ne go zborea, niv im e gajle sekako, mkd ne gi interesira.
razlika ako ne si videl i primetil nema potreba da diskutirame ponatamu. se znae koj gi nosel site stetni odluki za mkd a ako ti toa go izednacuvas apla ne si za politicka diskusija teraj u igracnica...
i ne se samo tie, imas komunjari sdsm/znam imas i levica sto ucestvuvse u sjo i unistuvsnje na mkd. dodeka vmro nema svoj 61 pratenik ke mora da pravi komromisi, toa e ustvari i definicija na politika, nauka na pravenje kompromisi za zal.
na deckite od 27mi im bese ponudena amnestija. odbija sakaa da dokazat nevinost sto e ok. ke bidat kompenzirani na kraj od drzavata ke si go iscistat imeto ama mora se da se odviva po zakon pogotovo ako ni e cel i da go iscistime sipatarsko komunjarskoto sudstvo.
Денес тие што не збореа не се битни, битни се само како да завршат во затвор, и не, не зборам за нив затоа што сите знаат за каков квислиншки сој се работи (барем јас мислам дека знаат)
Ако сакаш да се задржиш на она што го пишувам без да се впушташ во лепење етикети/комплименти би било добро.
Кога сме кај тоа кој (од квислиншкиве инсталации) учествувал во БРИШЕЊЕТО на Македонската држава намерно забораваш дека ОПОЗИЦИЈАТА не беше само спотер ами даде 11 гласови за да ИЗБРИШЕ Македонија.
Прашањето е што овие од ДПсНЕ (мислам дека е време од своето име ги избришат светите 4 букви за Македонците-не ги заслужуваат) правеа додека сдсСС, комуњари итн итн и другите пријатели ја растураа Македонија? (тие ја имаа улогата од познатат “село гори баба се чешла“)
Кога сме кај неправедно осудените реков па да повторам:
Потребна е Анкетна Комисија во Собрание која еднаш засекогаш ќе излезе со вистината за државниот удар, квислинзите ќе ги стави на заслужено место, ќе предложи закон за конфискација на имот од квислинзиве и кога ќе се објави сето тоа и осудените ќе бидат ослободени со “испрано“ име а државата од конфискуваниот имот ќе им надомести колку треба.
Нема избор. За кого да гласаш? Овие 2 партии што константно се менуваат не се од вчера, во нормално општество одамна би згаснале. Одмагаат тие што постојано ги гласаат.
Секогаш има избор.
Инаку пред некој ден од лице кое бил набљудувач во “диктатурата“ и “озлогласената држава“ Белорусија јавно рече дека:
-на ливчето покрај сите учесници на изборите има и дополнително брочје/поле ПРОТИВ СИТЕ (тоа е кога на ливчето нема за кого би гласал).
Изненадува во земја која на западот се истура со дрвја и камење има и таква можност а во старите демоНкратии има избор само помеѓу змија и магаре.