Неoбјaснивa и нaглa пoтрoшњa нa бaтеријa

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Си ја рикнал батеријата. Не се ова Нокиите од 2002 година па да можат даа се полнат цела вечер.
Ако е тестер, не мења ништо тоа. Исти се.
Така е не се ова нокии од 2002,ова се телефони што имаат li-on батерија која има overcharge protection,така да може да ти седи и 10 дена на полнач.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Јас приметив вакво однесување откако инсталирав Viber. Иако ја исклучував апликацијата (дури и од таск-менаџер) се случуваше да ја снема батеријата за 3-4 часа, додека нормално држеше околу 6-7 дена. Откоа избришав Viber неам такви проблеми.

Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Само мене не ми се случува вакво нешто ! ^_^
-Што мобилен имаш ти ...?!

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Истиов проблем и јас го имам овие 2 дена, еве кај мене што покажа, се сомневам дека постојано губи мрежа.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
И јас го имав истиот проблем и не знам како се оправи телефонот. Сега кога читам дека некои го споменуваат Viber како причина, ми текна на една случка со програмата. Истиот ден или ден претходно кога нагло ми се потроши батеријата, пробував да снимам видео, но добивав Error порака дека не можам да снимам додека трае разговор. Прво мислев софтверот се заебал нешто, но во таск менаџерот видов дека Viber е активен.
Рестартирав телефонот, вадев батерии ама мислев дека се оправил Вајберот... Сепак можеби не се оправил?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Factory Reset пробај да му направиш и види дали ќе ти прави пак така со батеријата.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Јас приметив вакво однесување откако инсталирав Viber. Иако ја исклучував апликацијата (дури и од таск-менаџер) се случуваше да ја снема батеријата за 3-4 часа, додека нормално држеше околу 6-7 дена. Откоа избришав Viber неам такви проблеми.
Ова Виберов многу зафркава, јас еднаш му направив Clear data за да ослободам меморија и го внесов бројот за да го активирам одново, и секогаш ми укочува. И сега седам без Вибер. Им плеснав еден кец на Гугл плеј.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Нема врска ова без вибер дека ќе ти ја продолжи за 6-7 дена. Кај мене нон стоп е вклучен и сите разговори ми се преку него, еве ви резултат од батеријата со вклучен wi-fi. Сигурно имате некои игри и апликации што ви се вклучени и си работат кога телефонот е во stand-by, кај мене тоа беше Temple Run 2 и 7digital.

10152582_616659528417725_6930152328802956553_n.jpg

Ист проблем има и кај Motorola X зема по 20% во еден час stand-by, за разлика од другите што земаат по 1-2%.
Симни си Battery Doctor или DU Battery Saver & Widgets провери со нив што ти работи во позадина.

Исклучи ги Google+, GPS, Wi-Fi, Bluetooth, Auto-sync

Последно уредено:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Истиов проблем и јас го имам овие 2 дена, еве кај мене што покажа, се сомневам дека постојано губи мрежа.

Као го глеаш ова “хардвер“ табов?[DOUBLEPOST=1396967574][/DOUBLEPOST]
Нема врска ова без вибер дека ќе ти ја продолжи за 6-7 дена. Кај мене нон стоп е вклучен и сите разговори ми се преку него, еве ви резултат од батеријата со вклучен wi-fi. Сигурно имате некои игри и апликации што ви се вклучени и си работат кога телефонот е во stand-by, кај мене тоа беше Temple Run 2 и 7digital.

Прегледај го приврзокот 88896

Ист проблем има и кај Motorola X зема по 20% во еден час stand-by, за разлика од другите што земаат по 1-2%.
Симни си Battery Doctor или DU Battery Saver & Widgets провери со нив што ти работи во позадина.

Исклучи ги Google+, GPS, Wi-Fi, Bluetooth, Auto-sync
Неам нишо уклучено иам Greenify (google it) Иам деактивирано гугпл плус, изгасено локејшн, изгасено вајфај блутут и аутосинк.

Не е прост проблем, или е малвер или е лош ром.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Мене ми се дешава ова последнава недела две.Huawei P6, рутиран без некои сомнителни апликации, 4.2.2 Андроид и Нексус 5 со 4.4.2 нерутиран.Сигурно е Скајп или Вибер или пак некоја друга апликација.
Пробав да пратам преку програмче едно за батерија, ама процесот е длабоко во Андроид Систем па неможе да се види точно кој го прави проблемот.
Ќе средат ваљда со некој нареден апдејт кој и да го прави проблемот.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Нешто друго е тогаш работата, и кај мене пред некој ден експресно се потроши. Го извадив од полнач, отидов до факултет и таму веке ми беше на 20%. Ни 5 саата не ми траеше.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Па како што викаш дека си проверил со повеќе антивируси не е малвер. BetterBatteryStats+ ако го најдеш фри пробај со него што ќе покаже.
Не би требало да е лош ром затоа што не ти е рутиран. Батеријата најчесто брзо се троши кај рутирани телефони.

WilliamTell

Before Zee Germans get here...
Член од
3 март 2013
Мислења
963
Поени од реакции
1.630
И јас го имав односно уште го имам истиот проблем. :oops:
S3 mini 4.1.1 Батеријата ми траеше некои си 6-7 сати максимум, итоа со минимално користење на телефонот. Прво помислив дека рикна батеријата, па ја заменив ама немаше никаков ефект ни со новата. Апдејтирав кернел, го кренав на 4.1.2 и еден ден го работев без сим картица. Целодневно малтретирање со уклучено wifi, gps, максимална осветленост ѝ зедоа само некои си 7-8 проценти на батеријата. Откако ја вратив картицата пак почна батеријата да се празни лудо. Наредно шо направив е ја заменив сим картицата, пошто мојата беше уште со Мобимак на неа, па реков дека е до тоа проблемот. Таа во T-mobile дури ми кажа дека има исти телефон и 3 пати на ден го полни и тоа ѝ било нормално :D
На крај сосе два фактори рисета пред и после апдејтирање на кернелот, нова сим картица и користење на Edge наместо 3G, деактивирање на google now и деактивирање на синхронизација со Google+ успеав некако наместо 6 да добијам 26-7 сати од батеријата. Android OS инатака е прв во листата што ја јади батеријата. Ниту Самсунг ниту Гугл немаат решение, освен некои безвезни совети како на пример намалете осветленост, исклучете wi-fi или gps бла, бла...

Прва можна прилика го менвам телефонот...

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Батеријата најчесто брзо се троши кај рутирани телефони.
Не е точно, после root и флешување на нов custom rom се инсталира програмче од play store - battery calibration и се вклучува само еднаш на полна батерија и го бришеш. Сосем едноставно, ги брише записите и статистиките на батеријата од предходниот ром. После тоа батеријата си трае нормално. Еве скриншот од кај мене, рутиран и со кастм ром (Note 2), 2-3 дена, со нон-стоп 3Г, мејл, вајбер, ФБ, временска прогноза и остали апликации. Батеријата исто ми трае како и кога беше на официјален ром. Еве скриншот :

Kajgana Shop

На врв Bottom