Најубавиот град во Европа (главен град)

Најубавиот град во Европа (главен град)

• Вкупно гласачи
    113
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 август 2008
Мислења
51
Поени од реакции
2
Од сите наведени градови ги имам посетено Виена, Москва, Лондон и Рим.
А зошто на анкетата ја нема Рига? Градот ми остана во срцето..
И да, гласав за Виена...заради многуте палати, дворци и други зданија(најмногу Шонбурн и Белведере) како и прекрасните паркови и зеленила и луѓето кои постојано беа насмевнати и читаа книги легнати на тревниците..
Инаку, од Лондон очекував многу повеќе..бев кај другарка на мајка ми .. живееше во северниот дел на Лондон кадешто живееја луѓе од средна класа... жената земаше плата од 2000 фунти, од кои 900 издвојуваше за превоз до работа... никогаш не излегуваше затоа што за едно излегување требаше да се потроши најмалку 50 фунти... а за јадење секогаш вареше макарони или компири или отвораше риба конзерва... времето воопшто не ми се допаѓаше затоа што врнеше по два пати на ден.. а инаку градбите беа прекрасни.

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Прага е закон. Убав, весел и секогаш разбуден град, а луѓето се многу топли и убави, словенски души, боеми....

DeepPurple

* Belly Fairy *
Член од
16 јануари 2009
Мислења
121
Поени од реакции
10
Иако сум посетила само 3 глави европски градови( а во еден и живеам) Можам да кажам дека Лондон е прекрасен. Богата култура, има што да посетиш. Искуството со Окото на Лондон е прекрасно- иако врнеше дожд( како по обичај)

Член од
4 мај 2009
Мислења
12
Поени од реакции
0
аз с'м б'лгарин и мислја че Виена е нај-хубавијат град в Европа

Член од
7 јануари 2009
Мислења
406
Поени од реакции
8
Рим за мене.Ама штета што не сум посетил ниеден од овие:kesa:

Член од
1 мај 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Епа луѓе мислам дека го дадоф првиот глас за АТина според мене атина е најубав град у еврапа

Ј

јовица11

Гостин
Можеби е клише но гласав за Париз, не ми е сон да го посетам како што сакам да го посетам Рио, да речеме, но од понуденото (а да кажеме дека и не сум крејзи фор Јуроп) Париз е една од опциите.

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
Епа луѓе мислам дека го дадоф првиот глас за АТина според мене атина е најубав град у еврапа

slikava e od Spanija, Bilbao...muzej na modernata od Guggenheim a ne Atina. Inace vo Bilbao osvem muzejov nema nishto drugo da se vidi..ednash da go posetish i dovolno e...tipichen industriski primorski grad, gi ima eden kup niz Evropa.

P

pepito*

Гостин
јас гласав за Рим,ама и Прага е супер град!

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63

ПАААААРИИИИИИИИЗЗЗ!!!!!!!!!!!

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
London m8, London!

Не сум многу по културата и уметничките градби па во Лондон би отишол само да ја осетам атмосферата која ја има и урбаната култура на секојдневниот живот на просечниот жител на Лондон.

nkT

Регистриран: May 2009
Член од
5 мај 2009
Мислења
175
Поени од реакции
0
Атина,Париз и Рим.Скоро нај исторични градови,од секогаш сум сакал да ги посетам:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom