Непреболена љубов

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Што ако дознаете дека вашиот партнер се уште има чувства за бившиот/та дечко/девојка? Дека се уште мисли на таа личност и се уште има љубов кон неа/него и дека вие всушност сте помош за да си ги отргне мислите од неа/него?
Би ја прекинале врската или би продолжиле да се борите?

K

**KukLi4ka**

Гостин
Nikogas ne bi si dozvolila da bidam necie ramo za placenje,zamena za nekoja druga ili samo "devojka"koja ja popolnuva prazninata koja ostanala od nekoja druga devojka!Bi raskinala odma,takvata vrska nema idnina!
Za sto bi se borela,da dokazam deka sum podobra od nea i deka bi trebalo da sse zamara so mene a ne so nekoja druga???Nema sansi!

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Па прво би се осигурала дека не чувствува ништо, сакам да одам на сигурно. А што веќе ако чувствува нешто , тогаш во тој случај ќе проценам дали заслужува да биде со мене, дали заслужувам и јас таква болка. Одговорот ќе се најде во погледот, доволно е и една прегратка за да се увуди ако сме сако реални, а не летаме. И зависи колку идеме, ако се месец до два, тоа е мал период ама и тогаш се гледа колку ти партнерот посветува внимание, не зборувам за физичко.:helou:

Али сепак би играла на карта, прво да е заборавена бившата љубов па после од ново со друга. :helou:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
zamena ne... ali .... nikogas ne veli nikogas... ne znaes vo kakva situacija ke te donese zivotot.... ali ako nekoj kreten si dozvoli vo mene da gleda zamena za bivsata epa gadno naebal.... Jas zamena? boooooooo Toj definitivno ne bi bil normalen:uvo:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Јас во тоа сакам да си се осигурам пред да започнам нешто со некого. Ако гледам дека има некакво чувство во него за некоја друга, не почнувам ништо воопшто. Не би прекинала одма секаков контакт, но за врска не би се согласила ... ако за некое време тоа се промени, би прифатила нешто повеќе, а ако не, останувам засекогаш другарка, ако е можно секако. Не сакам да сум рамо за плачење или лек за преболување ... :pipi:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Што ако дознаете дека вашиот партнер се уште има чувства за бившиот/та дечко/девојка?Дека се уште мисли на таа личност и се уште има љуобв кон неа/него и дека вие всушност сте помош за да си ги отргне мислите од неа/него?
Не сакам таков партнер.
Тргнувам од себе дека ако јас направам нешто такво ќе го повредам оној кој е со мене, а не го заслужил тоа. Она што не го правам на другите, не сакам да ми го прават на мене. Прво расчисти си со минатото па продолжи си во иднината.
Таков партнер секогаш ќе бара некоја сличност помеѓу вас и неговата бивша. Оттука врската е дефинитивно пропаст.:pipi:

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
baras nekoja devojka koja nema takov problem. arno ama ako veke si zapocnal vrska pa i ne e na nekoj nacin fer da i raskines. ja ne bi mozel. sum se nasol vo takva situacija ama nemozam. nego ednostavno gledas se da bide ok i bez prasanja na taa tema, bez nikakvi razgovori na taa tema. ednostavno probuvas TI da ja izvleces. da svati deka i ti tuka postois. jas mislam deka toa e nacinot. mozebi e glupo i malku naivno ama i jas sum izlegol od vrska i znam kako i e. i odam na taa ideja deka i jas ke go pravam istoto. jasno e deka posle nekolku godisna vrska nemozes tukutaka da go zaboravis bivsiot ili bivsata. kolku i da se trudis. e sega nemoze ona u manastir da se stai. sto da prai. raskinala mora da ide dalje. i zatoa sum ja tuka . da i pomognam na nekoj nacin. da ja vidi svetlata strana.

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Кога сме веќе на темава.... не можам, а да не спомнам колку си ја сакам Can't get close enough од Black Sabbath :) те го и текстот валјда и други ќе се пронајдат.....

[FONT='Times New Roman','serif']How many tears must we cry before learning,
Things that we have they're for real and we're losing,
Can't get close enough to you, 'cause you're just too far away.

Why do you believe that we've got something coming,
You took it all, left me standing here with nothing,
Can't get close enough to you, 'cause you're just too far away,
Too far away.

In your world you must be dreaming, if you think you can survive,
Taking all and giving nothing that's a crime.
What makes you something special, what about me, I'm here too,
You don't care what I'm feeling and that's the truth.
Can't get close enough to you, 'cause you're just too far away.

All I need is understanding and the right to survive,
Only you could see the warnings, and pass them by.
What makes you something special, what about me, I'm here too[/FONT]

Што кога? Хм..... доколку не сум дојдена до степен стварно да ми значи и да чувствувам нешто посилно кон него, а да речеме врската функционира, искрено и не би се замарала, ако мисли дека стварно би му помогнала зошто да не. Е сеа..... болното е кога отпосле ќе дознаеш, кога веќе постојат емоции или си знаел уште на почетокот, ама сепак си дозволил да допре до тебе. За последново од лично искуство зборуам, гадно си ја наебал знаеш дека сам си си крив. Ако после тоа си спремен и желен, да правиш отстапки од самиот себе и свесно да се повредуваш... повелај! Најдобро би било да си дадете некое време, барем според мене, доколку сметате дека има нешто за што вреди да се потрудите и нормално партнерот да си издефинира што чувствува, во спротивно прекин и идеш далје.

zamena ne... ali .... nikogas ne veli nikogas... ne znaes vo kakva situacija ke te donese zivotot.... ali ako nekoj kreten si dozvoli vo mene da gleda zamena za bivsata epa gadno naebal.... Jas zamena? boooooooo Toj definitivno ne bi bil normalen:uvo:
Најди се и ти од другата страна па ќе видиш како е да бидеш ненормален кретен :smir:
Зборот ми беше..... некој може цел живот ќе го сакаш и? Чувствата се нешто против кое не можеш да одиш, колку и да се трудиш, секако дека ќе влезеш у нова врска и покрај емоциите кон бившиот, нема да се изолираш себеси, но бар можеш да бидеш искрен према партнерот

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Што ако дознаете дека вашиот партнер се уште има чувства за бившиот/та дечко/девојка?
Прво би го прашала дали тој сака да ја заборај, или пак сака да продолжи да ја сака и да проба да и се врати. После тоа, во зависност од одговорот ќе преземам акција.

Дека се уште мисли на таа личност и се уште има љуобв кон неа/него и дека вие всушност сте помош за да си ги отргне мислите од неа/него?
Зошто да не му помогнам? Тоа не го сфаќам како рамо за плачење, туку како нов предизвик за нова шанса и преродба на таа личност.

Кажав претходно. Значи, ако е цврсто решен да ја заборај, тогаш ќе продолжам да одам, и ќе продолжам да се борам, за да ја освојам неговата љубов. Доколку одлучил да ја врати таа љубов, ќе му посакам се` најубо и ќе си заминам.:nesumjas:

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Што ако дознаете дека вашиот партнер се уште има чувства за бившиот/та дечко/девојка?Дека се уште мисли на таа личност и се уште има љуобв кон неа/него и дека вие всушност сте помош за да си ги отргне мислите од неа/него?

Ахх, темава... Епа, како што повеќето рекоа воопшто не би влагала во врска доколку партнерот си нема расчистено со старите љубови. Меѓутоа мислам дека темата е ако веќе сте во врска, а ете партнерот ви изгледал сигурен во неговата љубов кон вас, а подоцна дознаете дека можеби уште ја сака поранешната... Така да што би направила... прво би направила еден убав муабет во кој ќе го прашам партнерот дали ме сака, дали уште ја сака бившата и дали уопште знае што се дешава во неговата глава. Ако ме сака мене, ако јас верувам дека ме сака, а му се појавила несигурност и се прашува дали вистински ја заборавил поранешната... ќе останам со него, тоа е ситуација во која мислам дека вреди да се бориме за љубовта, бидејќи е нормално понекогаш да се прашаме дали вистински сме ја заборавиле таа што сме ја сакале со месеци или со години. Ако ја сака неа, секако дека тоа ќе биде крај на нашата врска, глупаво е да имам чувства кон некој што не ме сака нели? А ако нема појма што му се дешава у главата, ќе ставам не точка, ама запирка на врската. Односно ќе ја прекинам, меѓутоа ако после не знам три недели сфати дека му недостигам, дека мене ме сакал и слично, би можела пак да си ја пробам среќата. Јас сум личност што сака да љуби и се борам за љубовта, меѓутоа само ако таа борба има логика и цел, не идам со глава у ѕид и не одам до крај ако е поверојатно јас да завршам со солзи во очите.:pipi:

samantha

who's tha boss?
Член од
16 октомври 2007
Мислења
196
Поени од реакции
1

Пошто сме во иста ситуација продолжувам.Искрено не знам...
Кога зборувавме дали имаме некои посилни чувства и да разбереме зашто реално сме толку долго заедно (више 10 месеци) сфативме дека не можеме да кажеме се уште Те сакам.
Работава не го/ме сака како другарка , но споредено во однос на тоа колку сме ги сакале бившите ..не е тоа!! па затоа и не се сакаме како дечко/девојка.
Но за живо чудо сме заедно...што и да значи тоа:tapp:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ако вашиот партнер бил затрескан во бившата никогаш нема да му е сеедно за неа, секогаш кога ќе ја види ќе има "пеперутки во стомак" :)
Не правам муабет за врска од 2 недели или 2 месеци .... за сериозна врска која траела неколку години

Член од
4 мај 2006
Мислења
17
Поени од реакции
0
Се е во ред додека не се најдеш во ситуација каде сегашната девојка всушност сака да биде како бившата, и прави секакви работи, ти ги купува истите ствари, премногу е љубоморна и постојано ти ја споменува...и не се откажува иако знае дека не ја сака...и на крајот се се сведува на натпревар со бившата, како дечково да е трофеј...е ова не можам да го сфатам...

мала поправка - иако знае дека не е сакана од типот

M

**MEMORY**

Гостин
Ќе му оставам некој период за да си ги среди мислите зашто ако бидам со него сакам и јас и он да бидеме сигурни во тоа што го правиме. Така да ако има чувства за некоја бивша, тогаш нека ги расчисти работите на начин на кој треба да бидат средени. Доколку не биде ок, тогаш би останала пријателка со него, но да ме искористи за да заборави некоја друга - јок, тоа е долно.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Тешко е почетокот но со време ќе сфатиш дека безполезно е да си во депресија цело време дека животот е прекраток за тие работи,и дека треба да свртиш нов лист во животот...е сега малку на темата...зошто би биле вие со таа личност ако не му верувате? Најнапред ќе барам одговор а потоа ќе ги следат нејзините постапки,се гледа тоа кога има чуства кон некој друг

Kajgana Shop

На врв Bottom