Најмалку 33-ца убиени во кампусот на Универзитетот Вирџинија

  • Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
T

Tetro

Гостин
Најмалку 33-ца убиени во кампусот на Универзитетот Вирџинија
МИА
16.04.2007

Најмалку 33 лица се убиени, десетици ранети денеска во пукотница што се случи во кампусот на Технолошкиот факултет на Универзитетот Вирџинија во Блексбург, изјави шефот на универзитетската полиција Вендел Флинчум.

Флинчум додаде дека напаѓачот е застрелан и оти се уште не е познато дали тој бил студент. Тој појасни дека повеќето од жртвите се студенти.

Според агенциите, во кампусот имало две пукотници што се случиле во временски интервал од два часа, во различни делови на Универзитетот.

Универзитетот во Вирџинија се наоѓа 425 километри југозападно од Вашингтон.


 
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Масакарот го има извршено 24 годишен Кинез кој добил студентска виза од Шангај. Така да овој масакар го направил азијат а не американец со една цел да го расипе мирниот живот во Вирџинија кој како град важи за најбезбеден со убава клима и прекрасни луѓе. Местото било толку безбедно што немало потреба да се закључуваат станови, коли, куќи и др. Целиот крај преставува на некој начин изгубен рај кој овј напаѓач имал задача да го сруши.
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.180
Поени од реакции
34.384
Во најсмртоносниот универзитетски масакар во историјата на САД убиени се 33 лица, а 29 се ранети кога вооружен напаѓач отворил оган во комплексот на Техничкиот факултет во Блексбург.
Бројот на смртно настраданите би можел и да се зголеми, бидејќи помеѓу ранетите има и лица кои се во критична состојба.
Жртвите паднале на неколку локации во комплексот на Универзитетот Вирџинија во Блексбург, во период од два часа, а како што досега е познато, се работи за само еден напаѓач кој бил идентификуван како Вилијам Морва и кој е исто така мртов.
Поради двочасовниот период помеѓу двата инциденти се поставуваат прашања за навремената интервенција на полицијата. Но, студентите наведуваат и дека по првиот инцидент преку е-маил биле предупредени да бидат внимателни кога ќе одат на настава, наместо управата да ја откаже наставата и со тоа да се спречи и втората трагедија.
Два часа по првите жртви, напаѓачот упаднал во училниците на инженерската зграда и убил 20 лица. Според извештајот на полицијата, напаѓачот е млад Американец кој бил вооружен со два пиштола со калибар од 9мм, и кој подоцна сам си го одзел животот.
Ова е најтежок вооружен инцидент во историјата на американското образование, по инцидентот во средното училиште во Колорадо во 1999 година, кога беа убиени 13 ученици и професори.






 

Necrophilia

Optimal Сasual Dating - Authentic Ladies
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
љљљајјјаааккк... дај бе не ставајте вакви слики. Мислев на првата видете партали го напрајле.

п.с. шо праи овој од обезбедување бре???

 
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Во гужвата малце и тој да пофаќа нешто :)

Него исто во Вирџинија во 1622 имало масакар...

 
Член од
19 март 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Toa ti e amerikanstinata koga ke vidat nesto deka nadvor se pravi :devil2: (Avganistan, Irak) i od pusta ljubomora mora i kaj niv da go ima :violent1: :violent1: ama aj ovie da gi razberam zosto imaat nekakva cel ama ovie amerive .......... izgleda taka od poodamna ne bea centar na vnimanie i eve sega ova:buum:
E PA STO DA VI KAZAM GLUPI AMERIKANCISTA:bravo:
 
Член од
15 февруари 2007
Мислења
238
Поени од реакции
2
sekoj ima pravo da si kupi pistol i municija i da gi nosi so sebe. :/
 

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
По ова лудило (инаку едно од многуте) многу организации бараат да се овозможи право на поседување и носење оружје и на ученици во училишта за самоодбрана тврдејки дека доколку учениците имале оружје за самоодбрана во овој случај немало да изгинат толку.

Е аку е така тогаш тешко нив неверувам дека ке се бројат со вакви двоцифрени и тоцифрени бројки жртвите понатака.:tapp:
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.648
Поени од реакции
13.112
Стварно жално. Мајкл Мур направи добар документарец „куглање за Колумбајн”. Мислам ако учениците имале оружје тогаш бројката на жртви би била дупла, дури и поголема.
 

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Greota za zaginatite.. sega gledam eden od Azijsko poteklo kako go nosat dzandari, a neli ubiecot se samoubil?

:: Potvrdeno deka se samoubil napagjachot.
 

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Прееска гледав на Fox News имаше пренос од лице место. Типот бил од Јужна Кореа, живеел сам и бил многу чуден не правел со никој муабет, иначе бил студент во истиот универзитет. Пукал со 2 пиштола 9-ка и 22-ка. Сите од жртвите имале најмалку по 3 куршума во нив. Значи типов стварно се потрудил!

п.с. на фокс кажаа дека си ја разнел главата и им требало неколку саата да го идентификуваат
 
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Откако ги убил првите две жртви пиштолџијата се снимал со видео камера и им ги пратил по пошта на НБЦ телевизијата. Еве го видеото што се снимал

http://www.liveleak.com/view?i=0b5_1176937612&p=1
 

Kajgana Shop

На врв Bottom