Нибиру, Сумериjци и Анунаки

• Креатор на темата Креатор на темата Orion2
  • Време на започнување Време на започнување

Ги најдовме Благоја :) Судни дан ти се вика книгата? :)
На еден форум си го напишал ова: Za treću trebam procitati malo vise od poslednje kako bih Muslimanima objasnio u cemu je sustina Kur-ana.

Не звучи ова добро ако ме мене прашуваш...

Blagodaram za sovetot - Heptogram.

Istata e najavena za postiranje i sobatka so clenovite na:

islamski-centar. org

Sedisteto na sajtot e Skopje.

Mozete i da ja poglednete "Filozofija na religijata", a potoa ce me najdete pod nik-ime "TatliDede"

Blagodaram za sovetot - Heptogram.

Istata e najavena za postiranje i sobatka so clenovite na:

islamski-centar. org

Sedisteto na sajtot e Skopje.

Mozete i da ja poglednete "Filozofija na religijata", a potoa ce me najdete pod nik-ime "TatliDede"

Го знам и сајтот и зошто е отворен!
Тоа е друга тема...
Тука зборуваат за Анунаки и Нибиру и генетскиот код на човекот далеку од Богот што го проповедаат денешните религии, што мене ми се допаѓа :)

Го знам и сајтот и зошто е отворен!
Тоа е друга тема...
Тука зборуваат за Анунаки и Нибиру и генетскиот код на човекот далеку од Богот што го проповедаат денешните религии, што мене ми се допаѓа :)

Не е далеку... Енлил е уствари YAHWEH:)

Не е далеку... Енлил е уствари YAHWEH:)

Ц... тоа само во фантастиката.
Проучи ги ритуалите на евреите, имаш добри рабини денес кои разбираат многу. Но треба да знаеш како да прашаш... и да тропнеш,ќе ти отворат ;)
Знам дека денес се врзува се со се друго... ама практичната примена на тие врски е ... хаос!

Ц... тоа само во фантастиката.
Проучи ги ритуалите на евреите, имаш добри рабини денес кои разбираат многу. Но треба да знаеш како да прашаш... и да тропнеш,ќе ти отворат ;)
Знам дека денес се врзува се со се друго... ама практичната примена на тие врски е ... хаос!

Дај прераскажи ако знаеш.....

Дај прераскажи ако знаеш.....

Се губи смислата... мудро е сам да истражуваш. Прераскажувања прави Енки=Инки и „а бре“ да значи вол на старо-грчки! Што нели, не е баш точно :)
Јас не сум рабин, во секој случај (y)

Се губи смислата... мудро е сам да истражуваш. Прераскажувања прави Енки=Инки и „а бре“ да значи вол на старо-грчки! Што нели, не е баш точно :)
Јас не сум рабин, во секој случај (y)

Абе мислиш дека нешто знаеш, па у позиција си да играш курташак :facepalm:
Појма немаш!

Абе мислиш дека нешто знаеш, па у позиција си да играш курташак

Toj sto misli na sopstveniot integritet so vakvi vulgarnosti samo e del od tie sto se cuvstvuvaat DEZINTEGRIRANO.

Za da go nadmines vpecatokot - odgovri na postavenoto prasanje:

REVIRZIBILNOST NA PEKOLOT?

Takvi prasanja i razgovori se slucuvaat na univerzitetite kako sto se MIT, Oxford, PASADENA o mnogu drugi.

Odgovorot e mosne ednostaven i nema da odgovoram.

Jas tocno znam sto znam - sto ne znam.

Najloso e kaj tie sto ne znaat sto znaat.

Edna stara afrikanska pogovorka veli: Loso e da ne znaes, no uste poloso e da ne sakas da doznaes"

Mnogu pozdrav!

Абе мислиш дека нешто знаеш, па у позиција си да играш курташак

Toj sto misli na sopstveniot integritet so vakvi vulgarnosti samo e del od tie sto se cuvstvuvaat DEZINTEGRIRANO.

Za da go nadmines vpecatokot - odgovri na postavenoto prasanje:

Takvi prasanja i razgovori se slucuvaat na univerzitetite kako sto se MIT, Oxford, PASADENA o mnogu drugi.

Odgovorot e mosne ednostaven i nema da odgovoram.

Jas tocno znam sto znam - sto ne znam.

Najloso e kaj tie sto ne znaat sto znaat.

Edna stara afrikanska pogovorka veli: Loso e da ne znaes, no uste poloso e da ne sakas da doznaes"

Mnogu pozdrav!

Што е пеколот?

OK

И ние не сме напредни и тоа е факт, а ќе бидеме напредни кога ќе имаме енергетски аутпут колку цел сончев систем тоа беше цивилизација класа 2(1 е колку една планета конкретно дотичната).

Ама АКО СТВАРНО биле толку напредни тие сумери анунаки ЗОШТО ИСЧЕЗНАЛЕ??

