Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
D

D_NazGUL

Гостин
ОнНЕТ ако вака тераат.....

Еве и ја да се приклучам кон „пофалбите“ за ОнНЕТ.
Прво за опремата и телефонот чекав неверојатно малку .... околу 3 месеци. Откако ја земав опремата ме фарбаа уште едно 14 дена за да ми пуштат интернет. Така конечно си седнав и си викам сеа бато ќе срка серии, коа тоа ете предновогодишно изненадување. Имено, на серверите за проверка на брзина (SpeedTest) развија одлична брзина до скоро 9-10МБ со нажалост доста висок пинг од 210, али затоа отварањето на страниве иде катастрофално лошо. Исто така и симнување на фајлови од било која страница па дури и од Ubuntu не развија повеќе од 2МБ. Се јавив на нивната техничка поддршка најмалку 10 пати и секој пат добивам различен одговор, еве неколку од нив:
1. Исклучи ги сите анти вируси и заштити!......пробано и џаба.
2. Дечко не користи Firefox, само IE!.....абе се изнасмеав поштено.:pos2:
3. Ауу Vista не, стај си XP! ......ме заебаа али викам ај, џаба!
4. Парицата не ти чини!......како ли само имав АДСЛ претходно?:toe:
5. Моментално имаме технички проблеми.......блаблабла.......! итн...:tapp:
Сега конечно најнов штос е што као да сум на dial-up, треба да уклучам дома да се конектира и да чекам НЕКОГАШ да се уклучам на интернет.:vozbud:
Нема проблем, само вака нека тераат, сепак договорот е на година дена, можда и ќе го продолжам!:nenene:

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
а ако јас потпишам договор за екстрим а имам WADSL дали ке ми ја прекинат оваа услуга веднаш или кога ке ја добијам новата услуга?

D

D_NazGUL

Гостин
а ако јас потпишам договор за екстрим а имам WADSL дали ке ми ја прекинат оваа услуга веднаш или кога ке ја добијам новата услуга?
Не ќе ја имаш старата конекција до моментот кога ќе ја добиеш новата. :vozbud:

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Јас стаив пред месец дена и сум презадоволен. Башка и телефонов 200 мин бесплатни, а чекав за приклучок 12 дена.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Луѓе вчера бев во он.нет салонот во Бисер и ми рекоа дека проблемот при конектирање постоел само во Аеродром и Ново Лисиче и дека до понеделник најкасно ќе се среди се.
Јас денес успеав 2 пати да се конектирам од прв обид, но сепак доле сеуште ми се појавува пораката дека постои IP address conflict. Ако до понеделник не ми се среди интернетов целосно јас пак ќе им отидам у салон ама овој пат црно им се пишува. Раскинувам договор и крај (или нема да им плаќам сметки хех).

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.646
Поени од реакции
791
јас се уште чекам да ми ја активираат услугата 8 работен ден воопшто не се сериозни овие од он нет кога ке се договориш нешто придржувај се на договореното сепак како сакаат да ги сватиме дека се сериозни за да ја побијат конкуренцијата на телеком или на останативе оператори а ете гледам по форумов не се придржуваат ни за брзината

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Луѓе вчера бев во он.нет салонот во Бисер и ми рекоа дека проблемот при конектирање постоел само во Аеродром и Ново Лисиче и дека до понеделник најкасно ќе се среди се.
Јас денес успеав 2 пати да се конектирам од прв обид, но сепак доле сеуште ми се појавува пораката дека постои IP address conflict. Ако до понеделник не ми се среди интернетов целосно јас пак ќе им отидам у салон ама овој пат црно им се пишува. Раскинувам договор и крај (или нема да им плаќам сметки хех).
Оннет лажат и тоа премногу дрско. Моја колешка живее Бутел 2, има проблем да се конектира (има дуо лајт), а и јас го имам истиот проблем (во Бутел 1 сум, имам дуо екстрим). Од 4-5 саат попладне до кај 11-12 накај полноќ нема никакви шанси да се конектирам. И се јавувам на сите броеви за контакт и сегде е пуштено едно исто-во моментов се соочуваме.... па до кога бре.

