Od ovie tri sekako TOSHIBATA e izbor br.1. SAMSUNG-ot i LG-to se deklarirani samo do -10 C i za tie pari se apsolutno vo aut.LG Z 12 EM.NSH/E 12 EM.UA3
SAMSUNG AR 12 KSFPEWQNZE / AR 12 KSFPEWQXZE
Toshiba RAS-13BKV-Е
Просторија од 30м2 висока 3м нова градба, имам трилема помегу овие 3 инвентори за ладење и греење или имате некој друг предлог до 40к ден. Фала на помошта
Mene mi izgleda kako da ce e premalku za prostorija od 30m2x3m visocina=90m3 da se zagree dobro so klima od 3,5Kw, no ako se raboti za dobra izolacija, orientacija jug-istok, a TOSHIBATA e 13000Btu, ne 12000Btu, verojatno ce zadovoli.
Edinstvena "mana" na TOSHIBATA e po obicaj vo Makedonija previsokata cena, vo Bugarija e okolu 600 e ........

i dalje za tvoite od Taftalige
si ej, sarma go napravi forumot, edno gi sovetuvas, drugo kupuvas, koj i da bara sovet-kupete gree- on si kupil mitsubishi, te samo inverter koristis, onda preokret imal i parno, aj sto imal parno imal i uste edna klima, eftino mu trosela klimata demek i gi pcue korisnicite na drva, a zaborava da kaze deka potrosil kolku 5 kubika drva za 60kv. stan
, sovetuvas deka inverter ne se gasi- a go izliza kopceto za on-off, najdobrata klima ja zel, ali COP-ot kaj nego i bil samo 2, te daljinsko ne ti cini, a mozda si i nepismen za tolku slozena naprava, trci- lazi i aj pak nanovo u krug.

, te drugi profili imam, ako nekoj pise nesto protiv tvoeto mislenje veke pocna i da pcues, te dtkam, te televizii spomnuvas, pocna celosno da otkacuvas.