Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
druze vidi za toa win32, phonebook greski i kocenje na kompjuter onnet sigurno ne se krivi,realno ako gledame imaat problem so linkot i treba sto pobrzo da go resat
Уште од бежичната Македонија се некој друг им е крив што не функционираат. Ако си сериозна фирма ќе имаш backup линк. Ако ти се преполни линкот ќе си нарачаш / купиш уште гигабити од надвор за да ги опслужиш новите корисници. А не чекаш 4-5 месеци за да добиеш Интернет и после дечки ама сега имам и проблем со Интернетот.

,ali da se nadevame deka onnet ke prevzemat nesto u bliska idnina i site ke go falime duoto kako najbolji internet paket
Ако им текне на батките од словенечки телеком дека треба сериозно да ја реконструираат и реорганизираат фирмата, инвестираат во фирмата и заменат барем пола раководен кадар, можеби.

D

D_NazGUL

Гостин
нешто разбрав дека дуо екстримот ќе го ограничувале на 150 160 гб за симнување !
Абе ако го направат и тоа ондак ќе гледаме „МТНет 2дел“. Али подобро и така, барем ќе има опција порано да си го раскинам договорот ако продолжат со вакви прекрасни и навремени услуги. :helou:

Инаку живо ме интересира зашто не дозволуваат да се користи друга опрема освен нивната, рецимо D-Link или Linksys? :toe:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Абе ако го направат и тоа ондак ќе гледаме „МТНет 2дел“. Али подобро и така, барем ќе има опција порано да си го раскинам договорот ако продолжат со вакви прекрасни и навремени услуги. :helou:

Инаку живо ме интересира зашто не дозволуваат да се користи друга опрема освен нивната, рецимо D-Link или Linksys? :toe:
кој тоа ти забранува.купи си ти ако сакаш свој модем, само гледај да биде Анекс А,зашто Д-Линк модемите што ги дава телеком се Анекс Б.од каде ќе знаат они дека користиш друг модем.Имам другар има Д-линк , http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=567 и го користи на ДУО и никој ништо не му рекол

нешто разбрав дека дуо екстримот ќе го ограничувале на 150 160 гб за симнување !
рекла, казала моабети.
јас разбрав дека ќе давале гратис телефони !!!

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726
За тие што имаат проблеми со ерор 815 и што несака да им се конектира.Еднаш додека чекав да се конектира сестра ми крена телефон и одма се конектираше.Си реков ај да пробам некои експерименти и го ставив сабајлево да се конектира и нејкеше.додека се конектираше кренав телефон и тој немаше никаков сигнал.потоа ја исклучив конекцијата го кренав телефонот имаше сигнал го оставив отворен ја упалив конекцијата и ВОАЛА од прва.Пробав неколку пати така и сакаше....тој што го има проблемов нека проба вака можда и до мене е проблемот што не ми се верува:jaj::helou:

ЕДИТ- Еве сабајле денес 11 часот:Dкако се движи брзината на Дуо Ехтреме

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Како ти текнало, браво, интересен експеримент. Ај ќе пробам попладне кога е најгусто.
А брзината (освен неколку денови што правеше проблем) му е солидна. На тест вадев околу 7-8000 кбпс.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726
Како ти текнало, браво, интересен експеримент. Ај ќе пробам попладне кога е најгусто.
А брзината (освен неколку денови што правеше проблем) му е солидна. На тест вадев околу 7-8000 кбпс.

Брзината добра е мене некогас на спеедтест ми вади по 1.5МБ :shok: а од торенти добро симиња и од некои страни само ме чуди што другарче со рапидшер обичен акаунт значи фрее доунлоад симиња со 250-400 кб брзина преку ден а јас со ехтремов симињам со 40-70-100кб преку ден.
Иначе како стојат другите кој зема кој чека никој не се фали никој не се жали изумре темава:wink: дај пишете новости што како е како сте задоволни.Јас СУМ задоволен само некогаш ме нервира конектирањето и понекогаш што знае да се укака и неможа да отвори страна али кратко трае тоа.пииииииссссссссссс:tv:

D

D_NazGUL

Гостин
кој тоа ти забранува.купи си ти ако сакаш свој модем, само гледај да биде Анекс А,зашто Д-Линк модемите што ги дава телеком се Анекс Б.од каде ќе знаат они дека користиш друг модем.Имам другар има Д-линк , http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=567 и го користи на ДУО и никој ништо не му рекол.
Благодарам за информациите. Инаку немам Д-Линк од телеком, го дадов, него сакав да си купам. Ова со анексиве не сум го знаел али еве сега ќе обратам внимание. Инаку кога го земав паќетот прашав дали можам да користам друг модем и ми беше кажано дека неможам бидејки они во ИскраТел-от си имале некој нивен фирмвер. Е сега бидејки не сум многу упатен во тие работи, си прашувам!

За тие што имаат проблеми со ерор 815 и што несака да им се конектира.Еднаш додека чекав да се конектира сестра ми крена телефон и одма се конектираше.Си реков ај да пробам некои експерименти и го ставив сабајлево да се конектира и нејкеше.додека се конектираше кренав телефон и тој немаше никаков сигнал.потоа ја исклучив конекцијата го кренав телефонот имаше сигнал го оставив отворен ја упалив конекцијата и ВОАЛА од прва.Пробав неколку пати така и сакаше....тој што го има проблемов нека проба вака можда и до мене е проблемот што не ми се верува
Штом се вратам од работа ќе пробам, баш ме интересира. Данкешон!

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
кој тоа ти забранува.купи си ти ако сакаш свој модем, само гледај да биде Анекс А,зашто Д-Линк модемите што ги дава телеком се Анекс Б.од каде ќе знаат они дека користиш друг модем.Имам другар има Д-линк , http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=567 и го користи на ДУО и никој ништо не му рекол
d-link модемот што го даваа телеком со адсл може да се конфигурира и на анекс А да работи доколку треба :coffee:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Ништо не испадна од експериментот со телефонот, нема конекција. Додуша, кај мене е ерор 678.

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Затоа што ти вероватно имаш XP, а останати Vista. Кај Виста сите грешки како што се 676, 678, 691 и 769 ги дава како грешка 815.

Сите рутери који го подржуваат анекс B, треба да работат и со анекс А. Анекс А е АДСЛ преку аналогна линија(PSTN), а анекс B е АДСЛ преку ISDN. Само кај Т-Хоме изгледа сите одат преку анекс B.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Затоа што ти вероватно имаш XP, а останати Vista. Кај Виста сите грешки како што се 676, 678, 691 и 769 ги дава како грешка 815.

Сите рутери који го подржуваат анекс B, треба да работат и со анекс А. Анекс А е АДСЛ преку аналогна линија(PSTN), а анекс B е АДСЛ преку ISDN. Само кај Т-Хоме изгледа сите одат преку анекс B.
Да, на ХП сум, покажува грешка 678, исто што и 815 на Виста, но тоа вклучи исклучи на тел линија не помага (се понадевав да не им е нешто измешано во конекциите). Ќе му баам додека не пуштат салам интернет.
Проба брат ми да влезе да види сетирања и евентуално нешто да измени во Калисто-то, но изменети се лозинката и корисничкото.

А тоа анекс а, б не се разбирам искрено ич.

Сега само што се јавив во техничка, рекоа најверојатно до петок ќе се оправи состојбата. Да се надеваме дека е така. Ај еднаш да заборавиме на 678, 815 и слични ерори.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726
Брзината добра е мене некогас на спеедтест ми вади по 1.5МБ :shok: а од торенти добро симиња и од некои страни само ме чуди што другарче со рапидшер обичен акаунт значи фрее доунлоад симиња со 250-400 кб брзина преку ден а јас со ехтремов симињам со 40-70-100кб преку ден.
Иначе како стојат другите кој зема кој чека никој не се фали никој не се жали изумре темава:wink: дај пишете новости што како е како сте задоволни.Јас СУМ задоволен само некогаш ме нервира конектирањето и понекогаш што знае да се укака и неможа да отвори страна али кратко трае тоа.пииииииссссссссссс:tv:

Ааааа стигна време да се самоцитирам негативно...по се изгледа дека работата со интернетот било едно ДОБРО утро за оннет.Да се надеваме дека ке се поправат и дека така ке биде нонстоп:pipi:.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
d-link модемот што го даваа телеком со адсл може да се конфигурира и на анекс А да работи доколку треба :coffee:
Не може.тој што го дава телеком е само анекс Б

теоретски е така, меѓутоа во пракса не може со истите модеми да се закачиш на анекс А.барем на кај ДУО.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Jas cekam 44 i uste mi se nemaat javeno:drk:.Nemam ni dobieno oprema.Kojznae koga ke go dobijam extremov.Me interesira drugite sto cekaat dali im stavija?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom