Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
mislam deka spomnav pod 30k

Za 35 m2 bez izolacija treba 5.5 kw model za budzet do 30.000 denari ovoj model

какво е ова бохохулие бе грешнику еден,
тука смееш да поставуваш прашања во врска со греење и тоа само за клими под услов ако се од одредена марка*, се друго е т.р забрането и осудено од стручен тим :vozbud:

п.с на пр. N°1

Имам јас клима номер едно . За во спална сакам од тие греалки само не сум ги сретнал во Мк, на амазон има и скапи и ефтини па не знам што е толку разлика.

Za 35 m2 bez izolacija treba 5.5 kw model za budzet do 30.000 denari ovoj model

A me interesira golema e razlikata vo stedenje pomegju 3.5 i 5.5 za mojot stan ili pak ima druga pricina zosto e podobro 5.5?

A me interesira golema e razlikata vo stedenje pomegju 3.5 i 5.5 za mojot stan ili pak ima druga pricina zosto e podobro 5.5?

Bidejki nemas izolacija podobro e 5.5kw model za 35m2 bidejki bez izolacija ako stavis 3.5kw model togas nema da raboti ekonomicno odnosno 3.5kw model vo neizoliran prostor ke raboti na maksimum i so nedovolen kapacitet dodeka so 5.5kw model klimatizerot ke raboti rastereteno odnosno nema da raboti so maksimalna moknost taka da vo neizolirana 35m2 prostorija 5.5kw model

Bidejki nemas izolacija podobro e 5.5kw model za 35m2 bidejki bez izolacija ako stavis 3.5kw model togas nema da raboti ekonomicno odnosno 3.5kw model vo neizoliran prostor ke raboti na maksimum i so nedovolen kapacitet dodeka so 5.5kw model klimatizerot ke raboti rastereteno odnosno nema da raboti so maksimalna moknost taka da vo neizolirana 35m2 prostorija 5.5kw model
Bi rekol li deka e dosta drasticna razlikata?

Нема појака тема на форумов. Некој да почне да чита ќе си помисли за ракети до марс се праи муабет па битно е колку и како троши :ROFLMAO:

На кратко ако некој праша какви се Македонците доволно е да му се прати темава.

Нема појака тема на форумов. Некој да почне да чита ќе си помисли за ракети до марс се праи муабет па битно е колку и како троши :ROFLMAO:

На кратко ако некој праша какви се Македонците доволно е да му се прати темава.
E kako ne, a reklamite od edna firma koi po 2 na sekoja strana zafakaat 50% od prostorot na stranata (i koi veruvam na site osven na 2-3 clena im se gadat) ?

E kako ne, a reklamite od edna firma koi po 2 na sekoja strana zafakaat 50% od prostorot na stranata (i koi veruvam na site osven na 2-3 clena im se gadat) ?
Очигледно не се забранети на форумов.... ги сакале ние или не....
Никој не им е крив на останатите брендови што не се рекламираат :)

Очигледно не се забранети на форумов.... ги сакале ние или не....
Никој не им е крив на останатите брендови што не се рекламираат :)
Не е проблем да им дозволат толку реклами, фирмата плаќа за тоа. Туку проблем е немањето мерка и осет за маркетинг, така да и најдобрата реклама ќе ти одмили ако е во количина како оваа на Грее. Па макар и Тошиба или Мерцедес се рекламирале, а не па овие.

@zlatko_ti412 немој да рекламираш други брендови зошто се добива бан. Од сопствено искуство ти кажувам.
Иначе пак си напрајв профил :)
Можи пак ќе добијам бан.

Е затоа не прам појќе муабет за клими туку сакам да прашам мислење за шпорет на дрва :)
Темата е најекономично греење а греењето на дрва е сеуште најекономично под услов да ги набавиш дрвата по ефтина цена или без цена.

Иначе ова е тоа што сакам да го купам. Има многу секси изглед

Мислам дека е подобро од камин пошо има рерна, можи да се печи, а печено на дрва е повкусно него во електрично :)
Некој мислење да има вакво, да не се продава на друго место освен Сетек?

Иначе 50000 денари е колку Амбер Нордик
п.с. мора малце да им ја кревам цената да не ме банираат

Не е проблем да им дозволат толку реклами, фирмата плаќа за тоа. Туку проблем е немањето мерка и осет за маркетинг, така да и најдобрата реклама ќе ти одмили ако е во количина како оваа на Грее. Па макар и Тошиба или Мерцедес се рекламирале, а не па овие.

@zlatko_ti412 немој да рекламираш други брендови зошто се добива бан. Од сопствено искуство ти кажувам.
Иначе пак си напрајв профил :)
Можи пак ќе добијам бан.

Абе не така.... се знае еве.... како што е редот тука...
Си отвораш нов "@mercedes" профил и утро+вечер штанцаш флаерчиња со full-screen резолуција xD

Здраво на сите..
Некој да каже искуство за |AMBER NORDIC GWH12YD-S6DBA2A| или па некоја друга 3,5-ка до таа сума 60.000макс, ми е за дневен простор околу 37 квадрати (2 страни лепенка помеѓу сендвич зид блок 16 па стиродур 2цм и сипурекс 7.5цм и другите 2 страни зид блок 16 и 10цм стиропор фасада пвц се, ламинат со xps табли под него) која според спецификации ми е примамлива, само што наслушнав била за места кај што се екстремни температури за да се грееш и наводно ако била поставена надворешната единица на северна страна ке палела греачи цело време и ке стигале сметки големи... Јас моментално користам вивакс аери 3.5kw 4години за тој простор (21-23)C - 20 кога нема никој дома, задоволен сум но сакав да намалам од економски аспект со нешто поефикасно и од топлински за истата цена... сметката највисока во последни 2 год што и немало толку јаки зими била 6.500 од кој издвојувам 2.000 за домаќинство. АERI 3,5kw што ми е наместен ми дува преку соба во дневната, по реновирањето на цела куќа не набавив друга за дневна да ја осамосталам дневната, односно да ја затворам собата и без неа собата се некој 35-37 по потреба инаку се 45 квадрати одприлика, со тоа што ако наместам на 24 степени во дневната е пријатно 21-22 а во собата не се дише за да биде и натака топло.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom