"Невидени" успеси на Македонската влада!

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Коктел по повод буџетот на 2009 = најголем виц на неделата.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Коктел по повод буџетот на 2009 = најголем виц на неделата.
Не било коктел,тоа било “задушница“ за обичните Македонци кој нема да видат ни денар од тој истиот буџет кој може да се нарече и чисто административен.:kesa:

illusioner

Happyrotter
Член од
20 јуни 2007
Мислења
774
Поени од реакции
15
Па нормано дека ке е административен избори идаат мора е паразити невидени маката ни ја јадаат, мува не ги лази... :kesa:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
A be i tie treba da jadat....za da imaat sila da se borat za "svojte pravdini" (citaj - partiski naredbi)!

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Пази ситуација, си гледам МКТВсат и оп вести :tv:! Му викам на еден гостин ,пази сеа маестро спикер испаѓа и ја праи онаа старата комунистичка најава ``Тито склучи еден куп договори со земјите од третиот свет``! И оп би прва поза ,спикеркава ја праи, владата дрн дрн дрн во УСА склучи мноооогу важни инвестициски договори.И ја цел запењавен чекам да слушнам кој нови договори се склучени.:vozbud:Кога во најавава слушам пак ИНТЕЛ! Па добро бе секој ден договорот со ИНТЕЛ е нов или ?:toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Пази ситуација, си гледам МКТВсат и оп вести :tv:! Му викам на еден гостин ,пази сеа маестро спикер испаѓа и ја праи онаа старата комунистичка најава ``Тито склучи еден куп договори со земјите од третиот свет``! И оп би прва поза ,спикеркава ја праи, владата дрн дрн дрн во УСА склучи мноооогу важни инвестициски договори.И ја цел запењавен чекам да слушнам кој нови договори се склучени.:vozbud:Кога во најавава слушам пак ИНТЕЛ! Па добро бе секој ден договорот со ИНТЕЛ е нов или ?:toe:
Што бе,зар владава склучила договор и со еден член на овој форум,кој порано беше прилично активен?Машала не сум знаел дека заминал за САД.:helou:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Jao..kakva finta, cej..probuvam da se nasmeam.. khm, aj pokasno ke probam pak.

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Pa mozebi narodot zaboravil pa da go potsetat!?

Член од
9 март 2007
Мислења
323
Поени од реакции
21
mozebi NG ne se snasol tamu... jas ne znam so praese toa cela nedela u SAD

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
hm uspeh koj e samo na kniga i formalno ama narodot ili rajata tesko da go pocustvuva so segasnive ceni na osnovnite proizvodi i prosecnata plata coek ne moze corapi i gasti da si kupi ne kamo familija da gleda

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
hm uspeh koj e samo na kniga i formalno ama narodot ili rajata tesko da go pocustvuva so segasnive ceni na osnovnite proizvodi i prosecnata plata coek ne moze corapi i gasti da si kupi ne kamo familija da gleda
Vistinata e taa,no sto se moze.Ni go perat pametot so samoreklamiranjeto,pa obicniot covek ne znae vo sto da veruva:vo samoreklamiranjeto na vladata ili na sopstveniot dzep.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
dobro imam custvo deka ovi barem ne rabotat za gebot za razlika od drugite i se borat protiv kriminalot a nie sme mala drzava imame mala ekonomija vo koja ne se investiralo dolgo vreme za razlika od slovenija na pr
no od druga strana ja gledam bugarija koja pa bese dabetar od nas pa sega kolku tolku se podkrena pred se na dobrite zdelki so rusija ane deka vleze vo eu

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Им кажуваше вицеви на Американците.:toe:
Јас знам што правел... им помогна на нивната владина тендер инстант компанија Сеавус да отвори претставништво во силиконската долина и тоа на државна сметка.

Претставништво во Силиконската долина

Македонската ИТ-компанија Сеавус ќе отвори претставништво во Калифорнија по одржувањето на road-show-то во САД. Компанијата на која ова и е трето претставништво во САД по канцелариите во Њујорк и Бостон, е пред склучување договор со неколку американски ИТ-компании, што ќе придонесе за двојно зголемување на постоечкиот обрт на капитал, а наедно и повеќекратно зголемување на бројот на вработени кадри во Сеавус.
За време на одржување на форумот "Македонија - земја на ИТ - ексерти", македонската ИТ-бизнисмени имаа можност да остварат контакти и да разговараат за можностите за деловна соработка со претставници на врвните ИТ американски компании -Интел, Оракл и Сан Мајкросистемс во Силиконската долина.
Според главниот директор за продажба на Групацијата Сеавус, Коча Бошку компанијата е прва македонска фирма која отвора свое претставништво во срцето на светската ИТ-индустрија - Силиконската долина.
- На средбите со американските колеги се разговараше и за потпишување на договори, со кои Сеавус како групација планира неколкупати да го зголеми приходот генериран со работењето на претставништвата на американскиот пазар и со соработката со американски компании. Договорите се во завршна фаза и треба да бидат потпишани во периодот кој следува, а тоа ќе значи ангажирање на дополнителни ИТ специјалисти од разни области во развојните центри на Групацијата - изјави Бошку.
Со ова Групацијата полека се приближува кон остварување на целта која ја најави во август, годинава, а се однесуваше на проектираната бројка од 1.500 вработени ИТ кадри кои ќе работат во новиот технолошки парк кој го гради групацијата Сеавус, во централното градско подрачје во Скопје на површина од околу 30. 000 квадратни метри. Технолошкиот парк покрај центар за обука ќе содржи и истражувачки центар и ИТ инкубатор кој ќе овозможува поддршка на мали ИТ компании и нивен пробив на светските пазари.

извор Вечер

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Ќе видиме, што ќе донесе..
Ако се остане само на меморандум за разбирање со Интел... Тури му пепел.:toe:
Коча Бошку???:nesvest: