Никола Тесла - (пронајдоци, фобии, занимливости)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.247
Поени од реакции
12.253
Пак прашањето како се контролираат струите во теслиниот трансформатор и дали може да преставува пропорционална слика на човековиот систем?
И ако не може што е ралзиката...?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Пак прашањето како се контролираат струите во теслиниот трансформатор и дали може да преставува пропорционална слика на човековиот систем?
И ако не може што е ралзиката...?
ne me interesira nauka brat...
mistika se vika podforumot

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.247
Поени од реакции
12.253
ne me interesira nauka brat...
mistika se vika podforumot
Мистика и мистерии е различна станица, брат.
И членот што ја отворил згрешил За наука е оваа тема...
Гледам дека не те интересира наука. А без наука каде ?

Значи 15 години си учел што? Мистика?
Мистиката е непријател на вистината. Сигурно не си го знаел ова...

Прашањето за теслините струи не е наменето само за тебе... ами и за другите...
Нека повелат нека дебатираат...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.247
Поени од реакции
12.253
За сите што Тесла го сметаат за научник и што навистина сакаат да го разберат неговото дело за подобро човештво и што му ги студираат пронајдоците.
Повелете линк каде што има голем број на формули!
Да ја намалиме МИСТЕРИЈАТА околу овој голем НАУЧНИК!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
DO RE MI FA SOL LA SI DO
za budalite sum 9 a za pametnte 8

Tesla
univerzumot e muzika

Не си ти сериозен дискутант, затоа и нема дискусија.

За тоа болдот, знаеш ли по кој повод Тесла гради лабораторија во Колорадо Спрингс, во 1899?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не си ти сериозен дискутант, затоа и нема дискусија.

?
nemas poim kolku e seriozen ovo argument....preku notite go objasnuva univerzumot i kako funkcionra covekot
brat, nitu sakam , nitu pa mozam ova da ti go objasnam na forumov...ke mi trebe edna godina dodeka da svatis
samo djabe e ..

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
nemas poim kolku e seriozen ovo argument....preku notite go objasnuva univerzumot i kako funkcionra covekot
brat, nitu sakam , nitu pa mozam ova da ti go objasnam na forumov...ke mi trebe edna godina dodeka da svatis
samo djabe e ..
Не се труди тогаш. Зошто поставуваш прашање кое не сакаш да го дискутираш?

Ја гледаш ли најблаго кажано несериозноста.

КОга е кажана таа реченица од Тесла, знаеш ли?

Што музика обожавал Тесла?

И како е врзан Колорадо СПрингс, со прашањето?

Одговорот на овие три прашања ти ја дава "мистеријата" на таа Теслина реченица.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
[quote="Donald Sikert, post: 5258495, member: 23874"]Не се труди тогаш. Зошто поставуваш прашање кое не сакаш да го дискутираш?

Ја гледаш ли најблаго кажано несериозноста.

КОга е кажана таа реченица од Тесла, знаеш ли?

Што музика обожавал Тесла?

И како е врзан Колорадо СПрингс, со прашањето?

Одговорот на овие три прашања ти ја дава "мистеријата" на таа Теслина реченица.[/quote]
jaas za mene se potrudiv i go razbrav...a ti se trudis?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.247
Поени од реакции
12.253
Што, ти реши да го учиш електро-техника човеков? Абе оди подобро учи делфин да скија отколку ова што си се нафатил.
gurdjieff сака се да си објасни со нотите и деветокраката ѕвезда на Гурџиев. Доволни му се тие пропорции...
Науката, нема потреба од тоа... си земаш една деветокрака ѕвезда и си ја вртиш како сакаш и така ќе свети една сијалица дома, болјерот ќе грее...
Тесла знаеш се со тоа решавал, со Гурџиев :facepalm: Да не ми е смешно, ќе се расплачев од мака!
Тоа му ги решава сите прости проблеми и сега сака и овде да пробутка со тоа, и се нервира што не бидува и продава „муда за бубрези“ како тој ако не му покажеш респект нема да ти одговори на ниедно прашање.

Па знаеме што ќе одговориш, нема потреба да градиме респект.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
jaas za mene se potrudiv i go razbrav...a ti se trudis?

Гурџиеф ако некој компетентен во фудбалот даде изјава :"Роналдо е златно момче", дали ти ќе мислиш дека РОналдо е навистина составен од злато?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Гурџиеф ако некој компетентен во фудбалот даде изјава :"Роналдо е златно момче", дали ти ќе мислиш дека РОналдо е навистина составен од злато?
ti rekov deka kaj tesla nema mislenje...se e matematika....samo shto toa ne go dal javno

brat, zaebi logika, ..ako trazes logika vo izjavite na tesla si naebal...pokusaj da razberes

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
ti rekov deka kaj tesla nema mislenje...se e matematika....samo shto toa ne go dal javno

brat, zaebi logika, ..ako trazes logika vo izjavite na tesla si naebal...pokusaj da razberes
Јас не барам ништо во изјавите на Тесла. Јас барав и најдов тоа што требаше од неговите научни достигнувања, во време кога ми беше потребно тоа.

Околу универзумот и музиката ти поставив погоре три прашања. Можеш ли да ги одговориш?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.247
Поени од реакции
12.253
Што зборуваш бре ти? Се гледа дека си баталил одамна логика и математика, а се буткаш заедно со другите во разбирањето. :facepalm:

Заеби логика велиш а?
Па токму со математичкиот апарат и логика и нормално правилно врзување на пропорциите со кои пак се врзани природните феномени даваат разбирање на истите, градење на закони, преставени со математички формули, кои преку дадена логика добиваме разбирање за соодветниот закон и врска, а во овој случај и разбирање на делото на Тесла.
Што мешаш поими у корен бре, гурџиев? Слабо науката а? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom