба ми е да го научам и знам дека ке го совладам за една година...тоа ми е приоритет за наредната година.

друго... стандардно е се.:pehar:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Да речам оваа година дека беше некоја голема преродба во полето на успехот, ќе лажам. Видливи промени не почувствував. Во првиот квартал цело време се чувствував како да тапкам во место (ах тој февруари и мене ме уништува:)). Сепак некаде во средината на март се појавува нова жичка надеж да се борам понатаму. Летото (Јуни-Август) беше „златната епоха“ на оваа година. Највеќе дружења, искачања, заебавања. Во почетокот на септември поднова во семејството (компјутер:pos:). Сега за сега тука сум но промените се на повидок...

Плановите за нареднава година не ми се некои огромни но се есенцијални за понатамошен успешен тек на животот.
- Работа
- Студии (археологијава ми остана само во индекс)
- Курсеви (француски и Тофел да ги усовршам)
Што друго позитивно дојде успат, добредојдено е, но не вложувам сета сила за негово реализирање.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
So, here we go...
2008-ма, директно кажано, фаќај првиот воз и мрш да те нема од кај мене:)
Исто како и 2007-ма, и оваа тиња година...Воглавно беше година на разочарувања, кревања, падови, радости, тажаленки...е повеќе и да сака нема падови, ојме на горе сега:)
Оваа 2008-ва година која е речиси при крај, а мене овие денови последни ми дојде да бидат клучни за некои работи, се надевам нема да се повтори...Ми почна добро(хм, добро:raz:) ама ај нека биде така.Продолжи со големи планови, кои не се остварија, дојде и летото...Да ти се плукнам во летото мрш и ти таму...А остатокот после летото помина во исчекување, исчекување кое уште трае, до кај февруари негде:wink:
Убава работа беше што запознав многу нови луѓе, многу нови и добри луѓе:)
На образовен план беше добро, ако може да се каже така со оглед на тоа што учам во згрешено училиште:)Трагикомедии...На здравствен план одлично, така нека продолжи.
Ова пишувањево на постов ме потсеќа на писмата што му ги пишував на Дедо Мраз кога бев помал:pos:Само сега си пишувам на компјутер и нема желби од типот на сакам робот на батерии, копачки со кратки врвци, плејстејшн и многу петки, а сето зачинето со реченицата ако немаш тоа донеси ми пакетче.Колку да го залажеме Дедо Мраз дека сме добро и сркомно детенце и да ни донесе поклон за Нова Година:pos:
Колку ретардирано...

За 2009-та:
-Здравје, без него ништо не правиме.
-Сите луѓе што ги сакам и ме сакаат, да останеме блиски и да бидат околу мене и јас околу нив кога треба.
-Да го проширам кругот на познанства
-Да си фатам женска за озбилно:pos:
-Да заминам малце одовде, малце да оладам...

И то ќе да е...Ја испраќам оваа никаква година, ја очекувам новата со надеж дека се' ќе биде добро...Ама додека го има смајлито на крајот од постот се знае дека се е во ред:)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
2008 година ќе ја запаметам по зголемувањето на наталитетот во земјава:)Добивме три машки здрави деца и едно мило девојче само од моите другарки,кои беа вредни и дефинитивно работеа на случајот.
Потоа повторно како и секоја година до сега,не добивме визи за Европа,се надевам ќе го доживеам тој ден.Македонија непроменета,секогаш на истото место,со истите проблеми.За освежување европсково првенство и нашите девојки да разбијат монотонија во земјава.
На планот на образование,доста успешна година,но декемвриска сесија се уште не е почната,па да ја заокружам годинава.
Работа и финансии *****
Љубов*****
Во наредната година очекувам:
Да станам магистер.
Да ми остане љубовта со 5 ѕвездички.
Да ми биде фамилијата здрава и жива.
Да го добијам она работно место кое одсекогаш сум го посакувала.
Финансиите да се задржат на исто ниво.
Да добиеме либерализација на визен режим.
Да одам на концерт на Тина Тарнер и Депеш мод.
Да се забавувам повеќе,помалце да пијам.
И да не заборавам на крај,посакувам да живеам во истава држава,на истово место со истите луѓе околу мене.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom