Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
mene me interesira dali od onnet imaat pravo da stavat nov kabel od bandera do kaj mene,po sto sampionive od thome dodoa da testiraat i kaj mene vcera i "moraa"da go skinat kabelot na milimetar od zidot zatoa sto ako merele od malku podolg kabel nemalo testiranjeto da bide ko sto treba:tapp:.kolku e samo smesno thome da saka da ne zastiti ako slucajno nema tehnicka moznost pa da ne ne zaebe onnet hahaha tragikomedija poveke se grizat za korisnicite koi gi gubat od onie koi gi imaat:pos2:a onnet nemaat vrska za testiranjava sto gi pravi thome.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
Како бе со 400KB/s ајде види ја сликава

супер што ти симиња со толку но кај мене волку е, се јавив во он нет ми викаат толку братко до 10 ти пишува а до колку може да се симиња нигде не пишува,само првиот ден со 1мб ми симињаше а остало поише од 500 нејке да чуе

Attachments

P

Princ

Гостин
Пушти 5-6 торенти истовремено ако сакаш да утврдиш дали навистина кај нив е проблемот. Со 43 сидери чудно што и толку брзо ти симнува.
Ти пратив по ПП линк за да симнеш тест фајл. Земи го фајлот од 512 MB па да видиш со колку ќе симнува реално. Јас офнет знам дека за ништо не ги бива, ама и ти не си во право што ставаш скриншот како симнуваш 1 торент од 43 сидери.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
Пушти 5-6 торенти истовремено ако сакаш да утврдиш дали навистина кај нив е проблемот. Со 43 сидери чудно што и толку брзо ти симнува.
Ти пратив по ПП линк за да симнеш тест фајл. Земи го фајлот од 512 MB па да видиш со колку ќе симнува реално. Јас офнет знам дека за ништо не ги бива, ама и ти не си во право што ставаш скриншот како симнуваш 1 торент од 43 сидери.
еве како е

Attachments

P

Princ

Гостин
Слабо е ако е така како што викаш и не правиш далавери у стилу оставаш торенти во позадина да цицаат...
Ако е се во ред со твојот скриншот, испаѓа дека јас имам побрз интернет од твојот иако мојот е деклариран како ДО 6Мбпс

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.516
Поени од реакции
2.652
Слабо е ако е така како што викаш и не правиш далавери у стилу оставаш торенти во позадина да цицаат...
Ако е се во ред со твојот скриншот, испаѓа дека јас имам побрз интернет од твојот иако мојот е деклариран како ДО 6Мбпс
А зошто би правел далавери дечкото не ја гледам логиката јас.Дечкото се жали дека не добива ни пола од тоа што плаќа и еве по сликите се гледа дека е во право.А и дечкото го знам зборам со него секој ден и гледам слики во текот на целиот ден со најаките торенти повеќе од 400кбпс не му дига така да се гледа дека има голема разлика помеѓу него и овој другиот форумџија погоре што симиња со 1мбпс.

P

Princ

Гостин
Јас не знам ништо, само ми се виде чудно кога со 1 торент и 43 сидери ми покажува дека му симнува со 400 KB/Sec. Тука загуби доста кредит. И ти знаеш дека 43 сидери немаат којзнае каква моќ на давање на торенти кога сите се стиснале да аплоадираат со 10 KB/Sec.
A на линкот од мојот сервер што му го дадов му симнуваше со 84 KB/Sec и тоа ми падна уште почудно, очекував од таму да му симнува со максимална конекција.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
Јас не знам ништо, само ми се виде чудно кога со 1 торент и 43 сидери ми покажува дека му симнува со 400 KB/Sec. Тука загуби доста кредит. И ти знаеш дека 43 сидери немаат којзнае каква моќ на давање на торенти кога сите се стиснале да аплоадираат со 10 KB/Sec.
A на линкот од мојот сервер што му го дадов му симнуваше со 84 KB/Sec и тоа ми падна уште почудно, очекував од таму да му симнува со максимална конекција.
со истиот торент на wadsl ја вадеше максималната брзина,и какви далавери правам каков корист имам,изгубив доста кредит хаха ме насмеа бркај си работа братко.

P

Princ

Гостин
со истиот торент на wadsl ја вадеше максималната брзина,и какви далавери правам каков корист имам,изгубив доста кредит хаха ме насмеа бркај си работа братко.
Ти ме сексаш мене вака попладневно?
Wadsl - максимална брзина 1024 Kbps или 128 KB/Sec
Duo Extreme - 10240 Kbps или 1280 KB/Sec

Е сега... Wadsl симнувал со максимум бидејќи максимумот на Wadsl е помал од можностите на торент фајлот односно сидерите за тој торент фајл.
За Duo Extreme тоа е малку... може тој уште. Барем би требало да може.
Сакаш равенка?
Wadsl - 1<2
Duo Extreme - 2>1

Во првиот пример 1 е вадсл конекцијата а 2 сидерите
Во вториот пример 2 е екстримот а 1 сидерите.

Знам и да цртам. Сакаш?

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
ај многу си паметен бе,ај нацртај ми како wadsl корисник има поголема брзина од duo extreme корисник

P

Princ

Гостин
ај многу си паметен бе,ај нацртај ми како wadsl корисник има поголема брзина од duo extreme корисник
Понекогаш, сосем понекогаш, воздишувам длабоко и ми иде да им поминам до канцелариите на оннет не за да ги измавам, не за да им мочам по тоа фирмата... туку да ги пољубам и да им кажам со солзи во очите дека ги сваќам со какви се луѓе си имаат работа кутрите.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.516
Поени од реакции
2.652
Не се карајте безвезе фактот останува дека дечкото нема интернет како што Он Нет треба да му даде.Не викам дека 10мпбс брзина дека треба да има цело време али нека се просечни 7 или 8мбпс а не овака пола да добива од брзината и тие во Он Нет да му викаат дечко тоа е.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
ајде чекам јас, ја со 84 симињам а тој со 120 ај објасни го ова

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Princ нема врска ти тоа што викаш дека ако 43 сидери има не може да вади со максимум, мене ми се има погодено 10 сидери само и со 650 имам вадено, еден ми даваше 340кб/с уплоад, што значи колку ти е среќата тоа, не е битно дали имало 3000 сидери или пак 10.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom