Нибиру, Сумериjци и Анунаки

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.260
Ги најдовме Благоја :) Судни дан ти се вика книгата? :)
На еден форум си го напишал ова: Za treću trebam procitati malo vise od poslednje kako bih Muslimanima objasnio u cemu je sustina Kur-ana.

Не звучи ова добро ако ме мене прашуваш...

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Blagodaram za sovetot - Heptogram.

Istata e najavena za postiranje i sobatka so clenovite na:

islamski-centar. org

Sedisteto na sajtot e Skopje.

Mozete i da ja poglednete "Filozofija na religijata", a potoa ce me najdete pod nik-ime "TatliDede"

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.260
Blagodaram za sovetot - Heptogram.

Istata e najavena za postiranje i sobatka so clenovite na:

islamski-centar. org

Sedisteto na sajtot e Skopje.

Mozete i da ja poglednete "Filozofija na religijata", a potoa ce me najdete pod nik-ime "TatliDede"
Го знам и сајтот и зошто е отворен!
Тоа е друга тема...
Тука зборуваат за Анунаки и Нибиру и генетскиот код на човекот далеку од Богот што го проповедаат денешните религии, што мене ми се допаѓа :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Го знам и сајтот и зошто е отворен!
Тоа е друга тема...
Тука зборуваат за Анунаки и Нибиру и генетскиот код на човекот далеку од Богот што го проповедаат денешните религии, што мене ми се допаѓа :)
Не е далеку... Енлил е уствари YAHWEH:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.260
Не е далеку... Енлил е уствари YAHWEH:)
Ц... тоа само во фантастиката.
Проучи ги ритуалите на евреите, имаш добри рабини денес кои разбираат многу. Но треба да знаеш како да прашаш... и да тропнеш,ќе ти отворат ;)
Знам дека денес се врзува се со се друго... ама практичната примена на тие врски е ... хаос!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ц... тоа само во фантастиката.
Проучи ги ритуалите на евреите, имаш добри рабини денес кои разбираат многу. Но треба да знаеш како да прашаш... и да тропнеш,ќе ти отворат ;)
Знам дека денес се врзува се со се друго... ама практичната примена на тие врски е ... хаос!
Дај прераскажи ако знаеш.....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.260
Дај прераскажи ако знаеш.....
Се губи смислата... мудро е сам да истражуваш. Прераскажувања прави Енки=Инки и „а бре“ да значи вол на старо-грчки! Што нели, не е баш точно :)
Јас не сум рабин, во секој случај (y)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Се губи смислата... мудро е сам да истражуваш. Прераскажувања прави Енки=Инки и „а бре“ да значи вол на старо-грчки! Што нели, не е баш точно :)
Јас не сум рабин, во секој случај (y)
Абе мислиш дека нешто знаеш, па у позиција си да играш курташак :facepalm:
Појма немаш!

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Абе мислиш дека нешто знаеш, па у позиција си да играш курташак

Toj sto misli na sopstveniot integritet so vakvi vulgarnosti samo e del od tie sto se cuvstvuvaat DEZINTEGRIRANO.

Za da go nadmines vpecatokot - odgovri na postavenoto prasanje:

REVIRZIBILNOST NA PEKOLOT?

Takvi prasanja i razgovori se slucuvaat na univerzitetite kako sto se MIT, Oxford, PASADENA o mnogu drugi.

Odgovorot e mosne ednostaven i nema da odgovoram.

Jas tocno znam sto znam - sto ne znam.

Najloso e kaj tie sto ne znaat sto znaat.

Edna stara afrikanska pogovorka veli: Loso e da ne znaes, no uste poloso e da ne sakas da doznaes"

Mnogu pozdrav!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Абе мислиш дека нешто знаеш, па у позиција си да играш курташак

Toj sto misli na sopstveniot integritet so vakvi vulgarnosti samo e del od tie sto se cuvstvuvaat DEZINTEGRIRANO.

Za da go nadmines vpecatokot - odgovri na postavenoto prasanje:

Takvi prasanja i razgovori se slucuvaat na univerzitetite kako sto se MIT, Oxford, PASADENA o mnogu drugi.

Odgovorot e mosne ednostaven i nema da odgovoram.

Jas tocno znam sto znam - sto ne znam.

Najloso e kaj tie sto ne znaat sto znaat.

Edna stara afrikanska pogovorka veli: Loso e da ne znaes, no uste poloso e da ne sakas da doznaes"

Mnogu pozdrav!
Што е пеколот?

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
OK

И ние не сме напредни и тоа е факт, а ќе бидеме напредни кога ќе имаме енергетски аутпут колку цел сончев систем тоа беше цивилизација класа 2(1 е колку една планета конкретно дотичната).

Ама АКО СТВАРНО биле толку напредни тие сумери анунаки ЗОШТО ИСЧЕЗНАЛЕ??

