Никифор претепан во Гостивар!

Член од
13 февруари 2010
Мислења
80
Поени од реакции
18
Е да, у право си, Никифор е единствен момак у државава што стиска плеј со толку елан, па баш од него мене ми зависи профитот на клубот ( еден од вкупно 2 во градот )
Епа не е единствен да, ама реално гледано поише народ ќе донесе од некој си локален дј, а повеќе народ значи и повеќе профит за тебе како газда.

Друго, во врска со твојот предходен пост, ако најмуваш некој да заврши некоја работа, можеш да му кажеш која работа е таа што треба да ја заврши, али не и како да ја врши истата, од проста причина, ако знаеш како, онда направи си го сам, а кога купуваш услуга не значи дека си го купил и човекот што ти ја дава таа услуга и не значи дека ти владееш со него.

И ако ја работам, не работам за газдата да има корист, туку за самиот себе, за да бидам платен за таа работа, а ако тој што ме плаќа ми се курчи, може слободно да иде у 3 лепе, а ја ќе си најдам некој нормален "работодавец", за на крајот јас пак да си ги извадам парите, а тој првиод ќе си остане со незавршена работа.

газдите зависат од работниците, а не е обратно, тоа што имаат пари не ги прави ни посилни ни поважни.
А тие газди што како тебе мислат дека купуваат човек, се газди на пропаднати фирми.

Е сеа ако никифор имал договор со газдава да пушти некое цд со реклама на сред журка и прифатил, онда он е крив, али ако никој не му кажал дека треба да го направи тоа се до тој момент кога му го дале тоа цд, онда со право е револтиран. Со тоа што не го оправдувам тоа со микрофонот и миксетата. За додатна реклама треба и додатен надомест.

Замисли носиш кола на поправка за да ти попраат кочници, а они покрај кочниците ти ставиле и нов мотор....ќе го платиш??

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
^
каква споредба направи
НЕМАМ КОМЕНТАР

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Замисли носиш кола на поправка за да ти попраат кочници, а они покрај кочниците ти ставиле и нов мотор....ќе го платиш??
:pos2::pos2::pos2: Каков змај си ееејјјјј

Член од
13 февруари 2010
Мислења
80
Поени од реакции
18
јебига, мора со најпрости примери да се служам, иначе шансите да не бидам сфатен се огромни :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Епа не е единствен да, ама реално гледано поише народ ќе донесе од некој си локален дј, а повеќе народ значи и повеќе профит за тебе како газда.
Локалниот диџеј треба да го платам 300 денари, а овој треба да му даам 100 евра најмалце. Така да, не праи глупи споредби, немој да мислиш дека некој се залетал да иде у клубот за баш Никифор да го слуша.

Друго, во врска со твојот предходен пост, ако најмуваш некој да заврши некоја работа, можеш да му кажеш која работа е таа што треба да ја заврши, али не и како да ја врши истата, од проста причина, ако знаеш како, онда направи си го сам, а кога купуваш услуга не значи дека си го купил и човекот што ти ја дава таа услуга и не значи дека ти владееш со него.
Истото го кажав и јас, незнам зашо се пофтараш.
Газдата сигурно не му застанал над глава да му кажува која трака со која и како да ја смикса, и овој еквилајзер е за ова а оној за она. Туку му кажал презентацијата да ја пушти.
И ако ја работам, не работам за газдата да има корист, туку за самиот себе, за да бидам платен за таа работа, а ако тој што ме плаќа ми се курчи, може слободно да иде у 3 лепе, а ја ќе си најдам некој нормален "работодавец", за на крајот јас пак да си ги извадам парите, а тој првиод ќе си остане со незавршена работа.
:pos: :pos: :pos: :pos:
У која држава живееш бе ј0? ((:)
Заедно со Виктор да не сте сместени негде? :)
Која е таа држава каде што има повеќе работодавци него работници? Која е таа држава каде што можеш да му кажеш на работодавецот да иде у 3 лепе и да идеш да си најдеш друга работа, а он да остане со незавршена? (((:)
Сањаш момак, сањаш.

Газдите зависат од работниците, а не е обратно, тоа што имаат пари не ги прави ни посилни ни поважни.
:pos: Поголема глупост неам прочитано, жими се :)

А тие газди што како тебе мислат дека купуваат човек
Стварно незнам ти што читаш, не спомнав никаде ништо слично :)

:uvo:

Член од
22 април 2010
Мислења
98
Поени од реакции
8
хаха . ... Во Македонија ништо не е чудно .:)))

Член од
13 февруари 2010
Мислења
80
Поени од реакции
18
Локалниот диџеј треба да го платам 300 денари, а овој треба да му даам 100 евра најмалце. Така да, не праи глупи споредби, немој да мислиш дека некој се залетал да иде у клубот за баш Никифор да го слуша.
Епа баш ради тоа што не се залетале да го слушаат, зашто да даваш 100 евра, коа можеш со 300 денари да поминеш така?

Истото го кажав и јас, незнам зашо се пофтараш.
Газдата сигурно не му застанал над глава да му кажува која трака со која и како да ја смикса, и овој еквилајзер е за ова а оној за она. Туку му кажал презентацијата да ја пушти.
Епа да, ама за тоа треба и да доплати

:pos: :pos: :pos: :pos:
У која држава живееш бе ј0? ((:)
Заедно со Виктор да не сте сместени негде? :)
Која е таа држава каде што има повеќе работодавци него работници? Која е таа држава каде што можеш да му кажеш на работодавецот да иде у 3 лепе и да идеш да си најдеш друга работа, а он да остане со незавршена? (((:)
Сањаш момак, сањаш.
Тука си живеам, тука и работам, и еве офф-топик малце: до пред неколку години кога и јас мислев како тебе, дека јас како работник зависев од газдата на фирмата, го јадев стапот на дневна база, дојде и таков момент кога ми пукна филмот и имам отерано еден од тие газди у 3 лепе, нормално не продолжив таму со работа :), али одкога почнав да барам работа и да работам со овој став што сега го имам, и далеку подобро платена работа имам со далеку помалку нервози.

Да има многу работници, ама од друга страна има и многу што си работат приватно и што не зависат од никого. А со помош на интернетов, многу лесно е да се најде работа во странство која што можеш да си ја работиш од дома така?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
И газдата сеа да ти дое и да ти каже дека не е задоволен од твојата работа и да ти каже да го направиш тоа и тоа, инаку во спротива ќе те отпушти, ќе го отераш у 3 лепе или ќе го послушаш?

Едит: Секоја чест до твојот газда, чим успеал да им направи така добра илузија на своите работници дека он зависи од нив, а не тие од него...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Абе брат , газдата зависи од работниците колку што они зависат од него (во повеќето области) ама у оваа област ама ИЧ не зависи газдата од Дј-от ...

Он има ќар од пијачки,влезници а да речеме дека Никифор му го зголемил профитот за 10% (ај не ме еби 2 дискотеки чим имаат у град кај шо у другата 100% повеќето се албанци) кај да идат македонците ? Се разбира - Таму ....

Член од
13 февруари 2010
Мислења
80
Поени од реакции
18
И газдата сеа да ти дое и да ти каже дека не е задоволен од твојата работа и да ти каже да го направиш тоа и тоа, инаку во спротива ќе те отпушти, ќе го отераш у 3 лепе или ќе го послушаш?

Едит: Секоја чест до твојот газда, чим успеал да им направи така добра илузија на своите работници дека он зависи од нив, а не тие од него...
Епа видиш, тука е разликата измеѓу добри и лоши газди, добриот газда прво нема да ти се постави така уценувачки и да ти се заканува, туку дури и би ти покажал кај грешиш а ако неможеш да го средиш тоа, онда и би ти помогнал да се заврши работата, а лошиот ќе ти се заканува, и можда и би го послушал во моментот, ама затоа после тоа би следело ова: би си барал друга работа без да му кажам на тој газда, би нашол друга работа, и пред да отидам во новата фирма, би му направил беља на стариот газда.

Значи работата како стои, газдата заработува од фирмата, во фирмата работат работниците, ако работниците престанат да работат, или не немаат добра мотивација за работа, фирмата нема заработка, автоматски газдата нема заработка, со тоа што ако таа фирма западне во долгови, газдата уште толку ќе го јаде стапот.