Немојте молимвас да ми велите дека заминале одтука, јасно е каде се а земјата ги крие нивните грешки исто како и нашите, всушност 99% од сите организми кои некогаш биле на врвот на синџирот на исхраната се избришани, се разбира се надевам нема да бидеме и ние само статистика т.е дека Циолковски бил во право кога велел "бебето" ќе порасне и ќе ја напушти "мајката".

Побарајте на темата за 2012 страница од 113-123 има таму убаво објаснето и научно докажано дека нибиру и не постои бидејќи има невозможна орбита а ги има и познатите измамници со овие теории.

OK

И ние не сме напредни и тоа е факт, а ќе бидеме напредни кога ќе имаме енергетски аутпут колку цел сончев систем тоа беше цивилизација класа 2(1 е колку една планета конкретно дотичната).

Ама АКО СТВАРНО биле толку напредни тие сумери анунаки ЗОШТО ИСЧЕЗНАЛЕ??

Немојте молимвас да ми велите дека заминале одтука, јасно е каде се а земјата ги крие нивните грешки исто како и нашите, всушност 99% од сите организми кои некогаш биле на врвот на синџирот на исхраната се избришани, се разбира се надевам нема да бидеме и ние само статистика т.е дека Циолковски бил во право кога велел "бебето" ќе порасне и ќе ја напушти "мајката".

Побарајте на темата за 2012 страница од 113-123 има таму убаво објаснето и научно докажано дека нибиру и не постои бидејќи има невозможна орбита а ги има и познатите измамници со овие теории.

Доказот треба да се бара во нас, едноставно е и просто. Дали кај човекот може да се примети "интервенција", тука е одговорот на многу работи.

Hiryu- bidi trpeliva.

I pokraj godinite mnogu sum aktiven i ne mozam da bidam "moderator".

Navracam povremeno...

Bodhidharma - znaj go slednovo: Pred Bidistite postoele privrzenicite na Vedskoto ubeduvanje...

Da te zamolam za mal eksperiment - otvori Google translate i otcukaj vo kvadratot "Mother pd The World" o seto toa prevedi go na Indi jazik (tret jazik po brojnost).
Potoa ukluci go zvucnikot za da cues kako se izgovara....

I ne veli deka toa si go znael...
--- надополнето: 31 јули 2013 во 18:47 ---
Otcukaj "Mother of the World"

Hiryu- bidi trpeliva.

I pokraj godinite mnogu sum aktiven i ne mozam da bidam "moderator".

Navracam povremeno...

Bodhidharma - znaj go slednovo: Pred Bidistite postoele privrzenicite na Vedskoto ubeduvanje...

Da te zamolam za mal eksperiment - otvori Google translate i otcukaj vo kvadratot "Mother pd The World" o seto toa prevedi go na Indi jazik (tret jazik po brojnost).
Potoa ukluci go zvucnikot za da cues kako se izgovara....

I ne veli deka toa si go znael...
--- надополнето: 31 јули 2013 во 18:47 ---
Otcukaj "Mother of the World"

विश्व की माँ ова ли бе?

Абе мислиш дека нешто знаеш, па у позиција си да играш курташак :facepalm:
Појма немаш!

:vozbud:
Не се нервирај бре :)
И да знам и да не знам - мое си е... тебе сакаш да ти кажам? Во позиција сум, да, а ти очајно сакаш да ти одговорам на тоа што е што бидејќи и самиот знаеш дека имињата што евреите ги имаат немаат врска со твоите фантастики што ги читаш!!!
Читај си таму тоа што си читаш и уживај :) Може еден ден ќе најдеш каде е маката - и ќе бидеш радосен што сам си открил :)

А од друга страна, гледаш дека има членови што поеќе знаат од мене и од тебе... ;) Оди расправај се со нив...

bmrhgj полека... прво научи некој збор далеку од google translate, па потоа за дезинтегрирање на другите..

Нема да одговориш...? Ова го прави и еден друг член на форумов... знае што знае но не одговара...
Ќе удриме сега на термодинамика и ентропија?
Замисли да одиме во пеколот и да се враќаме - или да го затвориме? Одиме во рајот(докажуваме дека постои нешто такво) и го отвараме и ете не нас богови со Анунаки - инжињери.
Пеколот е поладен или потопол од рајот? Некои велат дека е толку ладно што пече!
Сигурно затоа енергијата оди од рајот накај пеколот и ете ти го сето она од тората и богот како се протега дури до крајните граници на тоа место наречено шеол :)

Што има ова со темава и твоето зборување, не знам... :) Ти се муабети? Зошто не отвориш тема за ова? :)

Сепак, Сумерците го создадоа пеколот северно од Еуфрат и Тигар (како што свештениците од Кем го создадоа на Запад)!
Тоа беа логори за мачење на евреите, исто како Хитлер што ги мачеше 3333 години после Сумерците и Вавилон!
3333 е битна бројка!

П.С. Дали оваа тема има крај? Дали некој од вас што ептен заглавиле во овие води гледа некаков крај или доказ, освен чекањето?

Back
На врв Bottom