Најекономично греење и ладење

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
сите се убави, ама мене најмногу ми се допаѓа даикинот

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Pogore postirav slika od akcija sto ima na Mitsubishi Heavy, brend koj se prodava u cel svet, cenata momentalno so popustov ti e 40.000 ili 650 evra za 3.5ka, nema sporedba so ovie sto si gi stavil u tvojot izbor, Ako si resen da kupuvas vo ovoj period prasaj si tamu prvo.
I da, nemam nikakva veza i so ovie, kako i so bilo koj drug brend, samo davam sugestii od nekoe svoe iskustvo.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
подобро во станот да си ја ставиш, да му даде малку помош на даикинот во зима
Даикинот си е топ сега за сега. Во викендица сум 3-4 месеци летно време, ми треба за таму.
Како делува однос цена-квалитет ?
П.С. Можно е 9000 btu да даде 4000w топлина ?

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
Даикинот си е топ сега за сега. Во викендица сум 3-4 месеци летно време, ми треба за таму.
Како делува однос цена-квалитет ?
П.С. Можно е 9000 btu да даде 4000w топлина ?
цена-квалитет 5+, на надворешната да и ставиле инвертерски управуван вентилатор нема да се знаеше дали работи или не, а внатрешната е многу тивка на 2-ра брзина, на 3-та се осеќа ама се спие без проблем на метро е од мене
за парите подобро не наоѓаш верувај, јас две земав, ќе видиме како ќе се покажат зимоска

Член од
23 март 2009
Мислења
723
Поени од реакции
559
еден предлог
да се обидеме да развиеме дискусија за 3,5кв инвертер,кој би бил подобар избор на клими во ценовен ранг околу 25000 ден.
пишете што мотор има,чиво произвоство,гаранција,каде се продаваат и слични информации.
мене покрај цената најпресудно би ми била и гаранцијата,што поголема.
секој може да допише информација која би бил корисна

-CELCIA (грчка) 250 евра со повраток на ддв.
-ST inverter ,во сетек,со гаранција 5 год,доплата секоја година од 200 ден.наводно панасоник мотор 22000 den
-QUADRO inverter,како што постирав слики,5 год безусловна гаранција околу 22000
-FAVORIT inverter ,од оваа макрка имам обична он офф и сум задоволен.
-NEO inverter
-BEKO inverter,се прават во ЛГ фабриката во турска
-VIVAX inverter,во амц VIVAX ACP-12CH35AERI Inverter 27000ден.нешто повеќе... ова се новите ознаки за вивакс,мислам на AERI?
-MIDEA inverter,мидеа мотор 23000 den
-HYUNDAI inverter,мидеа мотор
-FUEGO.....inverter,
-Electrolux
-Haier
-TESLA inverter

дајте малку за овие ефтиниве.[DOUBLEPOST=1466429320][/DOUBLEPOST]NEO inverter 23000 den vo tehnomarket[DOUBLEPOST=1466429357][/DOUBLEPOST]so 5 god garancija

Последно уредено:
Член од
30 март 2012
Мислења
376
Поени од реакции
234
Posto povece clenovi prasuvaat sto da zemat eve ce napisam sto jas bi kupil da bi kupuval sega
Ako bi imal budzet do 35.000 bi se razmisluval pomegju gree lomo 12k i samsungot od neptun koj e so gratis montaza i cini 36.000 ali samo dodeka e gratis montaza. Gree Lomo moze bi ispadnala i vtora solucija bidejci imam samsung on/off doma koja raboti ne znam i jas vise kolku godini, mozebi 8 godini a mozebi i povece a e dosta mocna za tie pari i edinstven problem do sega bese kondenzatorot koj normalno e vreme da go izede. Gree Lomo veruvam deka e kilava bas kako sto e i gree change sto isto taka ja imam. Ona sto napisa @Bobo 5 za hansolot e isto i za changeto, ona sto e stvarno turbo na samsungot ovde na gree-to ne znam sto e osven sto ventilatorot duva pojako a si prodolzuva so potrosuvacka ~470w i vremenski ne e ogranicena sama da presalta vo normalen mod kako sto e reseno na samsungot. Da ne pisuvam i koj sex go imav so defekt na nova gree change klima.
edit: uste ova eden mal detalj a mene mnogu mi znaci, dalecinskoto od samsungot faca vo bilo koj pravec da go svrtis i komandata najverojatno se potvrduva taka da nema na primer si pritisnal isklucuvanje, na dalecinskoto izvrsilo a klimata nema aber so primanje na takva informacija. e gree changeto e suprotno od ova sto go napisav, cesto pati i da nisanam nema da ja izvrsi komandata , ajde uste kogaj ja kupiv rekov da ne se stari bateriite pa kupiv toshiba alkalni ama pak isto, duri isto funkcionira i univerzalnoto od aliexpress
Mozebi samsungot e do -10 ama @Bobo 5 ja ispofali pa treba de se zeme i toa vo predvid iako pokasno zabega
Lg-to sto se prodava te po 34.xxx te po 29.xxx ne bi go esapel kako seriozna klima iako spored mene po sila e sigurno ista kako gree change 12

