Најлоши и најглупави филмови

Z

zmej gorjanin

Гостин
Па за толку пари зар да не очекуваме приказна?
Ех, Inception има добра приказна. Mене и приказната од Wanted ми се допаѓа. Тие се први што ми дојдоа на ум. Приказнава од Аватар исто ко јас да сум ја пишувала.
Ти кога седнуваш Трансформерси да гледаш бог знае што очекуваш. Inception имаше толку добра приказна што ни самиот режисер ни сценаристите не ја разбраа до крај, и што тоа Wanted понуди толку добро и иновативно од било кој аспект (приказна, ефекти, музика) а што го немало во други филмови?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ај смирете страсти, кој колку разбирал расправајте се по ПП. Опомена пред жолт имате.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ти кога седнуваш Трансформерси да гледаш бог знае што очекуваш. Inception имаше толку добра приказна што ни самиот режисер ни сценаристите не ја разбраа до крај, и што тоа Wanted понуди толку добро и иновативно од било кој аспект (приказна, ефекти, музика) а што го немало во други филмови?
Wanted не реков дека понуди нешто иновативно, али имаше приказна, и покрај тоа што беше блокбастер.
Јас не сум седнала Трансформерси да ги гледам, баш ради тоа што знам дека не треба да очекувам ништо.
Ау ау ау као демек треба да имаш IQ 300 за да го разбереш Инсепшн? Малце морген. Ти ако не си го разбрал, тоа е друго :cinichnoSmajli.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.235
Поени од реакции
30.470
Не ти треба голем буџет ако имаш добро сценарио. (Pi)
Ти треба голем буџет ако сценариото ти е копи пасте и ти треба шминка. (Повеќе од наведените.)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.077
Мислам дека со Drag Me To Hell треба да се заклучи темава. Не станува полошо од ова..

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Не ти треба голем буџет ако имаш добро сценарио. (Pi)
Ти треба голем буџет ако сценариото ти е копи пасте и ти треба шминка. (Повеќе од наведените.)
Баш ова. Јас сама поубаво немаше да го кажам.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Мислам дека со Drag Me To Hell треба да се заклучи темава. Не станува полошо од ова..
Добро жити се толку ли е забеган филмов :)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Wanted не реков дека понуди нешто иновативно, али имаше приказна, и покрај тоа што беше блокбастер.
Јас не сум седнала Трансформерси да ги гледам, баш ради тоа што знам дека не треба да очекувам ништо.
Ау ау ау као демек треба да имаш IQ 300 за да го разбереш Инсепшн? Малце морген. Ти ако не си го разбрал, тоа е друго :cinichnoSmajli.
1. Не навлегувам во туѓи вкусови, мене филмот не ми се допадна и ми делуваше некако наивно и глупаво (обично така ми делуваат несериозни филмови кои само претендираат да бидат нешто посебно, а не ти нудат никаква суштина), до душа не го ни памтам баш добро до детали бидејќи го гледав веднаш кога излезе.
2. Трансформерси го земав како типичен пример на визуелен блокбастер, не дека сум некој фан на филмот или ептен ми се допаднал со оглед на тоа што го имам гледано само првиот дел. Мојата поента со Аватар е дека филмот беше најавуван како визуелно ремек дело и филм со најголем буџет во историјата. Не ми се сватливи тие што плукаат за приказната на филмот, што очекувавте? Достоевски на екран? Точно приказната е препроста и е копија на Покахонтас анимираниот филм. Тоа и го напишав во рецензијата веднаш по гледањето на филмот кој имаше светска премиера во Скопје. Но како што кажав и тогаш, поентата на режисерот не беше приказната, поентата беше да ни прикаже филм кој ќе биде сосема ново аудио-визуелно доживување за гледачот. Не велам дека Аватар е филм за во топ 5 (особено ако се земе во предвид пропустот со приказната), но сигурно не заслужува да го наречеш тотално ѓубре. Кога веќе зборуваме за Џејмс Камерон и неговите филмови, може да се каже дека тие и не баш многу се карактеризираат со комплексни сценарија или пак богзнае какви реплики и дијалози. Тој едноставно ни ја дава акцијата на најспектакуларен можен начин односно креира филмови за сите сетила. Е сега на некој тоа и нема да му се допадне, затоа мој предлог е да ги пропуштиш Battle Angel и продолженијата на Аватар, иако сигурен сум дека овој пат ќе се потруди малку повеќе околу приказната.
3. Ау, ау, ау :) се кладам дека ако сега седнеме да го анализираме филмот до детаљ нема да можеме да составиме комплетно логична и кохерентна приказна

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Добро жити се толку ли е забеган филмов :)
Ау, нејќеш да знаеш :icon_lol: Она сценарио милијарда посто е пишувано во моменти на вишак време xD

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Потврдвам за Drag me to hell.
Ама мора да признам дека имаше еден прекрасен момент филмот - старата ко ја залапа женската. Мх мх, убавини. Вреди да се гледа само за та сцена.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Eве уште еден - Legion.
Моментот кога бабата и вика на келнерката Your fucking baby is going to die/burn. :tapp:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Wieners
London Boulevard
Првиов е стварно мизерија, а вториов дали оти ми се спиеше дали е стварно тапа ама мене ич не ми се свиѓаше.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Eве уште еден - Legion.
Моментот кога бабата и вика на келнерката Your fucking baby is going to die/burn. :tapp:
Абе ајде кај е најглуп филм баш интересен е ... Е сеа ако не е твој вкус не значи дека е ГЛУП.. :P

Kajgana Shop

На врв Bottom