На северот на Косово напнато

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Само ќе кажам, браво за србите. :D;)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
3а нас е единствено лошо ако ова што се случува е вовед во поделба на Косово, прво административна, а потоа и реална. Тоа може, но не мора, да го стави под знак прашање територијалниот интегритет на Македонија.

Инаку еден саат пред да почне акцијата на косовските специјалци, Тачи го отпушти од работа директорот на косовската полиција затоа што овој одби да ја изврши наредбата да тргне кон граничните пунктови. Тоа ми укажува дека Тачи продолжува целосно да биде нечиј инструмент, но исто така може да значи дека директорот се упрпал знаејќи дека може да се гине.
Па според мене Косово се додека не се подели,нема да има мир,ова е само мала искра за она што следува,а веруј ќе го јадеме и ние некако,само не знам како.

Кога гледаат дека не можат да излезат на крај ни едните ни другите нека го поделат Косово,нека има мир во куќа колку толку,а не да се јадат вака,т.е што сакаат нека прават,но страв ми е нас да не не зафати ова некако.

С

Спенсер

Гостин
Само ќе кажам, браво за србите. :D;)
Шала на страна, ама не се повлекоа од протестот... 24часа дневно се таму мислам :) тоа е стварно за браво/
--- надополнето: Jul 27, 2011 8:16 PM ---
страв ми е нас да не не зафати ова некако.
3та балканска ќе има :)

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Шала на страна, ама не се повлекоа од протестот... 24часа дневно се таму мислам :) тоа е стварно за браво/
Да де браво за нив. Сега и 124 часа нека останат таму.;):D

С

Спенсер

Гостин
А бе дечко зар не гледаш дека некој тешко ги заеба србите, и тоа дебело.
Зашто ги заебаа? Официјално србската влада е оградена од овој инцидент и повикува да се прекине со тоа... барем ја така знам :)
А добија на внимание во европската јавност/

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Зашто ги заебаа? Официјално србската влада е оградена од овој инцидент и повикува да се прекине со тоа... барем ја така знам :)
А добија на внимание во европската јавност/
хаха, а бе ќе сватиш еден ден до тогаш уживај.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
шо мајка бараат специјалци на граничен премин? :)
Косовската полиција нема контрола врз северните гранични премини помеѓу Србија и Косово.

Српските хулигански платеници (најверојатно Делии) симболично ги палат и уништуваат граничните премини.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Thaci: This is the moment of truth for Kosovo. We will not push back. Law and order should be restored

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
https://twitter.com/#!/stefanzivkovic

овој твита за војната, еве дел од твитовите:

Sada je mirno. Ali ljudi i dalje ima, cini mi se najvise do sad. #kosovo

1 hour ago Favorite Undo Retweet Reply

Vojska kfora propustena. Prolaze mirno. #kosovo

1 hour ago Favorite Retweet Reply

Blokade na putu, i puno ljudi. Vojska iza blokada. Veceras napeto. #kosovo

Nije problem to, objavio bi ja sve lepo, i cenzurisao, problem je samo sto neki ljudi ne shvataju to, pa misle (cont) http://tl.gd/c0asnn

3 hours ago Favorite Retweet Reply

Jarinje demoliraju, upravo sam video snimak na prvoj. #kosovo

Na prvoj kazu da je zapaljen administrativni prelaz Jarinje. #kosovo

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Косовската полиција нема контрола врз северните гранични премини помеѓу Србија и Косово.

Српските хулигански платеници (најверојатно Делии) симболично ги палат и уништуваат граничните премини.
мора малку Тачи да ги пушти своите некогашни ослободители да си ја заработат платата

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Сега пак наводно стигнале дел од Гробари и Делије во Косово и тие го запалиле граничниот премин...

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.995
Поени од реакции
1.218
Галучи: Приштина со помош на САД си игра со оган

26.07.2011

Моменталната ситуација на северот на Косово е блиску до ескалација кој може да прерасне во сериозен инцидент, објавил на својот блог поранешниот специјален претставник на ОН за Косовска Митровица Џерард Галучи.

Галучи смета дека Приштина со помош на САД си игра со оган, а акцијата следувала по низа провокации на Приштина и ЕУЛЕКС поттикнати од САД во напорите да го принудат Белград да го предаде северот.

Приштина веќе предизвика криза со тоа што го блокираше увозот на стока од Србија, а САД тоа го поздравија, додека ЕУЛЕКС не успеал да влијае на оваа унилатерална акција, оценил Галучи.

Тој вели дека е можно Белград да дозволи да го загуби северот бидејќи е дотеран до ѕид со можното членство во ЕУ, а Србите од северниот дел на Косово може да оценат дека единствено решение им е да се бранат.
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=103&eventId=78132

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.043
Поени од реакции
2.130
Нека се убијат..

Kajgana Shop

На врв Bottom