локал е и затоа е 3м висина. LG Во нептун викаат дека имаа на компресор 10години гаранција. има врска нешто тоа е некој голем плус?Prvo dali si siguren za 3te metri visina, ako e stan neveruvam deka nekoj gradi so 3m visina, za kukja se e mozno.
Za klimite, si stavil od neptun linkovi, valjda imas oi vo tehnomarket videno deka lg tamu im e 30000 momentalno. Za taa cena e najdobar izbor od site. Samsung imaat gratis montaza sega, pa taa cena od 35000 ti e so montaza i bi ti bila vtora opcija. Ne ispagja neznam kolkava razlika so LG, pa sto te vlece poveke. Mene licno LG mi po na srce od samsung, tebe neznam.
Toshibata doagja okolu 45000 so montaza, premnogu. Toa im e osnoven model i e vo isti rang i so lg i so samsungot a razlika vo cena e 10-11000.
Ova e moe mislenje za tie tri modeli
A be ti zena da ne si ? so ustava pogana beter od zena si, vaka ni na edna televizija nelazat ko tebe be...ti bozem svetecot nezavisen si tuka a zine nekoj za klima ti pocnuvas na T T T T da dtkas
sea odjavisi se pa pisi kao @gocka"s ili nekoj od novive, gi imas dosta novi profili shaltaj si gi i praj si repliki so niv u par kontra Gree
Idi Leci Se i ODJEBI !!!
Stom e lokal ovie klimi tesko da te zgreat. Zavisi sto tip na lokal, kancelarija li e, dukjan, prozori kolku ima, kaj se naogja.локал е и затоа е 3м висина. LG Во нептун викаат дека имаа на компресор 10години гаранција. има врска нешто тоа е некој голем плус?
ај ќе си дадам сам реплика, касно ми текна за тоа што обеќавјас можам да кажам нешто за евтините инвертери
денеска од 14 часот до сега 0.7 kw за ладење 20м2 на Т од 24с.
утре пуштам исто време НЕОТО и ќе видиме до кај е економичноста на инвертерите
Aj utre pak novata pusti ja i meri.ај ќе си дадам сам реплика, касно ми текна за тоа што обеќав
значи денеска после 14ч. го уклучив на @Vanlok омиленото му НЕО и до сега има потрошено 1,2kw на иста зададена Т од 24с.
кој е математичар нека пресмета која клима е поекономична, инвертерот или оваа најшкарт што вика господинот што го спомнав погоре иако не му го знам ни името, важно Г-дин е за мене чим е од Скопје![]()
ако малку ти работи кликерот ќе увидеш дека потрошувачката е еднаква може и во корист на обичната, еден или два денари на ден не играат многу улога во економичноста на еден уред, барем кога е во прашање ладењето, на зима ќе направам повторно ваква споредба на греење и кој сака нека верува кој не преку к****вAj utre pak novata pusti ja i meri.
Denes bese dosta potoplo od vcera, so toa i poveke rabota za neoto.
Kar si 100 den mesecotако малку ти работи кликерот ќе увидеш дека потрошувачката е еднаква може и во корист на обичната, еден или два денари на ден не играат многу улога во економичноста на еден уред, барем кога е во прашање ладењето, на зима ќе направам повторно ваква споредба на греење и кој сака нека верува кој не преку к****в
Ima dve-tri raboti vo tvojot slucaj koj e edinstven i najdragocen na forumov, koj ne se kompatibilni i smetaat za upredba na rabota na inverter/neinverter.@gigovit дали си чул за поимот КРИВО ДРВО ?[DOUBLEPOST=1466202390][/DOUBLEPOST]
ај ќе си дадам сам реплика, касно ми текна за тоа што обеќав
значи денеска после 14ч. го уклучив на @Vanlok омиленото му НЕО и до сега има потрошено 1,2kw на иста зададена Т од 24с.
кој е математичар нека пресмета која клима е поекономична, инвертерот или оваа најшкарт што вика господинот што го спомнав погоре иако не му го знам ни името, важно Г-дин е за мене чим е од Скопје![]()