Најхраброто нешто што сте го направиле во името на љубовта

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
Му изјавив љубов пред препуна дискотека на микрофон.... :)

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
najhrabroto nesto, ne znam dali mozi da se vbroi, no so licnosta so koja sum sega bev drugar i trgnav vo vrska i se odluciv da i kazam sto osekam na nea po cena da ja izgubam kako drugarka, a za drugo ne znam ne mozam da zboram sam za sebe. No sakam da mu se zablagodaram javno na moeto soncence :back: za toa sto taa go pravi sega, najhrabroto nesto, vrskata na dalecina a voedno mislam i najteskiot "vid" na vrska.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Раскинав 6 годишна врска која значеше и соочување со цел свет околу мене. Еееее, некогаш тоа се плашев и да го сонувам ... еее ...

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Најхраброто нешто што сум го направиле во името на љубовта...ја поминав ноќта на улица во тогаш за мене непознат град во непозната држава..само да ја видам...

Член од
16 август 2007
Мислења
96
Поени од реакции
15
JA NE SUM JA NAPRAVILA USTE NAJHRABRATA AMA IZGLEDA OVA KE PREDIZVIKA REAKCII...KE GO PODARAM CEL MOJ ZIVOT SONOVI MLADOST NADEZI ILUZII BOLOVI STRAVOVI TAJNI I KE OSTAVAM SE STO KE ME SPRECI...NA EDEN...TURCIN!!!ZAREM OVA NEE HRABROST?TOTALNO SAMA BEZ PRIJATEL FAMILIJA NIKOJ..SAMO JAS I LJUBOVTA PROTIV SVE!KE MI TREBAT MUDA...HEHE GI IMAM!!!

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
pa najhrabro sto sum go napravila vo ime na ljubovta e sto pred nekolku godini jas prva mu priznav na simpatijata deka go sakam i deka sakam da imam vrska so nego:pipi:

R

reactive89

Гостин
Сакав безрезервно,иако искочи на крај дека сето тоа било залудно и еднострано...но тоа е само едно искуство плус за кое не се каам,ме направи посилен. :wink:

Истото... само што не било еднострано... сакав безрезервно 4 месеци... сакала и она... али валјда не до мој степен... и после 4 месеци стаивме крај поради глупост на нејзина другарка... плачевме при раскинување, и ја тестирав во истиот момент на раскинување... следново ми беше најхрабро нешто... барем за мене... освен сакањето...
седевме на клупата од кај со започна се... таму и заврши се... на истата клупа... кажавме што кажавме.... стаивме крај... плачевме и двајцата... она незнаеше што да почувствува...имаше завеса пред очи нејзини ставена од страна на нејзината другарка и не ги согледуваше реалните погледи на целата ситуација... одлучи да стави крај... ставила... завршивме со разовор... преминавме во тишина
нејзините очи беа насолзени... јас река напраив... хаха, нема везе... и собрав храброст ја помилив по образот, а таа се наведна на мојата рака и се милуваше самата...собрав уште толкава храброст се приближив... и ја бацив... а она ме баци, ме погледна натажено, и липаше повеќе од мене, во истиот момент... беше што беше тоа... сакав да се смириме, но не се смиривме... и не жалам многу многу поради тоа... затоа што сега односно од тој момент имаше многу болен период и за двајцата... едвај... на крај... откако намаливме со се... и двајцата се зближивме пак... и ете не до ден денес ко брат и сестра... ме прашува за совети и јас нејзе исто... ми кажува што како е со неа.. и јас исто... се си кажуваме и си помагаме... иако имавме големи чувства еден за друг... сега сме ко брат и сестра... и баш ние топ :)

Иначе тоа ми беше мене најголема храброст... и да... таа ми беше прва љубов ever :) хаха

А сега баш ми е мило што ете ја имам како сестра... :)

Член од
9 јануари 2008
Мислења
99
Поени од реакции
1
Najhrabro nesto za ljubovta so imam napraeno e so raskinav vrska od 6 god.Za dobroto na dvajcata.Nego nekako ne mu teknuese :) pa morav ja da prezemem.Pozz....

**The Beauty**

and the beast
Член од
4 февруари 2007
Мислења
552
Поени од реакции
11
Простив не знам колку неверства (поише глупо него храбро), идев против сите општествени норми и правила, ги прекршив, дојдов во Љубљана да студирам само за да раскинеме, немаше друг начин, изгубив контакт со пола друштво.... Али го сакав..Сепак не беше доволно само тоа "те сакам":pipi:

Член од
20 јули 2006
Мислења
260
Поени од реакции
10
Mnogu raboti...Raskinuvav dolgogodishni vrski,fakjav avioni,vozovi i avtobusi i mnogu raboti za koi ne mislev deka sum sposobna,ama vredeshe!!!!

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Читајќи ве, се засрамив од себе, затоа што испаѓа дека и немам нешто храбро направено во име на партнерската љубов.
Сум се жртвувала итекако кога се работи за пријатели, социјална неправда, идеал..но, не и за партнер:kesa:
Веројатно сета недовреба која одамна ја носам во себе, во комбинација со стравот дека ќе ми го повредат достоинството, ме прави прилична кукавица кога се работи за партнерски односи.

Некако ми е секогаш полесно да правам "екстремни" нешта кога се работи за некоја општа идеја, група на луѓе, итд. отколку кога се работи за љубов кон дечко:toe:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Читајќи ве, се засрамив од себе, затоа што испаѓа дека и немам нешто храбро направено во име на партнерската љубов.
Сум се жртвувала итекако кога се работи за пријатели, социјална неправда, идеал..но, не и за партнер:kesa:
Веројатно сета недовреба која одамна ја носам во себе, во комбинација со стравот дека ќе ми го повредат достоинството, ме прави прилична кукавица кога се работи за партнерски односи.

Некако ми е секогаш полесно да правам "екстремни" нешта кога се работи за некоја општа идеја, група на луѓе, итд. отколку кога се работи за љубов кон дечко:toe:
А бе ада, да не ми читаш мисли случајно?:)

Истово, буквално истово сакав да го напишам. Ја читам темава уште од кога е отворена и постојано размислував и заклучив дека немам ништо храбро направено. Што знам, можеби зашто премногу размислувам за тоа каква реакција би имала кај типот, дали ќе го искористи тоа за да си ги крене акциите, ме повреди и слично.
Којзнае, можеби досега не сум почувствувала потреба да направам нешто храбро или едноставно не било времето, не сум осеќала доволно љубов од другата страна. Знам дека можам многу да направам за љубовта, можам што се вика и во оган да горам, ама за жал такво нешто досега се нема десено (кој знае еден ден може ќе горам на клада.:pos:).

Единствен голем и храбар чекор ЗА мене, што не значи дека општо, генерално е храбро е тоа што во живо кажав за прв пат ТЕ САКАМ.Тоа ми се деси неодамна и беше (познавајќи се себеси) причично храбро од моја страна, зашто јас во принцип многу се плашам да признаам што чувствувам. Да, се плашам, ама тоа е веќе друга тема.:)

Значи немам јас некои стории, иако би сакала да имав.
Ама чекај, има време, уште сум млада.:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom