Невестата нема поштовање према свекорот/свекрвата

Член од
16 јануари 2020
Мислења
5
Поени од реакции
5
Како да се има мир и човек да се чувствува среќен кога невестата често ѓи навредува и понижува свекорот и свекрвата без никакви причини? Скоро секоја средба, невестата користи фрази и зборови да ѓи понижи родителите на мажот. Како и што треба мажот да направи да има добра хармонија во фамилијата? Невестата е многу љубиморна на свекрвата.
 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
3.617
Поени од реакции
6.435
Зошто невестата би била љубоморна на свекрвата? Многу чудесна реченица. Тргни од таму, да не посветуваш повеќе внимание на мајка си наместо на жената?
На почетокот на секоја нова заедница има големи очекувања и женското сака да ужива со мажот. Арно ама не секогаш младите имаат услови да бидат сами и тогаш сликата има дополнителна димензија.
Баланскот мора да го направи мажот, бидејќи најдобро ги познава сите учесници на конфликтот :)
Прво да размисли што е коренот на љубомората па потоа разбран муабет и со мајката и со жената.
Само со арно и смирено...
 

Darklady

Марсовка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
16.415
Зошто побогу невестата би била љубоморна на свекрвата :confused:

Односот свекрва и снаа треба да претставува чисто почитување. Почитување кон повозрасен човек, нели сопругот не паднал од небо (снаата) и почитување на жената која го прави среќен синот(свекрвата). Потребен е баланс од двете страни.
Не секогаш снаата е виновна и не секогаш свекрвата е виновна. За кавга секогаш се потребни двајца, нели?
Доколку едната страна иницира конфликт, понижува, навредува како што ни опиша, би требало да се разговара. Што, како, зошто. Кога ќе се седне на маса и отворено се разговара, тогаш би можело да се најде решение и одговор, зошто се однесува така снаата.
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
9.237
Поени од реакции
3.256
Како да се има мир и човек да се чувствува среќен кога невестата често ѓи навредува и понижува свекорот и свекрвата без никакви причини? Скоро секоја средба, невестата користи фрази и зборови да ѓи понижи родителите на мажот. Како и што треба мажот да направи да има добра хармонија во фамилијата? Невестата е многу љубиморна на свекрвата.
Може ли да ни кажеш како се однесува свекрвата кон снаата, вака многу штуро, што би кажал човек,освен, одете си што подалеку од таа куќа ако сакате мир, без расправии и толку.
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
9.615
Поени од реакции
12.773
Како да се има мир и човек да се чувствува среќен кога невестата често ѓи навредува и понижува свекорот и свекрвата без никакви причини? Скоро секоја средба, невестата користи фрази и зборови да ѓи понижи родителите на мажот. Како и што треба мажот да направи да има добра хармонија во фамилијата? Невестата е многу љубиморна на свекрвата.
Претпоставката е дека свекорот и свекрвата се супер....да речеме дека е така.
Можеби и невестата е супер, ама не сака со старци(кои се туѓи реално) да се замара.......и ондак што кур живеат во заедница?
Теретот е на мажот во приказнава.....ама јбг, сакаш да се жениш а газето не ти држи....ќе се запоти малку....па и не само он, заедно со невестата :)
 
Член од
16 јануари 2020
Мислења
5
Поени од реакции
5
Зошто невестата би била љубоморна на свекрвата? Многу чудесна реченица. Тргни од таму, да не посветуваш повеќе внимание на мајка си наместо на жената?
На почетокот на секоја нова заедница има големи очекувања и женското сака да ужива со мажот. Арно ама не секогаш младите имаат услови да бидат сами и тогаш сликата има дополнителна димензија.
Баланскот мора да го направи мажот, бидејќи најдобро ги познава сите учесници на конфликтот :)
Прво да размисли што е коренот на љубомората па потоа разбран муабет и со мајката и со жената.
Само со арно и смирено...
Живееме посебно... Не сме во заедница. Дури во посебни градови.
 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
3.617
Поени од реакции
6.435
Живееме посебно... Не сме во заедница. Дури во посебни градови.
Имаш добра основа да ја подобриш комуникацијата... види прво што и смета и што замера на твоите.
Ако си единец можеби има тивок ривалитет помеѓу неа и мајка ти... Научи ја за почеток да биде подобар политичар во комуникацијата.
 

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
3.655
Поени од реакции
10.699
Како да се има мир и човек да се чувствува среќен кога невестата често ѓи навредува и понижува свекорот и свекрвата без никакви причини? Скоро секоја средба, невестата користи фрази и зборови да ѓи понижи родителите на мажот. Како и што треба мажот да направи да има добра хармонија во фамилијата? Невестата е многу љубиморна на свекрвата.
Ма фрли тоа е ѓубре,не ти треба
 
Член од
20 април 2012
Мислења
2.798
Поени од реакции
6.653
Како да се има мир и човек да се чувствува среќен кога невестата често ѓи навредува и понижува свекорот и свекрвата без никакви причини? Скоро секоја средба, невестата користи фрази и зборови да ѓи понижи родителите на мажот. Како и што треба мажот да направи да има добра хармонија во фамилијата? Невестата е многу љубиморна на свекрвата.
Па вреѓај ги и ти нејзините,чисто да осети како е.Верувај дека ем ќе се почуствуваш среќен ем ќе си ја вратиш самопочита,плус имаш бонус- нејзините гарант ќе те замразат!
 
Член од
13 јуни 2009
Мислења
805
Поени од реакции
424
работата е таква шо секоја сака да доминира и да се прај главна да наредува ,некои несести се послушни некои не тоа е нормално.
 
Член од
7 јуни 2014
Мислења
817
Поени од реакции
865
Како да се има мир и човек да се чувствува среќен кога невестата често ѓи навредува и понижува свекорот и свекрвата без никакви причини? Скоро секоја средба, невестата користи фрази и зборови да ѓи понижи родителите на мажот. Како и што треба мажот да направи да има добра хармонија во фамилијата? Невестата е многу љубиморна на свекрвата.
друже ако си ти мажот во приказнава ГОСПОД ДА ТИ Е НАПОМОШ, маките само ќе ти се зголемуваат како што ќе мине времето.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
8.087
Поени од реакции
12.666
Како да се има мир и човек да се чувствува среќен кога невестата често ѓи навредува и понижува свекорот и свекрвата без никакви причини? Скоро секоја средба, невестата користи фрази и зборови да ѓи понижи родителите на мажот. Како и што треба мажот да направи да има добра хармонија во фамилијата? Невестата е многу љубиморна на свекрвата.
... а колку години има невестата?
колкава е разликата во години меѓу тебе/невеста?
колку години сте во брак? дали имате деца?
дали твоите се сложиле за вашиот брак?
дали невестата била невина кога влегла во брак?
дали невестата била веќе трудна на свадбата?
дали воопшто сте направиле свадба?
... различни пристапи за различни ситуации! :toe:
 
На врв Bottom