Неверство без чувства? Дали е неверство?

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
neverstvo si e neverstvo, bez razlika dali chuvstvuvas nesto kon tretata lichnos, dali e samo fizichka privlechnost. Za mene neverstvoto e znak za problem vo vrskata a vo podolgi i posrioznio vrski ukazuva deka nema poveke ljubov barem od stranata koja izneveruva. dokolku bi go izneverila partnerot bi znaela deka ne mi znachi, po shto bi ja zavrsila vrskata.

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
без разлика дали со чуства или без сепак си е неверство , треба да се соочуваме со реалноста...:):):) може некои помалку да ги боли али сепак е лошо...

M

MIL

Гостин
Se so e tugo so tebe a ne treba da e e neverstvo znaci nema veze dali cuvstvuvas neso za taa osoba ili ne vazno pravis neverstvo i def ne opravduvam toa

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Неверство без чувства (емоции) не постои. Мора да чувствуваш нешто со тој кој што изневеруваш, оти ако не чувствуваш нема да изневериш.

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Неверство без чувства (емоции) не постои. Мора да чувствуваш нешто со тој кој што изневеруваш, оти ако не чувствуваш нема да изневериш.

Немора да значи. Може да има екстра јако газе или цициња и си се напалил, сте имале секс, и свршуваш и толку.

Сепак Е изневерување. Слатка е пред да ја направиш, но горка откако ќе ја направиш.

Бирајте што сакате повеќе :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Немора да значи. Може да има екстра јако газе или цициња и си се напалил, сте имале секс, и свршуваш и толку.

Сепак Е изневерување. Слатка е пред да ја направиш, но горка откако ќе ја направиш.

Бирајте што сакате повеќе :)
Хаха ме насмеа. Дали ти знаеш дека и обичното напалување, всушност само по себе претставува вид на чувство. Не мора да ја сакаш, едноставно чувствуваш привлечност.
Значи не е теоретски (а богами и практично) можно да се изневери, ако немаш некои чувства према третата личност.:vozbud:

Сметам дека е изневерување, од едноставна причина што за изневерување се смета се’ она кое е надвор од една врска. Било тоа секс (или било каква друга потреба, која неможе да се контролира кај некои личности) за една вечер, или за еден саат, или за цела година, сепак е надвор од врска, и како таква е неверство.:smir::smir::smir:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Неверство без чувства не постои.....мора нешто да постои кај третата особа што те привлекува за да го изневериш партнерот.Не можеш на крај да му кажеш:Еј знаеш ова не беше неверство,затоа што јас не чувствувам ништо спрема тебе:toe:
Затоа неверство без или со чувства,не е ништо друго освен НЕВЕРСТВО.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Неверство е... И ќе ти излезат зрцките додека да докажеш (со долговременски напор и вложување во врската) дека се работело за чисто ,,физичко" изневерување од пијанство и курташак... Изневерување од пијанство е многу лоша работа, заради тоа што изневерувачите сметаат дека на тој начин, со малку (повеќе) алкохол во крвта, можат да се оправдаат. Сум рекла, и пак ќе повторам: Ако убиеш човек, додека си пијан, повторно ќе ти се суди. Најчестиот број на изневерувања во мојата околина се случуваат кога ќе му се даде слобода во врската на партнерот кој во суштина не ја заслужува ниту пак знае истата да ја искористи рационално. И тогаш, од едно најобично излегување во дискотека, се случува онадење со сосема непозната фаца. Епа нормално е дека ако прв пат гледаш некого, ќе изневеруваш чисто физички. Не го знаеш карактерот на личноста.

ηιкσlα

ılılı Сакам Зеленко ılılı
Член од
27 февруари 2009
Мислења
173
Поени од реакции
4
Pa da go sakas i da ne go sakas ako si prespijal so taa licnost normalno deka ke e neverstvo..:smir:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
So ili bez custva neverstvo si e neverstvo. So samoto toa sto si se osmelil da go izneveris partnerot so nekoj znaci kaj tebe se pojavilo nekoe custvo kon taa licnost, dovolno silno za da se odlucis za toj cin.

Член од
21 јуни 2013
Мислења
158
Поени од реакции
111
Нема врска, ако е тоа варање без чувства, не се рачуна.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Како тоа не се рачуна?! Еве да земеме пример дека твојот партнер редовно те ВАРА, и на секое ти кажува дека било без чувства, убаво ќе ти биде?
Брат жена е треба да и се прости, едноставно така се почуствувала во тој момент не е она крива таков бил моментот. Се осеќала монотоно па и требало малце разновидност и тоа е нормално, нали.

M

MrzaRules

Гостин
Брат жена е треба да и се прости, едноставно така се почуствувала во тој момент не е она крива таков бил моментот. Се осеќала монотоно па и требало малце разновидност и тоа е нормално, нали.
Мене не ми е нормално тоа, чим се осеќала монотоно значи дека нешто во таа врска не е како шо треба, шо не е причина и повод да се изневери. Овоа е мое мислење, шо не значи дека кај сите е така.

Kajgana Shop

На врв Bottom