"Невидени" успеси на Македонската влада!

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
бла бла бла
дури и јас се вработив,а на форумов све е по старо.
после,зошто ништо не се менувало.помалку зборење,повеќе работење.
поздрав

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Први мини автобуси за превоз на ученици
Скопје /10/01/ 11:04
Владата денеска на локалните власти ќе им ги предаде првите десет, од вкупно 30, мини автобуси за превоз на ученици.

Мини автобусите на претставници на одредени општини ќе им бидат предадени попладнево пред зградата на Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС).

На настанот, како што е соопштено, обраќање ќе има премиерот Никола Груевски.:bravo:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Branko edno vreme otvarase javni cesmi i mislam duri i nekoe WC....:) se nadevam deka Gwujo nema da odi vo tolkavi detali...:)

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
И мене не ми се допаѓа што за 10 мини бувчиња држи говори,ама ај ги сваќам донекаде избори се ближат:wink: а и не лошо што ете купиле ,значи некаде тргнало нешто.Ама пред малце на вестите кога ги видов мини автобусите целите со реклами изналепени ``30 автобуси донација од Влада на Република Македонија``слатко се изнасмеав. Добро бе п.м за каква донација зборуваат зар училиштата не подпаѓаат под истата таа влада ?:tapp:
Следно што е ? Нов асфалт до некое село и на асфалтот изнапишано ``Влада на Република Македонија `` ?:uvo:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
И мене не ми се допаѓа што за 10 мини бувчиња држи говори,ама ај ги сваќам донекаде избори се ближат:wink: а и не лошо што ете купиле ,значи некаде тргнало нешто.Ама пред малце на вестите кога ги видов мини автобусите целите со реклами изналепени ``30 автобуси донација од Влада на Република Македонија``слатко се изнасмеав. Добро бе п.м за каква донација зборуваат зар училиштата не подпаѓаат под истата таа влада ?:tapp:
Следно што е ? Нов асфалт до некое село и на асфалтот изнапишано ``Влада на Република Македонија `` ?:uvo:
Јас не знам како не им текнало досега на оближните планински голини да пишуваат со големи бели или портокалови букви ДПМНЕ & Никола & Влада,како во времето на Тито,под пошумените голини,со акцијата “Засади ја својата иднина“.:smir:

Член од
1 декември 2008
Мислења
223
Поени од реакции
11
како и да е оваа влада постави а и ќе поставува стандарди кои ниедна влада од сдсм немаше капацитет да ги достигне а и ќе нема гледајќи ја сегашнава гарнитура во сдс

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
како и да е оваа влада постави а и ќе поставува стандарди кои ниедна влада од сдсм немаше капацитет да ги достигне а и ќе нема гледајќи ја сегашнава гарнитура во сдс
Така е,ова се стандарди за приказ,што би рекол народот:-оваа влада е “домаќинка“-со прст покажана.

Член од
1 декември 2008
Мислења
223
Поени од реакции
11
Така е,ова се стандарди за приказ,што би рекол народот:-оваа влада е “домаќинка“-со прст покажана.

можеш да зборуваш во "наводници" колку сакаш тоа не го менува фактот за стандардите и работата на оваа влада кои може да бидат само ноќни мори за сдсм:pos2:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
можеш да зборуваш во "наводници" колку сакаш тоа не го менува фактот за стандардите и работата на оваа влада кои може да бидат само ноќни мори за сдсм:pos2:
Ај посочи дел од тие стандарди.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Очигледно,ги гледам членовите на СДСМ почнаа да се бесат од невидените успеси на Македонската влада.:tapp:

Член од
1 декември 2008
Мислења
223
Поени од реакции
11
Очигледно,ги гледам членовите на СДСМ почнаа да се бесат од невидените успеси на Македонската влада.:tapp:
види машко во ред е да ја критикуваш владата и јас го правам тоа ама да ја споредуваш со СДС и научна фантастика да ми праваш дека СДС биле подобри или ке бидат подобри за Македонија со сегашнава гарнитура само кажува колку си во заблуда и тоа ГОЛЕМА ЗАБЛУДА

R

RAYTHEON23

Гостин
ABC e vopravo toa e izmama da ja tuzime vladata:vozbud:laga a kako sto procitav gledano procentualno vo nekoi sektoriima 5kratnoz golemuvanje od 300000 na1 500000 denpaodkade volku potreba..jas bi go narekoltoa luksus a i da giprasame dalike kupat barem makedonski mebel A zmislete 80milioni evra kolku ke pomognat kako stimulacija na izvozot bas vo prav moment za vreme na krizava ama toa e tvrdoglavost a ako nabavat nesto od firma stranska sto ne e na spisokot za da moze da prodava kaj naspa ke gi tuzime pa nie mozbi sme prekrsile zakon jas da receme cestopusam na javni mesta ama ne zimam tug leb a denes site skoro go pravat toa(ne mora da bide vo vladata)moze vo podolni funkcii AMA DA BIDAM REALEN TOLKAVO PROCENTUALNO ZGOLEMUVANJE KAZUVA PERENJE PARI KE KUPAT POEVTINO A KE GO PRIKAZAT KAKO TAA CENA slicno ko vo mnoguopstini ulicnata svetilka ako e 300 oni ja zapisuvaat 1000 baremznaat da izberat ramni cifri:pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
види машко во ред е да ја критикуваш владата и јас го правам тоа ама да ја споредуваш со СДС и научна фантастика да ми праваш дека СДС биле подобри или ке бидат подобри за Македонија со сегашнава гарнитура само кажува колку си во заблуда и тоа ГОЛЕМА ЗАБЛУДА
Да ја споредувам?Не бе дечко,јас не ја споредувам владава на ДПМНЕ со онаа на СДСМ,туку не гледам ама баш никаква разлика,освен можеби само малку во секторот за “саморекламирање“ од кое народот нема апсолутно никакаква корист.Е сега кој е во голема заблуда останува другите да пресудат.А ти биди машко па посочи само дел од тие стандарди и работата на оваа влада,не мора многу,само неколку кој тебе те импресионирале.:toe:

Бирото за стандардизација се уште нема изготвено мак стандарди.....уствари има некои ....ама се на жолти листови засега!
А зар има и биро за стандардизација?Е не сум знаел дека има такво нешто,особено при ваков стандард.:kesa:

Први мини автобуси за превоз на ученици
Скопје /10/01/ 11:04
Владата денеска на локалните власти ќе им ги предаде првите десет, од вкупно 30, мини автобуси за превоз на ученици.

Мини автобусите на претставници на одредени општини ќе им бидат предадени попладнево пред зградата на Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС).

На настанот, како што е соопштено, обраќање ќе има премиерот Никола Груевски.:bravo:
Абе ова не го видов,туку знае ли некој кому ќе се доделат мини-автобусите,дали се тоа проверени и “заслужни“ кадри на ДПМНЕ и со која фирма е договорен тендерот за набавка на истите?Впрочем дали тука нешто смрди во прибирање финансијски средства пред престојните избори или се зголемува “патувачкиот караван“ на одредени партии со пари од народот,“оправдани“ преку образовниот процес?

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Абе ова не го видов,туку знае ли некој кому ќе се доделат мини-автобусите,дали се тоа проверени и “заслужни“ кадри на ДПМНЕ и со која фирма е договорен тендерот за набавка на истите?Впрочем дали тука нешто смрди во прибирање финансијски средства пред престојните избори или се зголемува “патувачкиот караван“ на одредени партии со пари од народот,“оправдани“ преку образовниот процес?
Клучевите од автобусите на градоначалниците на општините

Карбинци- СДСМ
Конче- ВМРО-ДПМНЕ
Јегуновце- ВМРО-ДПМНЕ
Желино- ДПА/ПДП
Могила- ВМРО-ДПМНЕ
Новаци- ВМРО-ДПМНЕ
Зајас- ДУИ
Чашка- независен,поранешен член на ВМРО-ДПМНЕ
Липково- ДУИ
Скопје - знаеш и самиот кој е градоначалник

Kajgana Shop