T
Tetro
Гостин
Тоа у амсм да си прашаш.Абе овие се нови тестови од кога се искочени
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа у амсм да си прашаш.Абе овие се нови тестови од кога се искочени
postari testoj nemozese da najdis
--- надополнето: Jul 14, 2011 6:16 PM ---Јас ден-денес немам положено али затоа возам како манијак кога сум во кола!:baeh:
Иначе ден-денес не разбирам зошто да полагам? Шо имам ќар со тоа јас???
Само полиција да не ме брка? :nenene:
hahaha Мој човек си ти, и јас возам како лудЈас ден-денес немам положено али затоа возам како манијак кога сум во кола!:baeh:
Иначе ден-денес не разбирам зошто да полагам? Шо имам ќар со тоа јас???
Само полиција да не ме брка? :nenene:
И јас моментално возам часови и тоа ми е еден од најлесните елементи 2 ден веќе си го правев без проблем. Само држеш 2000-2500 обрати пушташ кумплуг колата веќе дава знак дека ќе тргне и ослободуваш рачна. Дури со инструкторот правевме и апашки работи како он шо ги викаше да тргнуваме без ручна туку од кочница директно на гас дури и полесно ми беше ама вика тоа пред комисија не.Е денеска конечно почнав посолидно да возам
Уште имам мали проблеми за тргање со рачна ама тек 9 час ми беше денеска, има и време тоа да се совлада.
Иначе ги научив песните од CD-то на инструкторката.![]()
И јас моментално возам часови и тоа ми е еден од најлесните елементи 2 ден веќе си го правев без проблем. Само држеш 2000-2500 обрати пушташ кумплуг колата веќе дава знак дека ќе тргне и ослободуваш рачна. Дури со инструкторот правевме и апашки работи како он шо ги викаше да тргнуваме без ручна туку од кочница директно на гас дури и полесно ми беше ама вика тоа пред комисија не.
Два фактори влијаат на тргањето на угорнина... Она што е под хуба, и она што е в кола.Да ти кажам, во сообраќај почесто се тргнува од кочница на угорница, отколку преку рачна.
Два фактори влијаат на тргањето на угорнина... Она што е под хуба, и она што е в кола.
Ако колата е празна, не е битно шо имаш под хауба... ќе тргни без мака и вака и онака.
Ако имаш просек под хауба и полна кола (едно 50-60% од тргањата ќе ти бидат вакви), не би ти советувал да тргаш без рачна. Се оптеретува ламела безпотребно, а и моторот се силова. Затоа ја направиле рачната.
Ако имаш 2000 кубици (или повеќе) под хауба, најискористена рачната е за праење шестар
Има некој инфо како се движат цените за камион (Ц категорија) ?
Два фактори влијаат на тргањето на угорнина... Она што е под хуба, и она што е в кола.
Ако колата е празна, не е битно шо имаш под хауба... ќе тргни без мака и вака и онака.
Ако имаш просек под хауба и полна кола (едно 50-60% од тргањата ќе ти бидат вакви), не би ти советувал да тргаш без рачна. Се оптеретува ламела безпотребно, а и моторот се силова. Затоа ја направиле рачната.
Ако имаш 2000 кубици (или повеќе) под хауба, најискористена рачната е за праење шестар
Има некој инфо како се движат цените за камион (Ц категорија) ?
И ако положиш се на прво? Колку се плаќа полигон/градска?16000 е автошколата како што јас разбрав.