Ти секогаш за се имаш прв одговор!!!На училиште правеше исто, секогаш прв креваше рака?! Мислам дека е време да спушти некој онаму каде што припаѓаш! Мислам дека воопшто немаш познавање од она што се дискутира на оваа тема,т.е. инвертер клима уредите..Некои од постарите и поискусни членови пробаа да ти укажат на тоа но гледам дека не успеа! Ако на роднината му траела 7год климата на комшијата 15год и уште му работи, не значи дека векот на ивертерторот ќе трае исто, и како само спореди пак не ми е јасно како успеа да пресметаш 10-15год, аха ми текна 15+7=22/2=11 год што спаѓа помеѓу 10и15год, а што е климата на ЛГ на членот од пред неколку страници што се расипа после две години по истекот на гарнцијата таа не кладе во пресметката. Јас немам појма колку им е векот и не одговарам, а не како што ти го правиш одма даваш одговор врз база на комшијата и роднината, смешно... Гледам и одма почна да даваш совети кои клима уреди да се купат
Jas bi go odbral DAIKIN odlicen model i dokazan kvalitet iako i CARRIER ne e losa klima no sepak jas bi odel na DAIKIN, ќе ти текне ода каде е ова, и потоа кога
@Strelec ќе одговори и ќе извади некои информации (којзнае ли од каде само ги вади
дека Daikinot не е добар правел дифрости одма ќе го спукаш и него, како повеќето што прават без никакви аргументи, кои ни ги имаш ни ги познаваш во врска со инвертертите...Најлесно е дај предлог и ако стрелец напши нешто нападни го, пошто нели сите така прават..Во конкретниот случај тој ти го напаѓаш и му викаш дека ништо не чинело според него ако не е Gree.. човекот никаде не ни спомна не ни предложи gree клима ако и та се споменуваше... А да моделот на Даикин го имал твој пријател и одлично греел кај него, а кога друг член
@GT1 реплицираше дека пријателот се грее од комшиите, бидејки споменатата клима дава само 2кв на -15 и 2,48кв на -7 степени, одма се навреди и рече дека грее одлишно кај него...
Да резимирам мислам дека многу трчаш КАКО ПРЛЕ ПРЕД МАГАРЕ, а немаш основни познавања(топлински загуби, еуровент, моќност на клима уредот, да не зборувам за компресори изменувачи, тоа е нуклеарна физика за тебе) а со тоа даваш погрешни заклуцоци и одговори.. Остави им го тоа на поискусните членови(немој да мислис дека јас се ставам во тој кош).Тебе другар ти кажа еден член ама изгледа не го разбираш и него, ти доволно да даваш мислење за твојата клима, стави еден мерач на неа да видиш- видиме колку троши.. И во кои услови..не само термофасада 55м2...
Поздрав