Најекономично греење и ладење

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
Se e otideno, site se za vo nekoja ustanova.
Nema skoro nisto sto bi se naucilo na temava, da e povrzano so greenje a da ne e "zemi si Gree".
Sega i so adolescentskive prepukuvanja, gubenje vreme e da gi citas postovite.
Kliker samo kaj mnogu retki raboti seuste. @tzlatko se otkaza pa se vrati, neznam samo do koga ke gi cita glupostite.
се извинувам ако те навредив, немав таква намера, едноставно од многу жешко денеска не работи добро мозокот

Член од
30 март 2012
Мислења
376
Поени од реакции
234
@yamaha10 kolku ti trosat sega changeto? ovaa mojava ne padna ispod 750w a 90% od vremeto e na 800+w postavena na 28c.

Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
Кај него на зададена 24 а во собата 22 му троши 100вати на саат

Член од
26 мај 2015
Мислења
458
Поени од реакции
253
Здравоу дечки знаете ли некој евтин што мести соларни панели за топла вода од 150 литра која би била цената и дали уште постои тоа субвенции или тоа е само за мвр-ацаб и остали државњаци нежни газиња поз

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
@yamaha10 kolku ti trosat sega changeto? ovaa mojava ne padna ispod 750w a 90% od vremeto e na 800+w postavena na 28c.
неото работи од кај 14 часот и до сега има потрошено 0.3kw
кај мене и без клима не оди над 26с температурата, прееска кога го пуштив неото беше 25, а надвор не е ни за излегување, има сигурно над 40 денеска
@goran0505 мене ми се чини дека дефинитивно нешто не е во ред со твоето Change
моето пред некој ден кога го мерев, беше пак многу жешко, работеше на 280w и исклучува, прејак е за мојата соба од 20м2

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
неото работи од кај 14 часот и до сега има потрошено 0.3kw
кај мене и без клима не оди над 26с температурата, прееска кога го пуштив неото беше 25, а надвор не е ни за излегување, има сигурно над 40 денеска
моето пред некој ден кога го мерев, беше пак многу жешко, работеше на 280w и исклучува, прејак е за мојата соба од 20м2
А да си го провериш уредот за мерење? Второ, задади 21 и нека расфука па кажи колку ќе троши и реално не си реален со потрошувачки од 100-200вати кај што ни фабриката не извадила толку...

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
А да си го провериш уредот за мерење? Второ, задади 21 и нека расфука па кажи колку ќе троши и реално не си реален со потрошувачки од 100-200вати кај што ни фабриката не извадила толку...
па не зборувам германски
реков дека работи на 280 и исклучува, што кога е инвертер кога е прејак за мала соба од 20м2, нормално дека ќе работи он-оф, што не ви е јасно не знам
пред некој пост напишав каква изолација имам, па ако вие немате никаква не сум ви јас крив кога не можат климите да ве изладат а камоли да се топлите со нив на зима

Член од
30 март 2012
Мислења
376
Поени од реакции
234
epa ne bese vo red so prvoto, ne e vo red so vtoroto togas do markata ce da e. Prvoto komplet go promenija vo novo

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
epa ne bese vo red so prvoto, ne e vo red so vtoroto togas do markata ce da e. Prvoto komplet go promenija vo novo
не знам што да ти кажам друго, изгледа ти имаш ептен голем проблем со изолацијата на дуќанот кај што ти е климата, плус тоа твојата е 12-ка а мојата 9-ка

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Предлог за клима за во викендица ? Би ладел спална од 25к , изолација 0. Исклучиво за ладње и евентуално догревање кога би отишол зимно време. Дали да гледам инвертори или он офф ќе заврши работа. Таму сум претежно летно време.

Член од
25 април 2008
Мислења
56
Поени од реакции
84
Земај било што ќе ти заврши работа,немора пари џабе да фрлаш. Најефтината 3.5 ќе ти заврши работа

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom