Новите автобуси (даблдекери, кинески и украински) во Скопје

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Не сум партиски човек, уште сум млад за тоа да бидам па да кажам дека имам интерес да јадам гомна сега, но ме провоцираш, возниот парк дури сега се обнови, зошто не се обновеше претходно, видовме и други партии на власт, битно да сереме нели.
Прочита некаде дека не ги сакам новите автобуси?
Кажав само дека не треба да се крева толку многу врева за 200 автобуси.

A

Auditore

Гостин
Прочита некаде дека не ги сакам новите автобуси?
Кажав само дека не треба да се крева толку многу врева за 200 автобуси.
Брат, вревава се крева порати маркетиншки причини на ВМРО, се надевам дека ти е јасно тоа, но ете важно возниот парт се обновил, дури сеа но се обновил, а твојот пост ми изгледаше хејтерски, како и да е, пардон моја грешка погрешно сум те сфатил.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
:), АВТОУСИТЕ СЕ ДОНАЦИЈА ОД ВЛАДАТА ЗА СВОЈОТ НАРОД :drk::drk::drk:
КОЈ ОД СВОИТЕ СКРОМНИ СРЕДСТВА СОБРАНИ ОД НАРОДОТ НА МАКЕДОНИЈА РЕШИ ДА ГИ ИЗНЕНАДИ СО НИВНИТЕ ПАРИ ДА КУПИ АВТОБУСИ И ГОРДО ДА СТО СО ДОНАЦИЈА ОД ВЛАДА

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.107
Филипе, кога седев на тераса со татко ти, да седнеше и ти со нас, кажав два-три типс енд трикс у врска со тоа што ти смета.

Сухој, и ти да не си од Кочани?! Додека сум тука и тебе да ти одржам едно кратко предавање на темата јавниот превоз во Скопје и тоа што пишува на автобусите.

п.с. веста е објавена пред недела дена, поточно 24. јули 2011 - 15:13 часот.
Лесен ви е животот деца.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.900
Поени од реакции
12.444
Што ги земале, биднало...можеби сакале некоја сензација или носталгична поврзаност со старо Скопје мада на патникот му е потребна практичност, брз излез и да може да дише. Мислам дека двокатниве се подобри за подолги релации (пр. нас. места кои орбитираат околу Скопје), а за постоечките подобра работа вршат единечните (иако со далеку помалку места за стоење што е проблем при симнување) како и дуплите, т.н. хармоника.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
tonchi ja znaeme vejke dobor tovojata uloga koja ja imas vo polibiroto i koja dobro si ja vrsis.:D Ama prijatele ostvi ne da si go kazeme naseto mislenje koe go potkrepuvame so fakti aktuelni i kazani od samata vlada nie toa ne go izmislivme , e sega drugo e toa na primer sto vo avtobusite ce imalo internet :pos:, licno bev pred skoro vreme vo skopje i se uveriv deka se uste se aktivni se starite avtobusi, drugo nejse celosen promasaj vo uslov koga ima nasi firmi se uvezuvaat avtobusi duri od kina, da ne kazuvam kolku vreme ce se gubi na rezervni delovi.
i posle reklamata da kupuvame makedonski proizvodi :pos:. i drugo te molam postedi ne od tvoite “slobodoumni“, komentari ako na nekogo mu e lesno vo ova vreme toa e samo na partiskite vojnici ( decinja, partizancinja ) a za obicnite lugje ostavi tie samite ce si kazat ne im trebaat propagatori da zboruvaa vo nivno ime

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.107
Сухој, фала што се грижиш за доброто на сите во земјава.
Основна дејност на опозицијата е да биде коректор на власта. По приговор на опозицијата тој натпис што ти го пиша погоре веднаш беше сменет со „Да ги чуваме новите автобуси“.

За стари автобуси, нормално е да ги има, бидејќи новите пристигнуваат консекутивно.

Санос или ФАС 11 Октомври (не ми текнува која од овие фирми фигурира на хартија, а која воопшто не постои) колку што памтам на тендерот беше пријавен на „жив ми мајка“, додека другите што аплицираа беа фабрики што работат. Од тие најдобра беше понудата на Итонг.

Лурц, не ја користам 15ка, ако има некој, нека пише дали пензионери се пентарат на горниот кат. Ако не се пентарат, јас со две раце потпишувам сите автобуси во земјава да бидат двокатни.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.900
Поени од реакции
12.444
Лурц, не ја користам 15ка, ако има некој, нека пише дали пензионери се пентарат на горниот кат. Ако не се пентарат, јас со две раце потпишувам сите автобуси во земјава да бидат двокатни.
Шо знам Тончи, можеби се качуваат, искрено се немам возено во двокатен...а и не знам, не би се качил оти сум малку клаустрофобичен. Идејата ми беше за попрактично возење. За на пример од Бутел до Јаја Паша се 5-6 станици, а одвај се пробив во единечен до врата за да се симнам (такви сме, се држиме сите до врата како да ќе ни избега излезот :)). За да се качам горе, треба истовремено да размислувам за симнување доле, дали има гужва, дали ќе се пробијам до врата итн... За приградските е попрактично пошто од Бањани пример 71 или од Љубанци 47-мица па еве нека е и 41 од Драчево има повеќе станици, подолга е релацијата па како патник ќе имам време да се качам, седнам и да имам време да се симнам и доближам до врата.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
moram i jas be toni da se grizam za site kako tebe :)
ulogata na opozicijata i pozicijata ni e dobro poznata vo parlamentot zarem treba opozicijata postojano da ja opomenuva vlasta za vakvi banalni nejzini ispadi.
drugo od kade makedonija tradicija na dvokatni avtobusi kako sto kaza mile janakievski imala makedonija 2 do 3 takvi avtobusi pred zemjotersot, nie ne sme britanija pa da imamae takva tradicija, drugo tie avtobusi voopsto ne se prakticni podobri se ukrainskite niskopodni avtobusi. a najdobri se sanos koj i den denes se vozat. taa firma 11 oktomvri postoi od 90 godini so edni periodi na kriza, mislam deka taa firma gi ispolnuvase kriteriumit za standard na kraj kraeva mozea da zemat neoplan od turcija kade kade pokvalitetni od kina samo koj im bese filmot neznam.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
moram i jas be toni da se grizam za site kako tebe :)
ulogata na opozicijata i pozicijata ni e dobro poznata vo parlamentot zarem treba opozicijata postojano da ja opomenuva vlasta za vakvi banalni nejzini ispadi.
drugo od kade makedonija tradicija na dvokatni avtobusi kako sto kaza mile janakievski imala makedonija 2 do 3 takvi avtobusi pred zemjotersot, nie ne sme britanija pa da imamae takva tradicija, drugo tie avtobusi voopsto ne se prakticni podobri se ukrainskite niskopodni avtobusi. a najdobri se sanos koj i den denes se vozat. taa firma 11 oktomvri postoi od 90 godini so edni periodi na kriza, mislam deka taa firma gi ispolnuvase kriteriumit za standard na kraj kraeva mozea da zemat neoplan od turcija kade kade pokvalitetni od kina samo koj im bese filmot neznam.
Јутонг -
1.Најголем производител на автобуси во Азија
2.Втор најголем во свет после Мерцедес..
3. Некои делови се германски, (мислам) преносот и моторот ..

Наравоучение:
Пред да тресеш зелени тикви , отвори гугл имаш фала на господ , и прочитај..прочитај..
Неинформираноста е најголема глупоќа на денешницата

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Јутонг -

Наравоучение:
Пред да тресеш зелени тикви , отвори гугл имаш фала на господ , и прочитај..прочитај..
kolku se kvalitetni avtobusite nivni se vide :) uste koga gi donesoa se pojavija defekti
drugo neoplan e neoplan najdobri i najkomotni avtobusi na svet
poloso od gluposta e da mu sluzis na nekogo da si clen na polibirot, e za sekoj eden komentar protiv vlasta da se javuvas kako papagal i da se palis kako majmu so cel da go odbranis svojot lider :)
od takvi ni propagja ovaa drzavicka zato prijatele makedonija da ni bide pred se i nad se :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.182
Поени од реакции
18.259
Јутонг -

Наравоучение:
Ако е најголем,не е автоматски најдобар.(ниту во 10 најдобри не е).И Европа е најголема фабрика за кондиторски производи во Македонија.Познаваш некое нивно чоколадо?
Најголем производител е од причина шо најголем процент од производството е продадено на домашен пазар.А свесни сме колкав пазар е Кина.
Некои делови се Каминс (според голем број наши возачи и фирми,најтешки за одржување и најнедостапни.Произведувани се според шаблон за некој УС/Бритиш пазар,а во Европа најслабо ги користат.Си се помешал со информациите,во ЛАЗ е германски мотор и добар процент друга опрема.Значи,многу подобра опција ќе беше место двокатни да се земат зглобни ЛАЗ.
И ако веќе сме патриоти да се земеше од Санос и да добиеја наши работници пари,макар и субвенционирање на нископоден модел (Санос имаа срендоподен).
Ама ај...за наше добро.Мејд ин Чајна.
За Гугл интернет и сл.,еве какви информации нудат во Википедија во какви држави извезувале овие Јутонг:
Наравоучение : Јутонг е неспоредлив со прави возила од типот на МБ,Сетра,Неоплан,Ман па и со Санос ,Лаз или бившојугословенските фирми.
Places of operation

Zhengzhou Yutong buses are in service in 27 countries/regions, including:
[edit]

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.107
kolku se kvalitetni avtobusite nivni se vide :) uste koga gi donesoa se pojavija defekti
poloso od gluposta e da mu sluzis na nekogo da si clen na polibirot, e za sekoj eden komentar protiv vlasta da se javuvas kako papagal i da se palis kako majmu so cel da go odbranis svojot lider :)
od takvi ni propagja ovaa drzavicka zato prijatele makedonija da ni bide pred se i nad se :)
Ајде малку и јас да тролувам.
Оваа влада ДОНЕСЕ автобуси. Претходните влади можеа, но не донесоа. И се молат охриѓани да не досаѓаат на теми за Скопје.
фалачаопријатно

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Гледаш дека не знаеш..а се правиш паметен.. не ги донесоа,него го донесоа.. до сега има само 1 Јутонг ..даблдекер.. сигурно ти мислиш на Лаз..

Велиш Санос требало ,неоплан , Сетра или незнам кој.. може наведените се боље од Јутонг,ама именуваните фирми не се пријавија на тендер.. имаше тендер распишано ,колку да те потсетам..без тендер и набавка во 4 очи е рамно на криминал..Санос се пријави,ама немаше банкарска гаранција,така нешто... и ја бев Македонска компанија да го земеше тендерот,ама јбг толку им е способен газдата,Распашковски..
А тоа дека бранам лидер,твое гледиште,не вредиш да ти го коментирам

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.182
Поени од реакции
18.259
Ајде малку и јас да тролувам.
Оваа влада ДОНЕСЕ автобуси. Претходните влади можеа, но не донесоа. И се молат охриѓани да не досаѓаат на теми за Скопје.
фалачаопријатно
Охриѓани,Битолчани,Кумановци,Струмичане.Од нивните даночни оптоварувања се донесени тие автобуси.Исто како и Скопјани шо плаќале данок на државата Македонија.Мислам дека сите исто се даночно оптоварени ,нели?;)
За носењето си 100 % во право,барем донесле,за разлика од други.Само не е финтата да се задоволиш со ова дека сега се возат во понови лименки.

Kajgana Shop

На врв Bottom