Вчера размислував (пошто се покајав што земав екстрим, требаше соло да го продолжам договорот) дали е можно да се вратам на стариот соло101 пакет, затоа што исти пари им плаќам и за екстрим и за соло101. Но тоа би траело доста долго затоа што имам шанси да прекинам договор написмено, законски, но телефонот ми е сега кај оннет, па додека извадам/побарам нов телефон во телеком, додека во оннет го разгледаат моето писмо/жалба и ми дадат соло пакет, ќе помине пола година. Се насе, раце врзани, не во смисол дека не е можно, но долго ќе трае.

Наместо давање пакети без врска, би им препорачал да даваат пакети колку што имаат можности. Во тој случај би придобиле повеќе корисници, а би немале и такви проблеми (салоните се полни со караници, нервози и негативен набој). Но газдите очигледно не ги интересира маките на шалтерските службеници на оннет да докажат дека не е нивна кривица, туку ги интересира профитот. Се надевам дека (па ваљда некој од нив ги чита форумите каде бруи од незадоволство) набрзо нешто ќе направат, во спротивно сепак ќе се одлучам и на период без интернет, но ќе се префрлам на сурф пакетите (како што наведов погоре). И да, ќе плаќам поскапо, но ќе имам, вака плаќам поефтино но немам.

За брзината, на www.speedtest.netми покажа околу 6 и нешто мегабита. Но не симнувам од тој сајт и не сурфам на него. Сајтовите (дури и оние како Адобе) од кај што симнувам немаат такви вредности, но имаат далеку помали брзини.

D

D_NazGUL

Гостин
Ко то тамо пева???

Еј, кој ми го избриша постот од вчера? Ниту пцуев ниту кажав нешто лошо. Што е сега несмеам да имам лошо мислење за никого? :nesum:

Оннет лажат и тоа премногу дрско. Моја колешка живее Бутел 2, има проблем да се конектира (има дуо лајт), а и јас го имам истиот проблем (во Бутел 1 сум, имам дуо екстрим). Од 4-5 саат попладне до кај 11-12 накај полноќ нема никакви шанси да се конектирам. И се јавувам на сите броеви за контакт и сегде е пуштено едно исто-во моментов се соочуваме.... па до кога бре.

Вчера размислував (пошто се покајав што земав екстрим, требаше соло да го продолжам договорот) дали е можно да се вратам на стариот соло101 пакет, затоа што исти пари им плаќам и за екстрим и за соло101. Но тоа би траело доста долго затоа што имам шанси да прекинам договор написмено, законски, но телефонот ми е сега кај оннет, па додека извадам/побарам нов телефон во телеком, додека во оннет го разгледаат моето писмо/жалба и ми дадат соло пакет, ќе помине пола година. Се насе, раце врзани, не во смисол дека не е можно, но долго ќе трае.

Наместо давање пакети без врска, би им препорачал да даваат пакети колку што имаат можности. Во тој случај би придобиле повеќе корисници, а би немале и такви проблеми (салоните се полни со караници, нервози и негативен набој). Но газдите очигледно не ги интересира маките на шалтерските службеници на оннет да докажат дека не е нивна кривица, туку ги интересира профитот. Се надевам дека (па ваљда некој од нив ги чита форумите каде бруи од незадоволство) набрзо нешто ќе направат, во спротивно сепак ќе се одлучам и на период без интернет, но ќе се префрлам на сурф пакетите (како што наведов погоре). И да, ќе плаќам поскапо, но ќе имам, вака плаќам поефтино но немам.

За брзината, на www.speedtest.netми покажа околу 6 и нешто мегабита. Но не симнувам од тој сајт и не сурфам на него. Сајтовите (дури и оние како Адобе) од кај што симнувам немаат такви вредности, но имаат далеку помали брзини.
Фала богу да има некој сличен проблем ко мене. Ма каков сличен ... ИСТ! :helou:
Само за разлика од тебе мајсторе јас живеам у строг центар, така да не им пали тука муабетот дека сум далеку, ко по гулаби да го праќаат интернетов.
И јас се размислував за раскинување на договорот бидејки по консултација со адвокат, имам тотално право на тоа, но за жал и јас земав бројче од ОнНЕТ така да цврц! :toe: Само за да не ми го бришат пак постов, да се разбереме дека немам поплаки на фиксниот телефон само од интернетот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Исто, телефонската линија е регуларна, интернетот... од пладне дури пред еден час успеав да се приклучам.

