Неoбјaснивa и нaглa пoтрoшњa нa бaтеријa

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Не е точно, после root и флешување на нов custom rom се инсталира програмче од play store - battery calibration и се вклучува само еднаш и го бришеш. Сосем едноставно, ги брише записите и статистиките на батеријата од предходниот ром. После тоа батеријата си трае нормално. Еве скриншот од кај мене, рутиран и со кастм ром (Note 2), 2-3 дена, со нон-стоп 3Г, мејл, вајбер, ФБ, временска прогноза и остали апликации. Батеријата исто ми трае како и кога беше на официјален ром. Еве скриншот :

Добро де целта ми беше да му кажам дека проблем со батеријата има кај рутираните, зависи кој ром го ставиле. Еден другар имаше проблем и со многу бавно полнење, а брзо празнење со CyanogenMod 11, ни со battery calibration не му помогна.

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
И кај мене последниве 2,3 дена батеријата ми трае само 24 часа.Пред неколку недели направив мастер ресет мислев дека е до тоа ама гледам и други го имате проблемов, можно ли е да е до операторот и мрежата? Јас сум на ОНЕ и не е рутиран.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Добро де целта ми беше да му кажам дека проблем со батеријата има кај рутираните, зависи кој ром го ставиле. Еден другар имаше проблем и со многу бавно полнење, а брзо празнење со CyanogenMod 11, ни со battery calibration не му помогна.
Кај СМ ромовите многу зависи што флешуваш, дали е experimental, nightly или release candidate - RC ром. Зависи што флешувал другар ти за така да му се однесува батеријата/полнењето.

Член од
25 март 2012
Мислења
59
Поени од реакции
12
Самсунг галакси С2, купен користен, старата батерија ја јаде за 2-3 саати работа а новата за најмногу 5 саати (купена од тимобајл, освен ако не ми шибнале користена, беше на 23 проценти ко ја зедов)..... Лек за феноменов со батериите?

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Самсунг галакси С2, купен користен, старата батерија ја јаде за 2-3 саати работа а новата за најмногу 5 саати (купена од тимобајл, освен ако не ми шибнале користена, беше на 23 проценти ко ја зедов)..... Лек за феноменов со батериите?
nov telefon drugarce...

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Prvo i osnovno napraj mu factory reset na telefonot,da se iscisti gjubreto i slucajno da ne ja jade nekoj program strujata. Vtoro koga nemas potreba od internet seedno mobilen ili wifi iskluci go. Istoto vazi i za gpsot. Wifi i ukucen gps najveke ja jadat baterijata. Nekjoi nemat pojma za ova i nonstop im se ukluceni a ne im trebaat. Vo setings,podmeni account i sync iskluci go background data, ova najveke ke ti ja zacuva baterijata. Background data ke si go uklucuvas po potreba, manje vise glavna funkcija na ova e update na programite. Displejot nastavi go na automatic svetlina, ako e nonstop na maksimum i ova mnogu ja jade baterijata.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Mal apdejt, fenomenov iscezna so factory reset i podobar izbor na aplikacii + root greenify.

Kajgana Shop

На врв Bottom