Најекономично греење и ладење

Член од
2 октомври 2021
Мислења
173
Поени од реакции
135
Bidejki nemas izolacija podobro e 5.5kw model za 35m2 bidejki bez izolacija ako stavis 3.5kw model togas nema da raboti ekonomicno odnosno 3.5kw model vo neizoliran prostor ke raboti na maksimum i so nedovolen kapacitet dodeka so 5.5kw model klimatizerot ke raboti rastereteno odnosno nema da raboti so maksimalna moknost taka da vo neizolirana 35m2 prostorija 5.5kw model
Bi rekol li deka e dosta drasticna razlikata?

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.828
Поени од реакции
6.534
Нема појака тема на форумов. Некој да почне да чита ќе си помисли за ракети до марс се праи муабет па битно е колку и како троши :ROFLMAO:

На кратко ако некој праша какви се Македонците доволно е да му се прати темава.

Член од
20 јануари 2023
Мислења
379
Поени од реакции
509
Нема појака тема на форумов. Некој да почне да чита ќе си помисли за ракети до марс се праи муабет па битно е колку и како троши :ROFLMAO:

На кратко ако некој праша какви се Македонците доволно е да му се прати темава.
E kako ne, a reklamite od edna firma koi po 2 na sekoja strana zafakaat 50% od prostorot na stranata (i koi veruvam na site osven na 2-3 clena im se gadat) ?

Член од
29 август 2019
Мислења
1.246
Поени од реакции
2.970
E kako ne, a reklamite od edna firma koi po 2 na sekoja strana zafakaat 50% od prostorot na stranata (i koi veruvam na site osven na 2-3 clena im se gadat) ?
Очигледно не се забранети на форумов.... ги сакале ние или не....
Никој не им е крив на останатите брендови што не се рекламираат :)

Член од
20 јануари 2023
Мислења
379
Поени од реакции
509
Очигледно не се забранети на форумов.... ги сакале ние или не....
Никој не им е крив на останатите брендови што не се рекламираат :)
Не е проблем да им дозволат толку реклами, фирмата плаќа за тоа. Туку проблем е немањето мерка и осет за маркетинг, така да и најдобрата реклама ќе ти одмили ако е во количина како оваа на Грее. Па макар и Тошиба или Мерцедес се рекламирале, а не па овие.

Член од
4 ноември 2024
Мислења
37
Поени од реакции
81
@zlatko_ti412 немој да рекламираш други брендови зошто се добива бан. Од сопствено искуство ти кажувам.
Иначе пак си напрајв профил :)
Можи пак ќе добијам бан.

Е затоа не прам појќе муабет за клими туку сакам да прашам мислење за шпорет на дрва :)
Темата е најекономично греење а греењето на дрва е сеуште најекономично под услов да ги набавиш дрвата по ефтина цена или без цена.

Иначе ова е тоа што сакам да го купам. Има многу секси изглед

Мислам дека е подобро од камин пошо има рерна, можи да се печи, а печено на дрва е повкусно него во електрично :)
Некој мислење да има вакво, да не се продава на друго место освен Сетек?

Иначе 50000 денари е колку Амбер Нордик
п.с. мора малце да им ја кревам цената да не ме банираат

Член од
29 август 2019
Мислења
1.246
Поени од реакции
2.970
Не е проблем да им дозволат толку реклами, фирмата плаќа за тоа. Туку проблем е немањето мерка и осет за маркетинг, така да и најдобрата реклама ќе ти одмили ако е во количина како оваа на Грее. Па макар и Тошиба или Мерцедес се рекламирале, а не па овие.
@zlatko_ti412 немој да рекламираш други брендови зошто се добива бан. Од сопствено искуство ти кажувам.
Иначе пак си напрајв профил :)
Можи пак ќе добијам бан.
Абе не така.... се знае еве.... како што е редот тука...
Си отвораш нов "@mercedes" профил и утро+вечер штанцаш флаерчиња со full-screen резолуција xD

