На северот на Косово напнато

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.873
Леле какви работи прочитав Србија неможела воено да го освои Косово ............ абе дајте не се заебавајте луѓе .......... Србите сеуште имаат депонирано оружје на целата нивна територија(за сваки случај) од Унгарска/Маѓарска граница на север, па се до Македонската граница на југ ........ Србите држат 70/80% од оружјето на екс СФРЈ ......... а знаеме која била на времето СФРЈ ....... не си играјте бајрам со умот бе луѓе ........... Србите можат за неколку саати да стигнат до Приштина и да ја испопуцаат ......... е сега проблемот е во тоа што и нашиве политичари мора мудро да постапат во таква ситуација(доколку дојде) т.е. да не примат ниту еден бегалец Косовар, но пошто нашиве политичарчиња се лигуши гарант дека цело или пола Косово ќе го примат во МКД !
П.С. Не сум Србин ама ја поштувам и отсекогаш сум ја поштувал воената моќ на Српската Армија ........... која е на некој начин продолжение на бившата ЈНА ............ а ЈНА е продолжение на Партизаните .......... а тие Партизани мамата им ја одјебаа на Хитлерковците на просторите на екс СФРЈ во периодот на 2 с.в. !
Видовме колку војска има Србија , послаба од таа што ја имале србите во Краина-Хрватска во 95та :)

Со 20.000 војници и 200 тенкови ти ми ја направи светска сила.

Ќе стигнат за 1 саат во Приштина да.

Вие читате нешто или само пишувате ?

M

.:makedonec:.

Гостин
Не видов дека ти ме имаш цитирано , по сликата помислив дека е македонец.

Он настапува на оваа тема како да е македонски србин.

И затоа реков зарем и за ова си благодарен на србите.

70 македонци загинаа за Југославија-Србија , а 80 загинаа за Македонија во 2001ра.

Не велам дека по своја волја војувале , туку биле злоупотребени. (имало и албанци меѓу загинатите).

Не не е точно тоа дека сум македонски србин, македонец сум ,... али јас би ги подржал србите наместо вас, ради тоа што во поновата историја не ни направиле ништо лошо, а вие ни правите лошо секој ден... доста е ...:notworthy: ...(y)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Бугарија и Грција имаат далеку поквалитетна армија од Србија ... а Албанија+Косово веројатно се помоќни од Србија .. абре што е Србија ништо не е немаат искуства од Ирак и Афган немаат НАТО стандарди немаат ништо ...
Грција е само пред Србија ............ остатокот од земјите се зад неа ........ после Србија е Бугарија, па Хрватска ............. ова не го измислувам прочепкај по интернетов и ќе видиш дека така се класифицирани не од мене или од тебе туку од западот !

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Грција е само пред Србија ............ остатокот од земјите се зад неа ........ после Србија е Бугарија, па Хрватска ............. ова не го измислувам прочепкај по интернетов и ќе видиш дека така се класифицирани не од мене или од тебе туку од западот !
Имаат поголема(у бројка) армија ако мислеше на тоа да ... али квалитетот им е испод

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Не не е точно тоа дека сум македонски србин, македонец сум ,... али јас би ги подржал србите наместо вас, ради тоа што во поновата историја не ни направиле ништо лошо, а вие ни правите лошо секој ден... доста е ...:notworthy: ...(y)
А јас никого не би ги подржил ни Србија ни Албанија ... :icon_lol:
Доволно штета претрпевме од нив , секако тука се и бугарите , грците ....
Дали знаеш дека поради Србите т.е Тито - не се залагаше да ги натера грците и бугарите да не признаат тогаш ?!
незнам која година беше ....
Само се залага да ги признаат србите во Австрија , а ги остави на цедило Македонците во Бугарија и Грција ...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Видовме колку војска има Србија , послаба од таа што ја имале србите во Краина-Хрватска во 95та :)

Со 20.000 војници и 200 тенкови ти ми ја направи светска сила.

Ќе стигнат за 1 саат во Приштина да.

Вие читате нешто или само пишувате ?
Упс извини грешка ........... сакав да напишам дека Косовската армија ќе го заземе цел Белград не за 24 часа, туку за само 5-6 часа ........... тоа сакав да напишам де !

Инаку Србите изгубија во Краина да ........... ама Хрватите имаа силна поддршка од НАТО/УСА особено во таа 1995 год. исто како што Косово стана држава со АМИН од НАТО/УСА/ЕУ ............ мислам тоа се факти ........... зарем Албанците сами се изборија за независноста на Косово, добро се бореа и они, ама сепак накрај НАТО/УСА/ЕУ пресекоа и го имаа главниот збор ......... тоа е тоа !

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Упс извини грешка ........... сакав да напишам дека Косовската армија ќе го заземе цел Белград не за 24 часа, туку за само 5-6 часа ........... тоа сакав да напишам де !

Инаку Србите изгубија во Краина да ........... ама Хрватите имаа силна поддршка од НАТО/УСА особено во таа 1995 год. исто како што Косово стана држава со АМИН од НАТО/УСА/ЕУ ............ мислам тоа се факти ........... зарем Албанците сами се изборија за независноста на Косово, добро се бореа и они, ама сепак накрај НАТО/УСА/ЕУ пресекоа и го имаа главниот збор ......... тоа е тоа !
Па секако ...
знаеш ли зошто светот се сврте против Србите ?
За ова зборуваше еден франзузин - дека поради партизаните т.е Тито не успеасва да ја освојат србија во текот на 2 светска војна , мислам .....
И поради тоа , Србите губат територии ,
Ќе се обидам да го најдам Видеото ...

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Наречете ме србофил ама порадо би бил со Србите отколку со било кои други држави од комшиите. Сега за сега се дефинитивно најдобрите комшии со кои граничиме, да, има серковци меѓу нив кои се браќа со јужните шупаци ама тоа се детишта или некои со два грама памет што мислат дека таков народ може стварно да им биде братски... не е битно. Ние треба во вакви тешки моменти кога сме под закана од западот и муслимански терористи - албанци да се здружиме со нив па после олујата пак ќе си се расправаме меѓусебе и ќе им докажеме кој е кој. За Косово ги поддржувам 100%.
Сум бил инаку сведок на нивниот национализам ги знам кои се немојте да мислите дека не знам, но сепак во вакви тешки времиња да имаме соседна држава и тоа една од најмоќните на Балканот за сојузник не е на одмет.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.873
Друже дај бе не заебавај и ти сеа ........... Албанија ја спомињаш ......... дај не зезај .......... Албанија ти е прдеж држава исто/слично ко и нас .......... тукаѓере сме .......... Косово па сеуште нема никаква војска, Косово е послабо дури и од нас, а па да не прајме муабет од Србија ....... а Албанија и Македонија се тука некаде ............ Србија да бидеме реални може сите да не тепа, Србија е појака и од Хрватска, ама на Хрватите сите знаеме дека НАТО/УСА им помогнаа многу особено во 1995 год. инаку Хрватите ќе си ги гризеа ноктите !
Да НАТО се најјаки тоа е несомнено, ама јас зборам за борба сам на сам ............ на Балканот само Грција има појака армија од Србија ........... потоа доаѓаат Бугарија, па Хрватска и.т.н. Турција пак е најсилна во регионов, ама Турција не е во Европа(само мало незначително делче), а за Романија незнам не сум запознаен со нејзината воена моќ, но не верувам дека се којзнае што, а па Словенија, Црна Гора, БиХ не вреди и воопшто да се спомнуваат !
И ти ми зборуваш за Србија мислејќи дека таа го претставува старото ЈНА.

Но од ЈНА не остана ништо ,отвори очи малце.

И јас помислив дека Албанија е таа старата со 880 авиони , со хемиско оружје , со 700.000 бункери , со 1500 тенкови , со цела држава војници , со 35.000 морски мини , со 2000 топови по брегот на Албанија , со резерви во храна за цела Албанија , доволни за 5 години.