ај да не забегуваме за вакви работи, темава е за никифор у гостивар :)

на таа тема еве уште едно, ако некој ти плати да пушташ музика, тоа не го прави твој газда, од проста причина што барем кај нас дј-ството не е работа, туку е хоби, а ако тој газда сака да му пушташ музика по негов избор, има две опции, или да се качи на пулт и сам да си пушта, или нека си сними цд со неговата омилена музика, па нека си го пушти тоа, немора воопшто да те вика. А ако веќе те вика, тоа значи дека има некоја посебна корист од тебе (во случајов тоа е повеќе народ ќе му донесе никифор од некое маалско дете), а за таа корист он треба да плати, за секоја дополнителна задача (во случајов пуштање на реклама на цд) треба да се доплати, А со оглед на тоа дека никифор веќе бил во елдорадо неколку пати, неможе некој да каже дека газдата незнаел дека не може да му бара музички желби или незнам што све не таму.

Абе брат , газдата зависи од работниците колку што они зависат од него (во повеќето области) ама у оваа област ама ИЧ не зависи газдата од Дј-от ...

Он има ќар од пијачки,влезници а да речеме дека Никифор му го зголемил профитот за 10% (ај не ме еби 2 дискотеки чим имаат у град кај шо у другата 100% повеќето се албанци) кај да идат македонците ? Се разбира - Таму ....
до негде си во право, не зависат они од дј-от, нити па он од нив, ама ако е така, зошто баш никифор а зошто не ете маалско дете?

просто е, никифор ете ќе му зголеми профит за 10% + посетеност за уште некој %, додека маалското дете може и у минус да го отера затоа што сите би отишле во другата дискотека каде што би пуштал никифор (или некој сличен)

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
За плес потребни се двајца.

Јас мислам дека и никифор не е за жалење и газдата е некој идиот.

Прво сите членови почнаа на темава да го жалат никифор ко светец без никакви информации за евентот, и после нормално беше по некое време и другата страна да се појави и да настане ова што настана.

Треба да престанете со глупостиве:nenene:.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Да има многу работници, ама од друга страна има и многу што си работат приватно и што не зависат од никого. А со помош на интернетов, многу лесно е да се најде работа во странство која што можеш да си ја работиш од дома така?
И јас работам таква работа од дома со помош на интернетов ја најдов, се работи за полнење на коверти со промотивен материјал и флексибилно работно време :icon_lol:.

Овај Никифор да разбере дека толку многу внимание му обрнувате после јадење на ќотек, одсега натаму има намерно да се мести за да јаде ќотек добро е за публицитет и популарност :icon_lol:.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.074
А шо е битно кој е во право? Има ли некоја страна што постапила правилно и професионално?
Ѓупци, газдата, обезбедувањето и Никифор.

И се разочарав од споредбата од стилот Слаткар или Еминем. Никифор или локален диџеј.
Не за кур е 100 евра наместо локалниот 300 денари. Sure, abibas instead of adidas. Who cares.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
дај бе Никифор, кој по ѓаволите...
дали 20% од масата во клубот го знаела типов, а не па профит ќе зголемуел, мислиш Дип Диш си ги донел па ќе те условуваат...

знаеш кога ќе може Никифор да го условува клубот!?
кога ќе биде поголем од истиот, пример фифти ко беше у Борис, и нормално ќе си игра курташак зошто стварно му се може, а не на лиглево кој се преценил..

A

Alexander Nevsky

Гостин
Еве ти од моја страна приказната надополнување на претходното што напишав.Иде типот малку издрогиран и као по обичај се му смета.Имаше некој лош филм уште на почеток.Верувај да бев ја газда немаше да помине толку лесно како што помина овој пат.Па кој е Никифор да лупа на миксета која вреди 4000 евра!?И уште да кажува на микрофон такви работи...Нека биде задоволен што помина така а и не беше претепан како што пишуваат по интернетов.
Не тропај глупоти ќе ти се смее некој аце...Како прво Никифор си има своја опрема со која настапува го боли кур него за Еклер дуо што е горе и вреди не повеќе од 200 евра:pos2: А за ова што се случило не ме занима иако живеам во истиот град а и не ни ме чуди таков е градот само до таму да стигнале незнам...
Ама и не ме чуди и Никифор да се испонашал зш магаре големо е за некои работи.
Можеле слободно да не го платат ама чутек што знам.

Kajgana Shop

На врв Bottom