Не можам да носам кацига бидејќи на ова жешко ќе умрам а и плус ептен некако
изгледам смешно во опрема за возење а инаку би носел ама навика јбг
Муабет на годината. Смешно ќе изгледал. Добро, биди фраер и ако паднеш пак, ти посакувам да биде посмешно од опремата за возење.
Иначе, возачите на автомобилите можеби и не те виделе. А и да те виделе, тие се во кола и колку толку повеќе шанси имаат да избегнат голема несреќа, а ти тој луксуз го немаш. Затоа повеќе треба да пазиш ти и затоа само ти си крив. Плус, јас не шетам накај Водно, но многу јасно можам да замислам дека нема никаков ред ни почитување правила. А штом го знаеш и ти тоа, нели треба да си далеку повнимателен? Точак немам возено од мала, но кога возам кола, знам кај можам да кренам 180, а знам кај морам да возам 40, па макар и скроз празен да ми изгледа патот. Последен пат возејќи накај Скопје, после Кичево, демек на прав и прегледен пат претицував. Наидов на глуп шофер кој не ми даваше да го поминам ни да се вратам зад него, додека се приближуваше кола од спротивен правец. Кога за влакно не настана инцидент бидејќи и сама не знам колку згазив за да го поминам, во продолжение на патот следеше блага кривина, до која немав време да намалам многу брзина и ете пред мене, сред пат имаше 200 овци! Јас залетана ради претходната случка, ќе загинев во сообраќајка со овци. После тоа уште подобро сфатив дека освен на автопат, никаде не е безбедно да се вози брзо. Значи на прав пат со автомобил човек не е сигурен, а не па на Водно со точак и на такви патчиња.
Тоа мора да си го знаеш и ти, не ради мене, туку ради тебе, за да не ти се повтори тоа или нешто пострашно.