тој самиот тоа го тврделСекогаш ако некој е многу интелигентен и паметен во историјата ќе му измислуваат некакви глупости. Во овој случај ангели... Па стварно не е убаво да се меша еден генијален ум со такви сра*а.
Kaде, во тоа интервјуто погоре, или?тој самиот тоа го тврдел
Од каде знаеш дека тоа интервју е вистинито?тој самиот тоа го тврдел
ова интервју го има дадено за часописот „бесмртност“ во колорадо спрингсОд каде знаеш дека тоа интервју е вистинито?
Знам, видов пред малку.ова интервју го има дадено за часописот „бесмртност“ во колорадо спрингс
тој самиот е најголем доказ, во интерјуата го кажува неговото мистериозно раѓање и зошто е тој ангел како се приспособил на земјатаИ која е целта на темава сега?
Еве да речеме бил Ангел и Светец(или и двете)
И што понатаму еве и јас велам паднав од небото, а утре ќе поднесам барање до папата да ме прогласи за светец.
Што отвараш тема која нема цел?
Може само да се водат празни дискусии на прашањево што си го поставил ти ,а сигурен сум дека има барем 10+ теми општо за Никола Тесла на форумов и на мене поверојатно ми е да киднапиран од вонземјани.
Без докази бесцелна е понатамошна дискусија
Како прво дај ми дефиниција дали знаеш што е доказ?тој самиот е најголем доказ, во интерјуата го кажува неговото мистериозно раѓање и зошто е тој ангел како се приспособил на земјата
не сакам никого да разубедувам, само на тие што сакаат да погледнат вистински кон работиве да ги забележат чудата кои господ ни ги праќа кога мисли дека е потребно. ако не сакаш не верувај, не сакам да се расправам, јас само сакам да ширам љубов и позитивни вибразииКако прво дај ми дефиниција дали знаеш што е доказ?
После види што си ми реплицирал и увиди си ја грешката!
П.С Јас мистериозно се родив (читај снемало струја) и еве по долги години се приспособив дали ова е доказ дека сум ангел и светец?
Ти ме познаваш па тврдиш дека не сум успеал.не сакам никого да разубедувам, само на тие што сакаат да погледнат вистински кон работиве да ги забележат чудата кои господ ни ги праќа кога мисли дека е потребно. ако не сакаш не верувај, не сакам да се расправам, јас само сакам да ширам љубов и позитивни вибразии
пс ти не си успеал толку големо нешто како да ја доближиш светлината до нашите домови, светлината е љубов
само сакав да кажам дека мисијата на тесла имала поинаква цел од твојата, секој има своја цел. од мисијата негова сите ги уживаме благодетите. не значи дека сите научници се светци и сите светци се научници не реков нигде. ако не убиваш не кредеш ги сакаш ближните ти веќе си на вистинскиот пат иако можеби не си го увидел тоа меѓутоа бог нема да ти замери за тоа.Ти ме познаваш па тврдиш дека не сум успеал.
Цело време даваш заклучоци на нецели,погрешни или непостоечки хипотези.
Не убивам
Не крадам
Ги почитувам родителите
Ги сакам ближните
Не вршам прељуба
Итн
Светлината не е љубов
Љубовта е љубов
Јас нигде не сум прочитал дека треба да бидам голем научник за да бидам светец.
За мене ова што го правиш ти е богохулие очигледно не си разбрал што треба да правиш за да бидеш близок до Бога.
Дефинициите за тоа што е чудо 100% сум сигурен дека ни се различни.
За тебе чудо е кога ќе падне гром и случајно ќе испадне форма на крст.
За мене чудо е кога некој ќе ја голтне гордоста,кога некој ќе помогне иако нема добивка од тоа,кога овцата на комшијата ќе му умре а ти ќе му ја дадеш твојата.
Бог е едноставен ,а ти со сила го комплицираш.
Јас си го знам патот за тебе се плашам дека си се изгубил(без навреда)само сакав да кажам дека мисијата на тесла имала поинаква цел од твојата, секој има своја цел. од мисијата негова сите ги уживаме благодетите. не значи дека сите научници се светци и сите светци се научници не реков нигде. ако не убиваш не кредеш ги сакаш ближните ти веќе си на вистинскиот пат иако можеби не си го увидел тоа меѓутоа бог нема да ти замери за тоа.