S
Така е не се ова нокии од 2002,ова се телефони што имаат li-on батерија која има overcharge protection,така да може да ти седи и 10 дена на полнач.Си ја рикнал батеријата. Не се ова Нокиите од 2002 година па да можат даа се полнат цела вечер.
Ако е тестер, не мења ништо тоа. Исти се.
Ова Виберов многу зафркава, јас еднаш му направив Clear data за да ослободам меморија и го внесов бројот за да го активирам одново, и секогаш ми укочува. И сега седам без Вибер. Им плеснав еден кец на Гугл плеј.Јас приметив вакво однесување откако инсталирав Viber. Иако ја исклучував апликацијата (дури и од таск-менаџер) се случуваше да ја снема батеријата за 3-4 часа, додека нормално држеше околу 6-7 дена. Откоа избришав Viber неам такви проблеми.
Као го глеаш ова “хардвер“ табов?[DOUBLEPOST=1396967574][/DOUBLEPOST]Истиов проблем и јас го имам овие 2 дена, еве кај мене што покажа, се сомневам дека постојано губи мрежа.
Неам нишо уклучено иам Greenify (google it) Иам деактивирано гугпл плус, изгасено локејшн, изгасено вајфај блутут и аутосинк.Нема врска ова без вибер дека ќе ти ја продолжи за 6-7 дена. Кај мене нон стоп е вклучен и сите разговори ми се преку него, еве ви резултат од батеријата со вклучен wi-fi. Сигурно имате некои игри и апликации што ви се вклучени и си работат кога телефонот е во stand-by, кај мене тоа беше Temple Run 2 и 7digital.
Прегледај го приврзокот 88896
Ист проблем има и кај Motorola X зема по 20% во еден час stand-by, за разлика од другите што земаат по 1-2%.
Симни си Battery Doctor или DU Battery Saver & Widgets провери со нив што ти работи во позадина.
Исклучи ги Google+, GPS, Wi-Fi, Bluetooth, Auto-sync
Не е точно, после root и флешување на нов custom rom се инсталира програмче од play store - battery calibration и се вклучува само еднаш на полна батерија и го бришеш. Сосем едноставно, ги брише записите и статистиките на батеријата од предходниот ром. После тоа батеријата си трае нормално. Еве скриншот од кај мене, рутиран и со кастм ром (Note 2), 2-3 дена, со нон-стоп 3Г, мејл, вајбер, ФБ, временска прогноза и остали апликации. Батеријата исто ми трае како и кога беше на официјален ром. Еве скриншот :Батеријата најчесто брзо се троши кај рутирани телефони.