Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.

ZIP

Член од
10 ноември 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
браќа, уште сме далеку. Видете само што нудат комшииве и за кои пари, еве на пример од speedtest bg провајдерот:
http://cooolbox.bg/cooolbox/

или нивниот телеком:
http://adsl.btc.bg/bg/adsl/

или овдешниве Кабелтел што нудат таму:
http://cabletel.bg/cabletel/?p=internet_plans&lang=bg

со гарантирани брзини, телефон и вистински НЕОГРАНИЧЕН download.

Али мора и кај нас да дојдат овие услови(40Mbit/sec), а у меѓувреме да се тешиме дека сме подобри од србите.

А нејќам да отвaрам тема за web Hosting.

Член од
15 септември 2008
Мислења
29
Поени од реакции
3
Незнам шо е проблемов со чекање :toe: Ја кога аплицирав за дуо екстрим почеток на август чекав 7дена да ми го дадат модемот,, а после уше 3-4 дена да го пуштат. Цена услуга претпоставувам дека е меѓу подобрите,, ама пак ке си кажам,, адсл 101 пакетот беше класа интернет за овој ама пак поскапо беше :P

Член од
6 јули 2008
Мислења
458
Поени од реакции
10
Којзнае која далавера се врти овде со ова Дуото.Досега ги ценев Он Нет како компанија зборам лично никад не сум имал некој да се рече поголеми проблеми за да кога ке им слушнам име да ми се слоши.Секад сум имал добра услуга и техничка и интернетска.Али со оваа услуга дефинитивно мислењето ми се промени тотално.Не знам кое оправдање би постоело и тоа ако постои за ова каснење.Убаво рече dikivest што ми вреди за модем да ме викнат ако за врзување пак чекам со недели.Можеби нетот ке им биде квалитетен господ знае али нема човек мислам на кој трпението му е толку големо да треба да чека 2 месеца за да добие интернет дома.Свесни ли се дека станува збор за 2 месеца бе алооо неспособни за 60 дена миљион работи може да се направат а не да се пушти обичен интернет за по дома.Пак ке речам тотално неспособни ни да имаат малце грижа за корисниците па да ти се јават да ти кажат господине извинете што чекате толку и толку имаме проблеми едноставно да знае корисникот дека не е заборавен од компанијата.Овие не бе гајле немаат ако не им отидеш во салон да се караш ееејј која иронија да молиш за твои пари да ти пуштат нешто и никаде да ги нема.Па никаде го нема ова бе.Просто жално.Дефинитивно сите што чекаат како повеќето од нас тука и тие што чекаат а не ги знаеме ке го подржат моето мислење и ке го сменат комплетно позитивното мислење што сме го имале за оваа компанија.
QFT

Чекам до крај на недела ако не ми се јават не се замарам више не вреди да трошам нерви за нив.Срамота е фирма која сака да се пробие на пазарот да има вакви испади.Има и ќе изгуби многу корисници поради вакви испади.

Ќе идам на 18-ти у телеком и ќе го стаам овој новиот.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.518
Поени од реакции
2.656
QFT

Чекам до крај на недела ако не ми се јават не се замарам више не вреди да трошам нерви за нив.Срамота е фирма која сака да се пробие на пазарот да има вакви испади.Има и ќе изгуби многу корисници поради вакви испади.

Ќе идам на 18-ти у телеком и ќе го стаам овој новиот.
Друже па тебе сеуште не те викнале а имаш договор од 15 септември :nesvest::nesvest: .цццц :nenene: Па што мајка барам јас да се надам кога тебе не те викнале досега а од 15 имаш договор а што да правам јас недела дена после тебе отидов мене ке треба да ме викнат декември.Мамицу нивна лажлива :nerv: :nerv:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.691
Поени од реакции
22.592
А со овој Duo EXTREME ќе ти ставаат и фиксна телефонија а овој од телеком нема веке да постои така??

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.518
Поени од реакции
2.656
А со овој Duo EXTREME ќе ти ставаат и фиксна телефонија а овој од телеком нема веке да постои така??
Да де ке имаш и телефон и интернет од Он Нет.Ке немаш врска веќе со телеком.Е сега можеш да бираш да го исклучиш бројот од телеком и да си земеш нов од Он Нет или можеш и да си го задржиш стариот број што го имаш од телеком.Твое право.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.691
Поени од реакции
22.592
Да де ке имаш и телефон и интернет од Он Нет.Ке немаш врска веќе со телеком.Е сега можеш да бираш да го исклучиш бројот од телеком и да си земеш нов од Он Нет или можеш и да си го задржиш стариот број што го имаш од телеком.Твое право.

Како што пишува нема да плакам 800 денари на телеком, така да по исплатливо е тоа.:)

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.518
Поени од реакции
2.656
Како што пишува нема да плакам 800 денари на телеком, така да по исплатливо е тоа.:)
Е да тоа е убаво дека овде немаш претплата си имаш неограничен интернет со супер брзина и 5 саата разговор кон телеком а кон он нет ке ти биде неограничено зборењето.Само ке се утепаш чекајки да ти ја овозможат услугата.Ако си ги читал предходните постови на некој форумџии овде уште од 10 септември има луѓе што направиле договор па сеуште не им ја дале услугата.Така да ако ја зимаш оваа понуда биди свесен дека ке чекаш најмалку месец дена.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.691
Поени од реакции
22.592
Е да тоа е убаво дека овде немаш претплата си имаш неограничен интернет со супер брзина и 5 саата разговор кон телеком а кон он нет ке ти биде неограничено зборењето.Само ке се утепаш чекајки да ти ја овозможат услугата.Ако си ги читал предходните постови на некој форумџии овде уште од 10 септември има луѓе што направиле договор па сеуште не им ја дале услугата.Така да ако ја зимаш оваа понуда биди свесен дека ке чекаш најмалку месец дена.

Да да ги читав и се чудев од 10 септември и се уште немаат ставено:nesvest:А сегашниот интернет што го имам од он нет дојдоа за 1 недела, незнам зошто ама многу е 1 месец да чекаш и тоа најмалку 1 месец

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Да да ги читав и се чудев од 10 септември и се уште немаат ставено:nesvest:А сегашниот интернет што го имам од он нет дојдоа за 1 недела, незнам зошто ама многу е 1 месец да чекаш и тоа најмалку 1 месец
блгарите си имаат 40 мегабита уплоад и даулоад а ние се радуваме на он нет 10 мегатита даунлоад и 1 мегабит аплоад

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Незнам шо е проблемов со чекање :toe: Ја кога аплицирав за дуо екстрим почеток на август чекав 7дена да ми го дадат модемот,, а после уше 3-4 дена да го пуштат. Цена услуга претпоставувам дека е меѓу подобрите,, ама пак ке си кажам,, адсл 101 пакетот беше класа интернет за овој ама пак поскапо беше :P
Дали го задржа стариот број од t-home или зеде нов број?

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Затоа тебе брзо те средиле, другиве ќе трпат. :)

P

Princ

Гостин
Не знам дали некој прашал, ако не, еве јас да си прашам прв: Зошто сите зборувате за разврзување? Сакате да кажете дека не постои опција офнет да ми пуштат нова линија за DUO Extreme? Значи сакам да си го задржам сегашниот број и линија со телеком, а да си земам нова линија/број/duo extreme од офнет. Дали може и зошто не? Или од офнет сеуште немаат искуство за висење по бандери и пуштање кабли?

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Може да земеш, зошто да не. Пак ќе треба телекомци да ти пуштат парица, само што сите трошоци тогаш ќе ги покрие он.нет и ќе си добиваш сметка од он.нет преку инфраструктура на телеком (пак е разврзување).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom