Никифор претепан во Гостивар!

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
тешко е да се биде ди-џеј у ова време.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Еве ти од моја страна приказната надополнување на претходното што напишав.Иде типот малку издрогиран и као по обичај се му смета.Имаше некој лош филм уште на почеток.Верувај да бев ја газда немаше да помине толку лесно како што помина овој пат.Па кој е Никифор да лупа на миксета која вреди 4000 евра!?И уште да кажува на микрофон такви работи...Нека биде задоволен што помина така а и не беше претепан како што пишуваат по интернетов.
Па зошто го викнале ако не им допаѓа? Еден диџеј е во држаава? И какви работи кажал бе сине, форум е, отвори се... какви?

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Имаше некој пишано на претходните страни...И тој не ни пушташе цела вечер музика.Остави сетот да врти и застана се потпре на зид и не знаеше кај се наоѓа..

Член од
17 август 2009
Мислења
356
Поени од реакции
4
Што барал бе у Гостивар да иде ,ќе ти е*ам и пари и све ,со која памет таму отишол да пушта музика ,има ли нешто поопасно од необразовани ,пијани ,албански сељачишта ...претпоставувам не
ej nemoj da jades mnogu gomna pred da ne znaes .gazdata na Eldorado e makedonec i vo eldorado idat samo makedoncite toa e toa ... sami ispadnavte seljaci:jaj:

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Брату, рилакс, стварно нема смисла муабетов и ми делува малоумно, али кога веќе инсистираш, знам кој е сопственик на дискотеката, знам дека се водат спорови ради долгови, знам кој е газда, така да ...
Добро е што ти делува малоумно пошто така и е.Се караме за една проста работа,ти што си слушнал муабети од страна а ја работам таму више три години...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Имаше некој пишано на претходните страни...И тој не ни пушташе цела вечер музика.Остави сетот да врти и застана се потпре на зид и не знаеше кај се наоѓа..
Нема никој никаде напишано... кажи ни шо рекол на микрофон. Или ако има, цитирај го тој шо напишал, ја не прочитав никаде.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Па зошто го викнале ако не им допаѓа? Еден диџеј е во држаава? И какви работи кажал бе сине, форум е, отвори се... какви?
А газдата е врач у слободно време, па знае дали никифор ќе се понаша ко скот или не?

"Го поседувал клупот, па он ќе ми кажел шо да правам..."

Лол еј.
А кој да ти каже? о_О

Значи ја сум работодавец, ти си работник. Праиме договор, парите се кај мене, ако сакам ќе те толерирам, ако неќам, ич уво не ми чуе.
Ако ти кажам да се понашаш ко човек пошо клубот е мој, ќе се понашаш. Во спротива, основците пред врата ќе ти објаснат неколку ствари...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
А газдата е врач у слободно време, па знае дали никифор ќе се понаша ко скот или не?

Лол еј.
А кој да ти каже? о_О

Значи ја сум работодавец, ти си работник. Праиме договор, парите се кај мене, ако сакам ќе те толерирам, ако неќам, ич уво не ми чуе.
Ако ти кажам да се понашаш ко човек пошо клубот е мој, ќе се понашаш. Во спротива, основците пред врата ќе ти објаснат неколку ствари...
Абе хејтер... грижливо бирај го хејтот, ти иде у празно иначе. :)

Газдата како што кажа веќе аце_настески кој работи таму неколку години имал слични искуства со Никифор, кој и порано им давал надмен став кој не им се допаѓал. Зошто тогаш го викнале повторно знаејќи дека исто ќе се однесува. Значи газдата не треба да биде врач, ама треба да има пола грам мозок за да му текне дека исто ќе се однесува, или да биде толку дебил да го вика и да го млати... Мислам, ја да сум газда на клуб, сигурно нема да бидам толку прост опинок и да прљам раце со некој кој не ми ги почитува желбите а ја го плаќам, као да сум продавач на компири у вреќа па некој ми ја земал вреќата и не плаќа...

И коа си работодавец, и работник, односот е прецизиран, особено ако се работи за една толку конкретна професија како диџеј. Али Македонија, класика нели, идеш да работиш као проектант у фирма со три вработени, па наеднаш си и кафекуварка, секретарка, чистачка и психијатар на газдата да му ги слушаш фрустрациите. Газда и работодавец значи некој кој ти плаќа за твоите услуги, не за да ти каже шо да праиш, туку да го земе она што го нудиш и да ти плати за тоа. А ја сумњам дека диџејов му рекол ќе ти пуштам шо ти е мерак, Цеца - Цеца! само ти кажи.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181

Лол еј.
А кој да ти каже? о_О

Хаха пусти желби......Е од вакво понашање не можеме да тргнеме напред а ти од шо веке не знаеш шо со себе и како повеке да да се истакнеш само лупаш на сите теми....Инаку јас слушна 2 приказни за овоа едфна дека газдата се курчил друга дека никифор сам си бил крив...е сеа која е точна или има и 3та.

Член од
13 февруари 2010
Мислења
80
Поени од реакции
18
Малце си ги измешал работите, ако е таков случајот како што кажуваш, онда ќе си земеш некое локално дете да ти пушта музика за 2 пијачки, а со дј-и од типот на никифор, таков став не ти поминува, од проста причина што он ти е на тебе потребен за да ти донесе повеќе луѓе, а не си му ти на него за да има кај да пушта музика.

А тоа што парите се кај тебе, ништо не значи, затоа што низ македонијава има еден тон такви со пари, а и самите дј-и не живеат од тоа, така да не би рекол баш дека се некои работници.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
А тој шо се замислува ФетБој Слим???Ѕвездата голема тешко му било еден саат да пушта дополнително музика..море, море. Станува збор за 10 песни, ништо фазла.

Иначе како DJ добар е(просечен), ама во ова време многу малку е потребно да бидиш добар DJ.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Сите желби кои можеа да се исполнат му ги исполнија на Никифор..Сега само што си претерува си претерува...А иначе Елдорадо има договор со диџеите од антена што и понатаму трае а и верувам дека уште долго ке го има и баш ке видите за најкасно една до две недели дека ке има некој диџеј од антена.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Абе хејтер... грижливо бирај го хејтот, ти иде у празно иначе. :)

Газдата како што кажа веќе аце_настески кој работи таму неколку години имал слични искуства со Никифор, кој и порано им давал надмен став кој не им се допаѓал. Зошто тогаш го викнале повторно знаејќи дека исто ќе се однесува. Значи газдата не треба да биде врач, ама треба да има пола грам мозок за да му текне дека исто ќе се однесува, или да биде толку дебил да го вика и да го млати... Мислам, ја да сум газда на клуб, сигурно нема да бидам толку прост опинок и да прљам раце со некој кој не ми ги почитува желбите а ја го плаќам, као да сум продавач на компири у вреќа па некој ми ја земал вреќата и не плаќа...

И коа си работодавец, и работник, односот е прецизиран, особено ако се работи за една толку конкретна професија како диџеј. Али Македонија, класика нели, идеш да работиш као проектант у фирма со три вработени, па наеднаш си и кафекуварка, секретарка, чистачка и психијатар на газдата да му ги слушаш фрустрациите. Газда и работодавец значи некој кој ти плаќа за твоите услуги, не за да ти каже шо да праиш, туку да го земе она што го нудиш и да ти плати за тоа. А ја сумњам дека диџејов му рекол ќе ти пуштам шо ти е мерак, Цеца - Цеца! само ти кажи.
Брат, ко да не живееме у иста држава. Ко у бескласно општество да живееш.
Очигледно имаме различни претстави за соодносот работодавец-работник.
Очигледно ти мислиш дека газдата треба да ти плати и да не ти се буни, иако не е задоволен со твојата работа.
Ако ја ангажирам архитект да ми конструира стамбена зграда, ја, како газда, му кажувам одприлика каква да биде, колку станови, колку спратови, паркинг, 300 чуда.
ИАКО тој е експертот во таа област (всушност затоа и го најмуваш да работи ЗА ТЕБЕ) јас ги поставувам условите, затоа што парите се кај мене, и јас го плаќам него, а не тој мене.
Газдата те плаќа за да му огодиш, за он да има корист, а не ти.
Секад било така, секад ќе биде.
Секаде е така.

Ако газдата на клубот и момаков напраиле договор овој да пушта музика, и да напраи некаква си презентација, а момаков лупал по миксета, потел муда на микрофон и презентацијата не ја исполнил, ондак договорот го прекршил.
Не дека го оправдувам газдава шо го спуцал, али искрено, да се рабори за мој клуб, и за мој углед од кој ми зависи приходот, би го згазил.

Газдата чим имал некој ситни комфликти со Никифор и предтоа, највероватно верувал дека се е средено и се ќе биде океј чим дозволил таков човек да му влезе пак во клубот, и си ја стаил својата репутација на ризик.
СИГУРНО да знаел дека момаков ќе се курнази, немало тоа да го направи. Па незнам колку да е глуп...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Че го свириш или да те тепам? А?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Малце си ги измешал работите, ако е таков случајот како што кажуваш, онда ќе си земеш некое локално дете да ти пушта музика за 2 пијачки, а со дј-и од типот на никифор, таков став не ти поминува, од проста причина што он ти е на тебе потребен за да ти донесе повеќе луѓе, а не си му ти на него за да има кај да пушта музика.

А тоа што парите се кај тебе, ништо не значи, затоа што низ македонијава има еден тон такви со пари, а и самите дј-и не живеат од тоа, така да не би рекол баш дека се некои работници.

Е да, у право си, Никифор е единствен момак у државава што стиска плеј со толку елан, па баш од него мене ми зависи профитот на клубот ( еден од вкупно 2 во градот )

Kajgana Shop

На врв Bottom