Ako bi zemal za ~40.000 den plus za montaza tuka redosledot bi bil vaka:
1. Hitachi RAC35WPB nekako mi izglea najsolidno napraven i euroventot ne e los i imame info tuka od strumicanecot plus eve rusko video https://www.youtube.com/watch?v=DdDHAYuXQdI&index=46&list=WL
2. Mitsubishi SRK35ZMP-S / SRC35ZMP-S taa @gigovit sto ja posoci koja malku samo na izgled mi izgleda kako ponesimpaticna od hitachito ama sepak e Mitsubishi i euroventot e slicen kako na hitachito
3. Gree Hansol bi trebala da e pomocna od ovie dve pogore, toa go pisuvaat i nasi prijateli od forumov deka e :zver:, ako ne se lazam ima i podolga garancija od prvite dve pogore ama nekako e pak gree bez eurovent i sex-ot go pamtam so gree a i parite ne se vece 40.000 tuku se skoro 50.000 i zatoa ja stavam na treto mesto

Последно уредено:
Член од
2 август 2014
Мислења
1.785
Поени од реакции
4.148
SAMSUNGOT e deklariran za do -10 C, sto avtomatski go degradira i e aut.
Inace Hitachi RAC35WPB i za mene bi bil prv izbor, ako nisto drugo kolku lesno se rasklopuva za cistenje vnatresnata edinica ( od iskustvo znam deka site uredi koi se navistina dobri se i poednostavno napraveni i pristapni za cistenje i popravka). Ubavo se gleda deka ima 2,5 reden vnatresen izmenuvac, dvoreden nadvoresen i EMV namesto kapilara, sto garantira odlicna rabota na minusni T.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Mala ispravka do @goran0505 za pod tocka 3.
Momentalno 2 Hansola se vo ponuda:
1. Hansol GWH12TB-S3DNA1D=45990 so Sanyo kompresor
2. noviot Hansol za 49990 (ili kolku e tocno cenata na promocija) so greenje do -30 e so oznaki GWH12TB-S3DBAxx i kompresor QXAT (twin + 2stage) kakov sto se vgraduva i vo U-Crown i drzi 100% kapacitet do -7...razlikata e sto ovoj kompresor vo Hansol-varijanta e malku pomal vo kubikaza t.e cc3, inaku tehnologijata so 2-stage e skroz druga ovde...spored Bugarite tehnologijata na QXAT ili U-Crown e modificirana verzija na Zubadanot.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
22 јануари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
110
Мала дигресија од темата. Пред некој ден во Веро налетав на овие, освежувачи за клима. Испод 80 денари е, и имаше неколку мириси (јас земав Бор). Топ е, константно оддава мирис, не премногу јак, таман ко оние во струја освежувачите. Мислам дека нема некое штетно дејство на климата, суво е, мало, не блокира многу воздух. Можда на 5.5ка или појаки клими да се стават две. Топло ги препорачувам.

Attachments

Член од
30 март 2012
Мислења
376
Поени од реакции
234
Mala ispravka do @goran0505 za pod tocka 3.
Momentalno 2 Hansola se vo ponuda:
1. Hansol S3DNA1D=45990 so Sanyo kompresor
2. noviot Hansol za 49990 (ili kolku e tocno cenata na promocija) so greenje do -30 e so oznaki S3DBAxx i kompresor QXAT (twin + 2stage) kakov sto se vgraduva i vo U-Crown i drzi 100% kapacitet do -7...razlikata e sto ovoj kompresor vo Hansol-varijanta e malku pomal vo kubikaza t.e cc3, inaku tehnologijata so 2-stage e skroz druga ovde...spored Bugarite tehnologijata na QXAT ili U-Crown e modificirana verzija na Zubadanot.
Sekoja cest za noviot Hansol samo koja bi mu bila cenata da e bez promocija?
Obicniot Hansol S3DNA1D=45990 so Sanyo kompresor ako e ist so grckiot pazar mi se nudese mene licno od Zorba za 38.000 denari so toa sto da ne ja siram ovaa cena tuka vo toa vreme pred 2.5 godini, nekoi go kupija pod Vivax za ~40.000 pa porasna dolarot ili stana 1eur se nakaci i cenata na Hansolot i site drugi klimi bidejci Azija e vrzana so dolarot, dolarot se vrati vo normala 53-56 denari a cenata na Hansolot ostana ista? I zatoa bi ostanal pak na treto mesto ili nesto sto mi bilo nudeno za 38 nikogas ne bi go platil 46

edit: ili eve koga bi imal 50.000 noviot Hansol S3DBAxx bi bil izbor za mene broj 1 ama nemam 50.000 zatoa sto ne sum niti vo sarena revolucija niti vo kontra revolucija tuku toj sto gi rani i edni i drugi :icon_mrgr:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom