Јас не знам како не им текнало досега на оближните планински голини да пишуваат со големи бели или портокалови букви ДПМНЕ & Никола & Влада,како во времето на Тито,под пошумените голини,со акцијата “Засади ја својата иднина“.:smir:И мене не ми се допаѓа што за 10 мини бувчиња држи говори,ама ај ги сваќам донекаде избори се ближат:wink: а и не лошо што ете купиле ,значи некаде тргнало нешто.Ама пред малце на вестите кога ги видов мини автобусите целите со реклами изналепени ``30 автобуси донација од Влада на Република Македонија``слатко се изнасмеав. Добро бе п.м за каква донација зборуваат зар училиштата не подпаѓаат под истата таа влада ?
Следно што е ? Нов асфалт до некое село и на асфалтот изнапишано ``Влада на Република Македонија `` ?:uvo:
Така е,ова се стандарди за приказ,што би рекол народот:-оваа влада е “домаќинка“-со прст покажана.како и да е оваа влада постави а и ќе поставува стандарди кои ниедна влада од сдсм немаше капацитет да ги достигне а и ќе нема гледајќи ја сегашнава гарнитура во сдс
Така е,ова се стандарди за приказ,што би рекол народот:-оваа влада е “домаќинка“-со прст покажана.
Ај посочи дел од тие стандарди.можеш да зборуваш во "наводници" колку сакаш тоа не го менува фактот за стандардите и работата на оваа влада кои може да бидат само ноќни мори за сдсм:pos2:
Очигледно,ги гледам членовите на СДСМ почнаа да се бесат од невидените успеси на Македонската влада.можеш да зборуваш во "наводници" колку сакаш тоа не го менува фактот за стандардите и работата на оваа влада кои може да бидат само ноќни мори за сдсм:pos2:
види машко во ред е да ја критикуваш владата и јас го правам тоа ама да ја споредуваш со СДС и научна фантастика да ми праваш дека СДС биле подобри или ке бидат подобри за Македонија со сегашнава гарнитура само кажува колку си во заблуда и тоа ГОЛЕМА ЗАБЛУДАОчигледно,ги гледам членовите на СДСМ почнаа да се бесат од невидените успеси на Македонската влада.
Бирото за стандардизација се уште нема изготвено мак стандарди.....уствари има некои ....ама се на жолти листови засега!Ај посочи дел од тие стандарди.
Да ја споредувам?Не бе дечко,јас не ја споредувам владава на ДПМНЕ со онаа на СДСМ,туку не гледам ама баш никаква разлика,освен можеби само малку во секторот за “саморекламирање“ од кое народот нема апсолутно никакаква корист.Е сега кој е во голема заблуда останува другите да пресудат.А ти биди машко па посочи само дел од тие стандарди и работата на оваа влада,не мора многу,само неколку кој тебе те импресионирале.види машко во ред е да ја критикуваш владата и јас го правам тоа ама да ја споредуваш со СДС и научна фантастика да ми праваш дека СДС биле подобри или ке бидат подобри за Македонија со сегашнава гарнитура само кажува колку си во заблуда и тоа ГОЛЕМА ЗАБЛУДА
А зар има и биро за стандардизација?Е не сум знаел дека има такво нешто,особено при ваков стандард.:kesa:Бирото за стандардизација се уште нема изготвено мак стандарди.....уствари има некои ....ама се на жолти листови засега!
Абе ова не го видов,туку знае ли некој кому ќе се доделат мини-автобусите,дали се тоа проверени и “заслужни“ кадри на ДПМНЕ и со која фирма е договорен тендерот за набавка на истите?Впрочем дали тука нешто смрди во прибирање финансијски средства пред престојните избори или се зголемува “патувачкиот караван“ на одредени партии со пари од народот,“оправдани“ преку образовниот процес?Први мини автобуси за превоз на ученици
Скопје /10/01/ 11:04
Владата денеска на локалните власти ќе им ги предаде првите десет, од вкупно 30, мини автобуси за превоз на ученици.
Мини автобусите на претставници на одредени општини ќе им бидат предадени попладнево пред зградата на Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС).
На настанот, како што е соопштено, обраќање ќе има премиерот Никола Груевски.:bravo:
Клучевите од автобусите на градоначалниците на општинитеАбе ова не го видов,туку знае ли некој кому ќе се доделат мини-автобусите,дали се тоа проверени и “заслужни“ кадри на ДПМНЕ и со која фирма е договорен тендерот за набавка на истите?Впрочем дали тука нешто смрди во прибирање финансијски средства пред престојните избори или се зголемува “патувачкиот караван“ на одредени партии со пари од народот,“оправдани“ преку образовниот процес?