Епа не е единствен да, ама реално гледано поише народ ќе донесе од некој си локален дј, а повеќе народ значи и повеќе профит за тебе како газда.Е да, у право си, Никифор е единствен момак у државава што стиска плеј со толку елан, па баш од него мене ми зависи профитот на клубот ( еден од вкупно 2 во градот )
Друго, во врска со твојот предходен пост, ако најмуваш некој да заврши некоја работа, можеш да му кажеш која работа е таа што треба да ја заврши, али не и како да ја врши истата, од проста причина, ако знаеш како, онда направи си го сам, а кога купуваш услуга не значи дека си го купил и човекот што ти ја дава таа услуга и не значи дека ти владееш со него.
И ако ја работам, не работам за газдата да има корист, туку за самиот себе, за да бидам платен за таа работа, а ако тој што ме плаќа ми се курчи, може слободно да иде у 3 лепе, а ја ќе си најдам некој нормален "работодавец", за на крајот јас пак да си ги извадам парите, а тој првиод ќе си остане со незавршена работа.
газдите зависат од работниците, а не е обратно, тоа што имаат пари не ги прави ни посилни ни поважни.
А тие газди што како тебе мислат дека купуваат човек, се газди на пропаднати фирми.
Е сеа ако никифор имал договор со газдава да пушти некое цд со реклама на сред журка и прифатил, онда он е крив, али ако никој не му кажал дека треба да го направи тоа се до тој момент кога му го дале тоа цд, онда со право е револтиран. Со тоа што не го оправдувам тоа со микрофонот и миксетата. За додатна реклама треба и додатен надомест.
Замисли носиш кола на поправка за да ти попраат кочници, а они покрај кочниците ти ставиле и нов мотор....ќе го платиш??