Но ете сум се излажал , се смениле работите , Албанија од 880 авиони денеска нема ниеден , а од секој воено способен граѓанин спремен војник , денеска има само 18.000 војници.

Додека другите се осмелуваа да нишанат кон ЈНА во 91 и навака , ти сеуште гризеш нокти и се тресеш во 2012та , кога од ЈНА не останало ни Ј . Кој уплав а.
На што се должи ова ?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
taka e nato nemozese da krie za svoite zrtvi , i za svoite bombadiranja vo begalcite so traktori . eden srbin izjavi pred mediumite
Па тоа и јас го зборам Србија да послаба е од НАТО и мораше да потпише примирје и да се повлече од Косово ......... ама НАТО не е една држава, НАТО е воен сојуз составен од ХХ земји ......... меѓу кои најсилни се САД, Британија, Германија, Франција, Турција, Италија... а Србија беше скроз сама во таа војна(1999) ............ пазете Србија сама против најголемиот и најсилен воен пакт на планетава ............ али ајт како што тргнало и на западњациве не им се пишува многу на арно ........... економски тонат, демографски тонат, тонат на секое поле западњациве .......... за некоја деценија на запад ќе има повеќе Арапи, Црнци, Азијати... така да сето тоа УСА/НАТО/ЕУ ќе отиде поврага .............. а и да САД за некоја деценија ќе бидат со мнозинско Мексиканско население, така да мој совет не се замарајте со западот ............. ГОТОВИ СЕ ............ фала на бога !
--- надополнето: 25 јули 2012 во 23:09 ---
И ти ми зборуваш за Србија мислејќи дека таа го претставува старото ЈНА.

Но од ЈНА не остана ништо ,отвори очи малце.

И јас помислив дека Албанија е таа старата со 880 авиони , со хемиско оружје , со 700.000 бункери , со 1500 тенкови , со цела држава војници , со 35.000 морски мини , со 2000 топови по брегот на Албанија , со резерви во храна за цела Албанија , доволни за 5 години.

Но ете сум се излажал , се смениле работите , Албанија од 880 авиони денеска нема ниеден , а од секој воено способен граѓанин спремен војник , денеска има само 18.000 војници.

Додека другите се осмелуваа да нишанат кон ЈНА во 91 и навака , ти сеуште гризеш нокти и се тресеш во 2012та , кога од ЈНА не останало ни Ј . Кој уплав а.
На што се должи ова ?
Немам јас уплав од ЈНА ........... јас имам почит кон ЈНА .......... вие сте тие кои сеуште имаат уплав од ЈНА .................. ИАКО не постои повеќе !
А можеби и постои, ама во подругачие форма !

Член од
22 јули 2012
Мислења
115
Поени од реакции
30
Па тоа и јас го зборам Србија да послаба е од НАТО и мораше да потпише примирје и да се повлече од Косово ......... ама НАТО не е една држава, НАТО е воен сојуз составен од ХХ земји ......... меѓу кои најсилни се САД, Британија, Германија, Франција, Турција, Италија... а Србија беше скроз сама во таа војна(1999) ............ пазете Србија сама против најголемиот и најсилен воен пакт на планетава ............ али ајт како што тргнало и на западњациве не им се пишува многу на арно ........... економски тонат, демографски тонат, тонат на секое поле западњациве .......... за некоја деценија на запад ќе има повеќе Арапи, Црнци, Азијати... така да сето тоа УСА/НАТО/ЕУ ќе отиде поврага .............. а и да САД за некоја деценија ќе бидат со мнозинско Мексиканско население, така да мој совет не се замарајте со западот ............. ГОТОВИ СЕ ............ фала на бога !
a ja neznam zasto i zasto celo vreme RUSITE molcat ne vleguvaat nikade 100% da gi podrzat hristijanive eve vo slucajov srbite?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
a ja neznam zasto i zasto celo vreme RUSITE molcat ne vleguvaat nikade 100% da gi podrzat hristijanive eve vo slucajov srbite?
Абе види сега Русите си се замараат со нивните проблеми тамошни, многу не ги интересира Балканов ......... тоа е факт !
НО мислам дека треба да си бидеме мирни и спокојни, бидејќи ВРЕМЕТО работи за нас, не за нив ........... за некоја деценија ќе пропадне западот(НАТО/УСА/ЕУ) ........... тонат човече и економски и демографски ГОТОВИ СЕ ............западњаците покажуваат сила на нас овдека, но затоа секој ден тие силни западњаци јадат ќутек по улиците до посерување од Арапите, Црнците, Азијатите и.т.н. .......... :icon_mrgr:

Член од
22 јули 2012
Мислења
115
Поени од реакции
30
Абе види сега Русите си се замараат со нивните проблеми тамошни, многу не ги интересира Балканов ......... тоа е факт !
НО мислам дека треба да си бидеме мирни и спокојни, бидејќи ВРЕМЕТО работи за нас, не за нив ........... за некоја деценија ќе пропадне западот(НАТО/УСА/ЕУ) ........... тонат човече и економски и демографски ГОТОВИ СЕ ............западњаците покажуваат сила на нас овдека, но затоа секој ден тие силни западњаци јадат ќутек по улиците до посерување од Арапите, Црнците, Азијатите и.т.н. .......... :icon_mrgr:
abe taka e ama nemaat li sila oruzie mok za da ne se vmesaat vo svetot jas gi pocituvam rusite i ocekuvav poveke od niv, zaedno se so kinezite, japoncite, i se protiv amerika a poglednete sto ke se sluci so kina koj faktoe E i ke bide vo svetot. poz momci

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.873
Немам јас уплав од ЈНА ........... јас имам почит кон ЈНА .......... вие сте тие кои сеуште имаат уплав од ЈНА .................. ИАКО не постои повеќе !
А можеби и постои, ама во подругачие форма !
Еве читам погоре се жалиш зошто НАТО била појака од ЈНА , не било фер тоа.

А фер било ЈНА што е појака од УЧК.

Но сепак отпорот што го пружеше УЧК кон ЈНА , не можеа србите да го пружат кон НАТО.

И јас имам почит кон ЈНА , кога во неа беа и хрватите и словенците и сите останати ... но немам никаква почит кон српското ЈНА.
Еве прв пат слушам не-србите да имаат почит кон Милошевичевата ЈНА ... и убаво што се распадна Југославија , пошто токму обидот на Србија да се стави како главна република во Југославија беше проблемот.

O

Orion.

Гостин
Па нели американците ништо не погодија , како тогаш УЧК ја заседе границата со Албанија.

А за Арачиново е исто како кога се фалиш дека можеш да правиш 50 склеколи.
И професорот ти дава 3 шанси за да го докажеш тоа , но ти ниеднаш не успеваш да направиш 50.
И сега се жалиш кај другарите зошто не ти дал повише шанси. Е како да ти даде повише кога за цел час треба да провери 30 ученици.

Ако разбра разбра.

Македонија се фалеше дека ќе ги среди терористите , и меѓународната заедница и дозволи да употреби цел воен арсенал , но за три дена требаше да заврши работата.
Кога поминаа 3 дена , ај сега одете во Охрид и потпишете договор пошто немате капацитет да се справите со војната.
Не можете да ослободите едно село , а кога ќе ослободите 100 други.
Ваква порака добиле тогашните властодржсци.

Ајде сега ќе почнуваш за Арачиново , пошто не ти успеа за Косово , Осетија и Чеченија.
http://star.vest.com.mk/default.asp?id=10565&idg=1&idb=290&rubrika=Makedonija

Тие белине знамињата што ги веевте од што материјал беа? Од гаќи терористички?
Кој ве извади како задњи дунди од Арачиново, што не се боревте ако бевте јаки?

Kajgana Shop

На врв Bottom