Најекономично греење и ладење

Член од
29 октомври 2024
Мислења
2
Поени од реакции
0
Не ја гледам потребата од 12ки во спалните ама тоа сум јас.

дали сите овие ќе бидат врзани на една иста надворешна (на телефон сум па не ги отварав линковите)
Да, се работи за мулти сплит систем. Фала ти на одговорот.

Klimata kako marka e OK (ja imam vo trpezarijata kako obichen inverter (ne e multi split) 12ka vivax aeri R+)

ona shto bi razmislil e rasporedot na vnatreshnite edinici. Prilichno e dolga a tesna prostorijata dnevna+trpezarija+kujna pod 90 stepeni

moj predlog ti e da odish so 2 multi splita (ne mora tolku jaki kako ovaa shto si ja pishal) i na sekoja da zakachish po 2 vnatreshni

(vo spalnite nemash potreba od 12ki klimi .. mnogu pochesto kje ti gasat. jas vo spalna od 10 i 12 kvadrati imam 9ki (od daikin) i chesto idat vo situacija da treba da izgasat))

spalna i trpezarija na ednata, dnevna i spalna na drugata (ili posebni 4 edinici ako imash shansa za toa) em nema da vlechkash bakarni cefki niz dzidishtata (polesno za popravki i menuvanje koga kje zatreba) i poeftino za montaza

imame mnogu slichen raspored i dimenzii (i ista izolacija 10cm stiropor) ochekuvam i klimite slichno da se odnesuvaat. za sporedba osven tvojata skica zakachiv kako e kaj mene
Автоматски споено мислење:
Во ред, фала ти на одговорот и скицата. Ќе размислам околу предлозите.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.989
Поени од реакции
7.642
Дечки, случајно налетав на линк од форумов, нешто барав...
Па више кога сум тука, да ве поздравам, жив-здрав сум... се надевам и вие!
Климичките си работат, се е у реду.
Kaj propadna be :D

Член од
2 октомври 2021
Мислења
173
Поени од реакции
135
preporaka za inverter za mal stan na istok, prozori PVC I pretezno bez izolacija pod 30k? Sme imale I problem so vlaga porano, ako ima nesto sto ke pomogne I so toa pri toplenje/ladenje

Член од
16 март 2019
Мислења
3.315
Поени од реакции
5.377
Член од
21 април 2008
Мислења
267
Поени од реакции
130
Има ли некој што користи инфраред зидни панели од тие тенките да сподели искуство?

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.109
Поени од реакции
1.246
Има ли некој што користи инфраред зидни панели од тие тенките да сподели искуство?
какво е ова бохохулие бе грешнику еден,
тука смееш да поставуваш прашања во врска со греење и тоа само за клими под услов ако се од одредена марка*, се друго е т.р забрането и осудено од стручен тим :vozbud:

п.с на пр. N°1

Член од
21 април 2008
Мислења
267
Поени од реакции
130
какво е ова бохохулие бе грешнику еден,
тука смееш да поставуваш прашања во врска со греење и тоа само за клими под услов ако се од одредена марка*, се друго е т.р забрането и осудено од стручен тим :vozbud:

п.с на пр. N°1
Имам јас клима номер едно . За во спална сакам од тие греалки само не сум ги сретнал во Мк, на амазон има и скапи и ефтини па не знам што е толку разлика.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.315
Поени од реакции
5.377
A me interesira golema e razlikata vo stedenje pomegju 3.5 i 5.5 za mojot stan ili pak ima druga pricina zosto e podobro 5.5?
Bidejki nemas izolacija podobro e 5.5kw model za 35m2 bidejki bez izolacija ako stavis 3.5kw model togas nema da raboti ekonomicno odnosno 3.5kw model vo neizoliran prostor ke raboti na maksimum i so nedovolen kapacitet dodeka so 5.5kw model klimatizerot ke raboti rastereteno odnosno nema da raboti so maksimalna moknost taka da vo neizolirana 35m2 prostorija 5.5kw model

Kajgana Shop

На врв Bottom