Непреболена љубов

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Ne bi predolzila.Ne bi si ni dozvolila da vlezam vo takva vrska.Namesto toa bi bila so nekoj koj stvarno me saka mene i nikoj drug.

Член од
26 февруари 2007
Мислења
145
Поени од реакции
2
Мојата нереализирана и непреболена љубов од основно Тина. Ама уште не е касно!!

С

Сатори

Гостин
~*~

Што ако дознаете дека вашиот партнер се уште има чувства за бившиот/та дечко/девојка?Дека се уште мисли на таа личност и се уште има љуобв кон неа/него и дека вие всушност сте помош за да си ги отргне мислите од неа/него?
Би ја прекинале врската или би продолжиле да се борите?
Не можам јас да бидам во таков вид на врска, најверојатно ќе ја прекинам, ако сум со некој сакам да му бидам единствена и да ме обожава од почеток до крај.:smiz:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
А зашто да не пробате да влезето во таква врска. Нели ви е познато тоа дека "клинот со клин се избива" ? Никој не сака да биде нечие рамо за плачење и втора придружба, но што ако тој (или таа не е битно) е спремен и сака да ја заборави бившата? Зошто да не му дадеме шанса на таквиот? Па немаат сите среќа да успеат од прва, не сите љубови се бајки со среќен крај... Па ставете се во ситуација да вие сте премногу заљубени во бившиот, а сакате да го заборавите и сакате да пробате со некој друг да видите како ќе ви оди...но, за жал тој некој друг не сака да биде со вас. Зошто? - Затоа што не сака да биде нечие рамо за плачење. :tapp:

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
А зашто па јас да бидам рамо за плачење?Јас го сакам,тој ја сака бившата,и јас да продолжам со него?Да бидам будала,да се мачам обидувајќи се да го натерам да ме сака,што добивам јас од таа врска?Добивам само едно големо ништо,јас само појќе ќе се мачам гледајќи како тој оди со мене заради некоја друга,дека не ме сака мене,туку некоја друга,дека кога е со мене мисли на бившата.Подобро да го немам,да го гледам од страна со друга,одколку да биде со мене и да не ме сака,ни јас среќна ни тој.

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
Би прекинал веднаш. Да биде со мене, да јаде со мене, да спие со мене... а да мисли на друг ? Е тоа не го прифаќам никако.
Во секоја врска влегувам 100% посветен на таа личност и однос.

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Што ако дознаете дека вашиот партнер се уште има чувства за бившиот/та дечко/девојка?Дека се уште мисли на таа личност и се уште има љубов кон неа/него и дека вие всушност сте помош за да си ги отргне мислите од неа/него?
Би ја прекинале врската или би продолжиле да се борите?
Како прво, мислам дека не би влегла во врска со некој за кој знам дека сеуште ја сака бившата.Но ако сум веќе во врска и тогаш го дознаам тоа..прво ќе се осигурам дека тоа е вистина(сите знаеме дека постојат злонамерни луѓе) затоа што ако е добра врската не би сакала да ја уништам само поради гласини.
доколку откријам дека е вистина, ќе се обидам со него да ги разјаснам работите и да му објаснам дека сакам да му помогнам, но не сакам да сум му девојка колку само да ја преболи таа.ако нашиот разговор не смени ништо и само ме користи за преболување, мислам дека би ја завршила врската затоа што и не сум сигурна дека тоа би можело да се нарече врска:pipi::lollipop:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Нема такво нешто. Да не бидам погрешно сватен.Ако сте преболиле некоја љубов незначи дека повеќе ништо не ви значи. Оние кои стварно сте ги сакале секад ќе ви бидат у срце.Барем кај мене така е.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Mislam deka bi mu rasknala. Ne daj Boze da mi se desi

Kajgana Shop

На врв Bottom