Немојте молимвас да ми велите дека заминале одтука, јасно е каде се а земјата ги крие нивните грешки исто како и нашите, всушност 99% од сите организми кои некогаш биле на врвот на синџирот на исхраната се избришани, се разбира се надевам нема да бидеме и ние само статистика т.е дека Циолковски бил во право кога велел "бебето" ќе порасне и ќе ја напушти "мајката".

Побарајте на темата за 2012 страница од 113-123 има таму убаво објаснето и научно докажано дека нибиру и не постои бидејќи има невозможна орбита а ги има и познатите измамници со овие теории.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
OK

И ние не сме напредни и тоа е факт, а ќе бидеме напредни кога ќе имаме енергетски аутпут колку цел сончев систем тоа беше цивилизација класа 2(1 е колку една планета конкретно дотичната).

Ама АКО СТВАРНО биле толку напредни тие сумери анунаки ЗОШТО ИСЧЕЗНАЛЕ??

Немојте молимвас да ми велите дека заминале одтука, јасно е каде се а земјата ги крие нивните грешки исто како и нашите, всушност 99% од сите организми кои некогаш биле на врвот на синџирот на исхраната се избришани, се разбира се надевам нема да бидеме и ние само статистика т.е дека Циолковски бил во право кога велел "бебето" ќе порасне и ќе ја напушти "мајката".

Побарајте на темата за 2012 страница од 113-123 има таму убаво објаснето и научно докажано дека нибиру и не постои бидејќи има невозможна орбита а ги има и познатите измамници со овие теории.
Доказот треба да се бара во нас, едноставно е и просто. Дали кај човекот може да се примети "интервенција", тука е одговорот на многу работи.

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Hiryu- bidi trpeliva.

I pokraj godinite mnogu sum aktiven i ne mozam da bidam "moderator".

Navracam povremeno...

Bodhidharma - znaj go slednovo: Pred Bidistite postoele privrzenicite na Vedskoto ubeduvanje...

Da te zamolam za mal eksperiment - otvori Google translate i otcukaj vo kvadratot "Mother pd The World" o seto toa prevedi go na Indi jazik (tret jazik po brojnost).
Potoa ukluci go zvucnikot za da cues kako se izgovara....

I ne veli deka toa si go znael...
--- надополнето: 31 јули 2013 во 18:47 ---
Otcukaj "Mother of the World"

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Hiryu- bidi trpeliva.

I pokraj godinite mnogu sum aktiven i ne mozam da bidam "moderator".

Navracam povremeno...

Bodhidharma - znaj go slednovo: Pred Bidistite postoele privrzenicite na Vedskoto ubeduvanje...

Da te zamolam za mal eksperiment - otvori Google translate i otcukaj vo kvadratot "Mother pd The World" o seto toa prevedi go na Indi jazik (tret jazik po brojnost).
Potoa ukluci go zvucnikot za da cues kako se izgovara....

I ne veli deka toa si go znael...
--- надополнето: 31 јули 2013 во 18:47 ---
Otcukaj "Mother of the World"
विश्व की माँ ова ли бе?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.260
Абе мислиш дека нешто знаеш, па у позиција си да играш курташак :facepalm:
Појма немаш!
:vozbud:
Не се нервирај бре :)
И да знам и да не знам - мое си е... тебе сакаш да ти кажам? Во позиција сум, да, а ти очајно сакаш да ти одговорам на тоа што е што бидејќи и самиот знаеш дека имињата што евреите ги имаат немаат врска со твоите фантастики што ги читаш!!!
Читај си таму тоа што си читаш и уживај :) Може еден ден ќе најдеш каде е маката - и ќе бидеш радосен што сам си открил :)

А од друга страна, гледаш дека има членови што поеќе знаат од мене и од тебе... ;) Оди расправај се со нив...

bmrhgj полека... прво научи некој збор далеку од google translate, па потоа за дезинтегрирање на другите..

Нема да одговориш...? Ова го прави и еден друг член на форумов... знае што знае но не одговара...
Ќе удриме сега на термодинамика и ентропија?
Замисли да одиме во пеколот и да се враќаме - или да го затвориме? Одиме во рајот(докажуваме дека постои нешто такво) и го отвараме и ете не нас богови со Анунаки - инжињери.
Пеколот е поладен или потопол од рајот? Некои велат дека е толку ладно што пече!
Сигурно затоа енергијата оди од рајот накај пеколот и ете ти го сето она од тората и богот како се протега дури до крајните граници на тоа место наречено шеол :)

Што има ова со темава и твоето зборување, не знам... :) Ти се муабети? Зошто не отвориш тема за ова? :)

Сепак, Сумерците го создадоа пеколот северно од Еуфрат и Тигар (како што свештениците од Кем го создадоа на Запад)!
Тоа беа логори за мачење на евреите, исто како Хитлер што ги мачеше 3333 години после Сумерците и Вавилон!
3333 е битна бројка!

П.С. Дали оваа тема има крај? Дали некој од вас што ептен заглавиле во овие води гледа некаков крај или доказ, освен чекањето?

Kajgana Shop

На врв Bottom