Невиноста

Член од
25 септември 2008
Мислења
102
Поени од реакции
6
Невиноста се дава? :? :? :? :? :? :?
Дај бе малце полека. До кога со вакви размислувања. Од толку пазење ќе се зезнете повеќе - како мои 2 другарки. Едната идеше со тип скоро година дена, се сакаа се - многу блиски, секој ден заедно, и од принцип ништо не напраи оваа. После кога и се вжешти меѓу нозе, се плесна со првиот дебил со кој идеше 3 недели и до ден денес се кае за тоа. Нормално овој ја одјеба после некое време и и се јавуваше само кога има потреби. Епа .... сакаат да им влезе, ама да не се ебат :P
Се додека женските мислат дека даваат нешто со првиот сексуален однос (а и со останатите) ќе имаат проблеми од типот на лесна цура, дека се искористени и сл 8)
Pa dobro be. Kako moze da se kae za nesto so go napravila? Koga veke bidnalo ne treba da se kae pa makar toa bilo i so najgolemiot debil na svetot. Trebalo da misli pred da go napravi toa, a ne posle toa. A i vo sustina za se sto si napravil u zivotot ne treba da se kaes poso cel zivot ke ti pomine u toa i nema da ja vidis ubavinata na zivotot. I za kraj meznam zoso cekala on da i se javi pa i taa koga ima potreba neka mu se javi i neka go "iskoristi" ako moze taka da se kaze, pa 21 vek sme toa e dozvoleno

Токму така!Што толку се разврзаа неко муабети кога си имаш веќе свое мислење и џабе ние пишуваме кога ти си стоиш на своето и не прифаќаш што ти се кажува!У осталом што толку ќе се замараме па не си ни прва ни последна што ќе ја изгуби невиноста на ваков или на онаков начин!!!
U princip sekoj nacin na gubenje nevinost e dobar ( osven siluvanje ), ako sakas da ti bide, a ako cekas sovrseno vreme ke se iznacekas definitivno. Zatoa pocni so sex tebe koga ti se saka pa makar bilo i vo kola ili vo lift seedno e ako ti toa go gledas kako najubav moment vo tvojot zivot
:pipi:

Znaci site koi imale sex pred 17 se normalni? Jao kakov e ova zaklucok. Pa razmislete koi se normalni a koj ne. A u ostalom seksanjeto pred 18 e rizicno od pricina so devojkite ne se celosno polovo zreli pa zaradi toa preporaclivo e posle 18 ali ako ti se e..... i prethodno zavrsi si ja rabotata i furaj si go zivotot poso imas samo eden. A so ova ne mislam da se e.... so kogo stignes ali da si go parvis merakot ti koga sakas e ne nekoj drug :pipi:

P

Princ

Гостин
Viki бе, дај малку припази на советите... ни ја квариш омладината :icon_lol:
Полошо е да се каеш за нешто што си го направил, отколку за нешто што не си го направил/а. Односно, подобро е во секој случај да закасниш во губење на невиноста отколку да подраниш. Враќање назад нема.
Слушајте паталец, оваа Viki69 по гатањето е многу занесена :pipi:

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
О, невиноста.
О, тоа парче химен што еден ден од чиста светица ќе те направи валкана курва.
О, Боже време е да се сменат времињата и перцепцијата на луѓето.
Чул те Господ!!

Инаку, мислам дека се зависи од подготвеноста на девојката да ја изгуби невиноста, од состојбата во врската и меѓусебните чувства. Познавам девојки кои се уште се невини, а познавам и многу помлади од мене кои веќе имале секс. Годините воопшто и не се важни, а не како што читав во другите постови, демек 17 години е граница, а се после тоа е ненормално. Порано невиноста ја губеле на првата брачна ноќ, за да направат дете. Ненормално било тоа?
Ако партнерите се подолго време во врска и ако се чувствуваат спремни тогаш нема пречки ни за сексот.

Член од
31 август 2008
Мислења
47
Поени од реакции
1
ajdeeee so tie gluposti deka 17 e granicata.....
pa sekoj ke go dozivee toa bez razlika dali pred 17god ili posle... (iako jas smetam deka treba pokasno-sepak treba da e polovo zrela li4nost)

ali toa e....biten e momentot,4uvstvata koi ve vodat I pred SE li4nosta so koja ste odlu4ile da go napravite TOA:smir:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.340
Чекај сега, за обата пола зборуваме за губење невиност?
Јас мислам поголемо значење има кај женските, муживе крв не пуштаат н е строго уживаат, и затоа им е побитно што порано тоа поубаво да онадат нешто нели?
А за девојчињава што да кажам, нека гледаат да е после 18тата, што покасно тоа подобро и за нив и нивнте гениталии, има за се време па и за тоа, ќе уживате макисмално во секој случај, и глејте тоа да го направите од што сакате, а не од фенси некој фрики незнам што веќе филм:smir:

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
епа и ја сум вирџин и имам 22 год и вистинската планирам да ја чекам ако треба и уште незнам колку год, (али помалце од 30 у секој случај) макар што некогаш знае многу да ми се крене адреналинот и мислам дека чувањето на невиноста зависи од личноста а не од полот

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
епа и ја сум вирџин и имам 22 год и вистинската планирам да ја чекам ако треба и уште незнам колку год, (али помалце од 30 у секој случај) макар што некогаш знае многу да ми се крене адреналинот и мислам дека чувањето на невиноста зависи од личноста а не од полот
А ти ја чекаш вистинската или си немал можност до сега?

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
А ти ја чекаш вистинската или си немал можност до сега?
Можност сум немал затоа што не сум сакал да се потрудам, затоа што досега ниедна не ми значела, а ако сакам да имам однос со некоја таква личност тогаш верувам дека нема да ми треба многу време за да го сторам истото.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Можност сум немал затоа што не сум сакал да се потрудам, затоа што досега ниедна не ми значела, а ако сакам да имам однос со некоја таква личност тогаш верувам дека нема да ми треба многу време за да го сторам истото.
Тогаш твојата невиност значи многу,бидејќи си решен првиот пат да биде со вистинската.Како ќе ја познаеш дека е вистинската е малку проблематично прашање,но верувам дека нема да бидеш повреден и искористен,а потоа озборуван.
Не сум налетала на вакво машко размислување,затоа прости ми што сум љубопитна:smir:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Нормално дека губењето невиност има поголемо значење кај женските отколку кај машките. Убаво е да се има граница, значи не претерано многу да се цени и да се чува како роза под стаклено ѕвоно, но не и да се даде на било кого. Ептен ми е глупаво кога некоја ја величи невиноста ко кој знае што да е. Али нормално е, пред тоа повеќето мислат така, после тоа и самите согледуваат дека не биле во право. :smir:

swety_girl

целосно заљубена
Член од
1 април 2009
Мислења
28
Поени од реакции
1
Невиноста не е за секого...треба да процениш на кого и зошто ке му ја дајш...според мене најмалце година да поминеш со партнерот па после да мислиш на тоа...ако те сака нема да му смета а ако е нестрплив и те уценува тогаш...заеби...отсекогаш сум сметала дека 20 год. се доволни...зрела за да можеш да процениш...и тогаш ми се случи првиот пат...:pipi:

А

Александра Д.

Гостин
Губењето невиност не е само работа за возраста, туку и на тоа со кого. Не велам дека оправдувам секс на многу млади луѓе, 12-13-14.. години но сепак не велам дека невиноста треба да се изгуби на 30 години. Мислам дека невиност и не е толку битна работа, луѓето ја преувеличуваат.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Невиноста не е за секого...треба да процениш на кого и зошто ке му ја дајш...според мене најмалце година да поминеш со партнерот па после да мислиш на тоа...ако те сака нема да му смета а ако е нестрплив и те уценува тогаш...заеби...отсекогаш сум сметала дека 20 год. се доволни...зрела за да можеш да процениш...и тогаш ми се случи првиот пат...:pipi:

Е да бе, мора една година да одеш и да му дадеш. Ма немој. Тоа повеќе важи за кај помалите да не речам. Ај 19 годишни да чекаат една година по правило за да му даде :uvo:. Ќе се чекаме со години, ко кој знае што да чува една година. Што ако се сакаат, и не треба да имаат односи пошо треба да помине една година и да му дадеш?? До кога со вакви мислења бре алоо.

FlOwEr gIrL

ҳҲҳlove my sunshineҳҲҳ
Член од
8 август 2008
Мислења
344
Поени од реакции
13
Губењето невиност е индивидуална работа и врз неа влијаат многу фактори. Некои тоа го прават од љубов, некои под притисокот" да го направиме тоа или не сме повеќе заедно...", некои зошто "Другарките го имаат искусено па зошто да бидам црна овца..."
Граници повеќе и не ни можат да се повлечат, секоја година се намалува годишната возраст кај младите девојки кои ја загубиле невиноста , според мене патријархалноста која како што напоменавте е активна кај нас нема некое големо влијание гледајќи по тоа што во некои помали места во Македонија девојките дури и порано се мажат...
Оптималното според мене е 17-18 години кога и самото тело е подготвено, зошто секако подоцна и поболно е.
Поздрав за темава:smir:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Е да бе, мора една година да одеш и да му дадеш. Ма немој. Тоа повеќе важи за кај помалите да не речам. Ај 19 годишни да чекаат една година по правило за да му даде :uvo:. Ќе се чекаме со години, ко кој знае што да чува една година. Што ако се сакаат, и не треба да имаат односи пошо треба да помине една година и да му дадеш?? До кога со вакви мислења бре алоо.
ПА? Шо мислиш ти, после ќе ја зборат како била бештија. Срамно е да даде, нема давање до прва брачна ноќ. Ако ја сака ќе трпи бе, без секс. Ако треба и без бакнежи бе, ништо за рака држење и толку.

Најкратко и најјасно Прв пат боли, после првиот пат ќе боли и вториот. Ама после третиот ќе бараш уште:)

Kajgana Shop

На врв Bottom