Vespertine
The Ugly Duckling
- Член од
- 22 септември 2009
- Мислења
- 2.932
- Поени од реакции
- 3.387
тешко е да се биде ди-џеј у ова време.
Па зошто го викнале ако не им допаѓа? Еден диџеј е во држаава? И какви работи кажал бе сине, форум е, отвори се... какви?Еве ти од моја страна приказната надополнување на претходното што напишав.Иде типот малку издрогиран и као по обичај се му смета.Имаше некој лош филм уште на почеток.Верувај да бев ја газда немаше да помине толку лесно како што помина овој пат.Па кој е Никифор да лупа на миксета која вреди 4000 евра!?И уште да кажува на микрофон такви работи...Нека биде задоволен што помина така а и не беше претепан како што пишуваат по интернетов.
ej nemoj da jades mnogu gomna pred da ne znaes .gazdata na Eldorado e makedonec i vo eldorado idat samo makedoncite toa e toa ... sami ispadnavte seljaci:jaj:Што барал бе у Гостивар да иде ,ќе ти е*ам и пари и све ,со која памет таму отишол да пушта музика ,има ли нешто поопасно од необразовани ,пијани ,албански сељачишта ...претпоставувам не
Добро е што ти делува малоумно пошто така и е.Се караме за една проста работа,ти што си слушнал муабети од страна а ја работам таму више три години...Брату, рилакс, стварно нема смисла муабетов и ми делува малоумно, али кога веќе инсистираш, знам кој е сопственик на дискотеката, знам дека се водат спорови ради долгови, знам кој е газда, така да ...
Нема никој никаде напишано... кажи ни шо рекол на микрофон. Или ако има, цитирај го тој шо напишал, ја не прочитав никаде.Имаше некој пишано на претходните страни...И тој не ни пушташе цела вечер музика.Остави сетот да врти и застана се потпре на зид и не знаеше кај се наоѓа..
А газдата е врач у слободно време, па знае дали никифор ќе се понаша ко скот или не?Па зошто го викнале ако не им допаѓа? Еден диџеј е во држаава? И какви работи кажал бе сине, форум е, отвори се... какви?
Абе хејтер... грижливо бирај го хејтот, ти иде у празно иначе.А газдата е врач у слободно време, па знае дали никифор ќе се понаша ко скот или не?
"Го поседувал клупот, па он ќе ми кажел шо да правам..."
Лол еј.
А кој да ти каже? о_О
Значи ја сум работодавец, ти си работник. Праиме договор, парите се кај мене, ако сакам ќе те толерирам, ако неќам, ич уво не ми чуе.
Ако ти кажам да се понашаш ко човек пошо клубот е мој, ќе се понашаш. Во спротива, основците пред врата ќе ти објаснат неколку ствари...
Хаха пусти желби......Е од вакво понашање не можеме да тргнеме напред а ти од шо веке не знаеш шо со себе и како повеке да да се истакнеш само лупаш на сите теми....Инаку јас слушна 2 приказни за овоа едфна дека газдата се курчил друга дека никифор сам си бил крив...е сеа која е точна или има и 3та.А газдата е врач у слободно време, па знае дали никифор ќе се понаша ко скот или не?
"Го поседувал клупот, па он ќе ми кажел шо да правам..."
Лол еј.
А кој да ти каже? о_О
Значи ја сум работодавец, ти си работник. Праиме договор, парите се кај мене, ако сакам ќе те толерирам, ако неќам, ич уво не ми чуе.
Ако ти кажам да се понашаш ко човек пошо клубот е мој, ќе се понашаш. Во спротива, основците пред врата ќе ти објаснат неколку ствари...
Малце си ги измешал работите, ако е таков случајот како што кажуваш, онда ќе си земеш некое локално дете да ти пушта музика за 2 пијачки, а со дј-и од типот на никифор, таков став не ти поминува, од проста причина што он ти е на тебе потребен за да ти донесе повеќе луѓе, а не си му ти на него за да има кај да пушта музика.Значи ја сум работодавец, ти си работник. Праиме договор, парите се кај мене, ако сакам ќе те толерирам, ако неќам, ич уво не ми чуе.
Брат, ко да не живееме у иста држава. Ко у бескласно општество да живееш.Абе хејтер... грижливо бирај го хејтот, ти иде у празно иначе.
Газдата како што кажа веќе аце_настески кој работи таму неколку години имал слични искуства со Никифор, кој и порано им давал надмен став кој не им се допаѓал. Зошто тогаш го викнале повторно знаејќи дека исто ќе се однесува. Значи газдата не треба да биде врач, ама треба да има пола грам мозок за да му текне дека исто ќе се однесува, или да биде толку дебил да го вика и да го млати... Мислам, ја да сум газда на клуб, сигурно нема да бидам толку прост опинок и да прљам раце со некој кој не ми ги почитува желбите а ја го плаќам, као да сум продавач на компири у вреќа па некој ми ја земал вреќата и не плаќа...
И коа си работодавец, и работник, односот е прецизиран, особено ако се работи за една толку конкретна професија како диџеј. Али Македонија, класика нели, идеш да работиш као проектант у фирма со три вработени, па наеднаш си и кафекуварка, секретарка, чистачка и психијатар на газдата да му ги слушаш фрустрациите. Газда и работодавец значи некој кој ти плаќа за твоите услуги, не за да ти каже шо да праиш, туку да го земе она што го нудиш и да ти плати за тоа. А ја сумњам дека диџејов му рекол ќе ти пуштам шо ти е мерак, Цеца - Цеца! само ти кажи.
Малце си ги измешал работите, ако е таков случајот како што кажуваш, онда ќе си земеш некое локално дете да ти пушта музика за 2 пијачки, а со дј-и од типот на никифор, таков став не ти поминува, од проста причина што он ти е на тебе потребен за да ти донесе повеќе луѓе, а не си му ти на него за да има кај да пушта музика.
А тоа што парите се кај тебе, ништо не значи, затоа што низ македонијава има еден тон такви со пари, а и самите дј-и не живеат од тоа, така да не би рекол баш дека се некои работници.