Член од
4 ноември 2024
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здраво на сите..
Некој да каже искуство за |AMBER NORDIC GWH12YD-S6DBA2A| или па некоја друга 3,5-ка до таа сума 60.000макс, ми е за дневен простор околу 37 квадрати (2 страни лепенка помеѓу сендвич зид блок 16 па стиродур 2цм и сипурекс 7.5цм и другите 2 страни зид блок 16 и 10цм стиропор фасада пвц се, ламинат со xps табли под него) која според спецификации ми е примамлива, само што наслушнав била за места кај што се екстремни температури за да се грееш и наводно ако била поставена надворешната единица на северна страна ке палела греачи цело време и ке стигале сметки големи... Јас моментално користам вивакс аери 3.5kw 4години за тој простор (21-23)C - 20 кога нема никој дома, задоволен сум но сакав да намалам од економски аспект со нешто поефикасно и од топлински за истата цена... сметката највисока во последни 2 год што и немало толку јаки зими била 6.500 од кој издвојувам 2.000 за домаќинство. АERI 3,5kw што ми е наместен ми дува преку соба во дневната, по реновирањето на цела куќа не набавив друга за дневна да ја осамосталам дневната, односно да ја затворам собата и без неа собата се некој 35-37 по потреба инаку се 45 квадрати одприлика, со тоа што ако наместам на 24 степени во дневната е пријатно 21-22 а во собата не се дише за да биде и натака топло.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.086
Поени од реакции
6.455
Здраво на сите..
Некој да каже искуство за |AMBER NORDIC GWH12YD-S6DBA2A| или па некоја друга 3,5-ка до таа сума 60.000макс, ми е за дневен простор околу 37 квадрати (2 страни лепенка помеѓу сендвич зид блок 16 па стиродур 2цм и сипурекс 7.5цм и другите 2 страни зид блок 16 и 10цм стиропор фасада пвц се, ламинат со xps табли под него) која според спецификации ми е примамлива, само што наслушнав била за места кај што се екстремни температури за да се грееш и наводно ако била поставена надворешната единица на северна страна ке палела греачи цело време и ке стигале сметки големи... Јас моментално користам вивакс аери 3.5kw 4години за тој простор (21-23)C - 20 кога нема никој дома, задоволен сум но сакав да намалам од економски аспект со нешто поефикасно и од топлински за истата цена... сметката највисока во последни 2 год што и немало толку јаки зими била 6.500 од кој издвојувам 2.000 за домаќинство. АERI 3,5kw што ми е наместен ми дува преку соба во дневната, по реновирањето на цела куќа не набавив друга за дневна да ја осамосталам дневната, односно да ја затворам собата и без неа собата се некој 35-37 по потреба инаку се 45 квадрати одприлика, со тоа што ако наместам на 24 степени во дневната е пријатно 21-22 а во собата не се дише за да биде и натака топло.
So gree tesko da namalis smetka. Za smetka da namalis pomalko od vivaks samo Mitsu.

Член од
15 јуни 2020
Мислења
249
Поени од реакции
922
koja e podobra spored iskustvoto nekoj sto ima vakva, dali gi poracuvate od klimi.mk ili od oficijalna gree prodavnica, dali idat monteri ili ke mora da se bara licno?

Последно уредено:
Член од
4 ноември 2024
Мислења
4
Поени од реакции
0
So gree tesko da namalis smetka. Za smetka da namalis pomalko od vivaks samo Mitsu.
Затоа и прашував за предлог, бидејќи по спец влезна е пониска и од виваксот, моментот е што е најоптимално да биде позагреано и да е истата сметка, да не биде виваксот не ја користам а само амберот и го имам истиот резултат ама само со повисока сметка на тоа и мислев.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.613
Поени од реакции
5.314
Здраво на сите..
Чекајте малку другари, да платам 60к за да намалам на сметка. Извини колку мислиш дека ке намалиш на сметката со поставување на уште еден уред?
Кои ти се очекувањата за колку време ќе ги исплатиш тие 60к што си спремен/а да ги платиш? За другар прашувам
И покрај тоа што имам 2 митсу дома ќе се осмелам да прашам зашто само Митсу. Што е проблемот со Тошиба или Даикин?
Автоматски споено мислење:

Затоа и прашував за предлог, бидејќи по спец влезна е пониска и од виваксот, моментот е што е најоптимално да биде позагреано и да е истата сметка, да не биде виваксот не ја користам а само амберот и го имам истиот резултат ама само со повисока сметка на тоа и мислев.
А зашто не ја пребациш Виваксот во големата соба и така да го грееш пак цел простор со иста сметка?
Веројатно ќе ти биде потопло во дневна а 1-2 степени пониско во другата соба ама посебно ако е спална немаш потреба од превисока температура

Kajgana Shop

На врв Bottom