Сега приметувам дека не работи ниту делењето на конекцијата преку свич. Ќе морам со некое програмче (вингејт) или ќе пробам со рутер. Додека едниот пц ми е конектиран другиот не може. штета, но тоа е тоа, само да се издржи, белки ќе ја појачаат конекцијата.

Да додадам, најверојатно двете пораки ќе се спојат :wink:
Пробав со Wingate, ама слабо се разбирам од мрежи и подесувања. Пробав на пц-то го исклучив ICS (internet connection sharing) по што лаптопот доби конекција. Е сега дали е до тоа или се ослободил бендвидот на провајдерот, појма немам. Важно и двете пц-единици излагаат на интернет.

Член од
13 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
0
Ej ne zezaj, use da nemoze da se deli so switch i ke se ubijam.. Ke treba i 50evra za ruter da davam.. A baska ako mi zaebava tolku i po 2 i pol meseci cekanje (use ne mi se javile za da zemam oprema) ke im e*am sve zivo i divo.

Член од
7 јули 2008
Мислења
99
Поени од реакции
8
Ej ne zezaj, use da nemoze da se deli so switch i ke se ubijam.. Ke treba i 50evra za ruter da davam.. A baska ako mi zaebava tolku i po 2 i pol meseci cekanje (use ne mi se javile za da zemam oprema) ke im e*am sve zivo i divo.
abe nemoj ke treba da gi "rastreses od ebenje " ko sto e situacijava.:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Не знам дали случајно, сега проработе со свичот (гембирд ns-5pm со 5 излази некој си). Брат ми 2 саати изгуби помина да ги усклади пц-јата да работат меѓу себе, но и да провери зошто нортонот прикажуваше порака на секои 2-3 минути intrusion од некој друг компјутер. На кој да му текне дека конфликт на адреси има не од пц-то (само едно беше врзано за модемот, без свич, без друго пц, а појавуваше зафатеност на адреси и конфликт) туку од некој друг компјутер, корисник на екстрим пакетите. Сега кога идам на microsoft windows network гледам некои пц-ја од други корисници. Чудно (пошто поинаку беше со солото) но тоа е. А реков не ме ни бива за мрежи. Среќа што на братов тоа му е специјалност.

Но само да се разработи оннетов како што треба, не би жалел ниту рутер да земам :smir:
И пази, ако ја остваруваш заканата за све живо и диво, користи кондом (извинете за офтопиков) :wink:

Член од
13 март 2006
Мислења
103
Поени од реакции
4
мислев да се префрлам на он.нет дуо екстрим откога ќе ми помине договорот со мт.нет за мак адсл 100,за 2 месеци негде,ама ко што гледам би се заебал гадно

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Не е лошо да се почека извесно време, додека не се стабилизараат со приклучоците. Требаше да продолжам со солото. Еве сабајлево немав проблем, сега (најверојатно други корисници се приклучуваат) одеднаш ми јавува конфликт на адреси, вин32 грешки, не може да се приклучи.. да не се повторувам, едно исто.

Член од
26 ноември 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Pa ova stvarno so onnet duo extreme nema smisla.Bevme na solo i se si bese top ... ali soloto tehnicki e maxadsl.Ali duovo ... e katastrofa.
1.Surfanje sporo osobeno requestite na sajtovite najverojatno poso imaat pusteno link direktno do Slovenija preku telekom Slovenija ide netot.
2.Tehnicka podrska katastrofa ... cekas red ... 10 javuvaci i na kraj poraka od automat iame tehnicki problemi.
3.Ne mozes da se konektiras be... ko u dial up vreme da sme si cekas ... na Informa BBS na vremeto koa se vrtese so modemi...
4. 10 megabita? hahahaha pa tolku e nestabilen linkot poise od 5 ne ide varira epten.

Ali ete gi zaebaa lugjeto potpisaa dogovori ... Se nadam ke se sozemat malce... i ke investiraat vo oprema a ne da cekas po 3 saati nekoj da se iskluci pa da dobies internet. Sramota

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom