- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 8.198
- Поени од реакции
- 8.281
Ima @Strelec ima, za inat tvoj pominav denes na blic na fajront u gree i ima lomo 18ka na lager i ako si seriozen kupec za kesh seushte moze da se dobie po popustenata cena..Lomoto ako ne go uplatis denes ke bide 100evra poskapo ako ne si razbrala, popustot bese do vcera i ti napraviv usluga sto urgirav da go zemes po taa cena zatoa sto ne si od Skopje. A u sve si greska drugoto sto go napisa, prvo! sigurno nema Vivax za 26000 Inverter od 18k, nema ni 12ka inverter za taa cena, garant On/Off klimi gledas....a i da ima 12ka za 26000 ne se sporeduva so Lomoto 18ka.
Ima 3,5ki sto ke dadat 3-4Kw na -10 ili -15 ama tie se po 60000 sto e nadvor od tvojot buget od 40K. Tie Daikini sto gi gledas se osnovni modeli i podatocite im se za na +7 nadvoresna temperatura, na -10 ke go palis kjumbeto. Lomoto ti bese najdobar izbor za taa cena, no izgleda ja prokocka, nema kjorava klima u Greemak, sve e prodadeno, ako mislis deka samo tebe te cekaat pogresno mislis
Za udvaranjevo da ne iskoci posle muvata na kapata...Ili od inat, ili od radoznalost dali lazam za popustot se prosetal @vedar do salonot ?
Kako gi pofali Gree u postov nad ovoj ke si pomislam deka i si kaparisal nekoja za doma
Samo kasno i se udvaras na lavicata, se odluci vekje devojceto....i ne zgresi
Za cenite muabetot isto ne ti bese Ok, posto koga bese 52 idese so 12k procistuvac, posle koga bese 46k idese pak so nekoe poklonce navlaznuvac ili sto bese, sega e bez nikakov poklon 40. Muabetot mi e deka sekogas cenata se vrtese okolu 40k, i pak poeftina doagja od Aeci/Aehi ili neznam so koj ja sporeduvaat tuka iako bog i sesirgija e sporedbata.
Od druga strana pa nikoj ne se zaprasa zasto drugava strana ne i tekna da gi smali cenite, so cenata ista so lomoto samo stvoriva zbuneti kupci deka toa e isto pa "komu ide" si ispazariva midei so kapilara i 1/3na pomali izmenuvaci....e imalo Wi-Fi golemo cudo, a takvo wi-fi kosta 20~30evra.
@123456 Neznam kako ste se dogovorile, tamu kaj sto si ja kupil treba da ti dadat garancija dali sega dali posle isplatata. Samo mozam da ti kazam kako e na moite garantni listovi, navedeni se 3-4firmi(2 od skopje) koi se ovlasteni monteri/serviseri i tie stavaat svoj pecat na garancijata. E sea verovatno i tie Beko so Gree imaat dogovoreno koi ke im bidat monteri, isto kako i tie od marketive sto gi imaat zemeno. A Gree da gi izmontira site klimi sekako nemoze da postigne.
Za toa praam muabet zasto znam deka site ama bas site sto ovde se interesirame na forumov zjaeme po sekoja klima ko nebare da sme gi izumileEve jas ovie klimi gi gledam najchesto vo Bitola: najmnogu gi ima vivax I midea, pa lg, beko, panasonic I toshiba, carrier dve - tri i edna gree I edna mitsubishi ovie se na patot od doma do rabota
I samo jas imam fujitsu vo ovaj del kaj shto ziveam makar shto kje primetev I nekoja druga bidejki celo vreme pred da kupam se gledav po klimite niz zgradite I kukite hahah
Pozdrav
ти имаш некоја мака од мене ??Хахаха добар е овој Јамаха, се зеза со сите тука, те препорачува, те критикува
Со тебе човек никогаш не знае дали се заебаваш и тролаш, или си озбилен.Ајде кога почнавте совети да давате, дајте ми и мене
значи кој знае знае , кој не знае, имам НЕО клима најчурук од сите можни што можете да ги најдете, ама проблемот кај мене е што во декември потрошив со неа 1700ден. струја.
Е сега барам нешто поекономично за моите 20м2 ама да бидам стоплен и под -7с.
Значи мојава клима повеќе од 2К месечно на овие 20м2 не може да потроши, толку и е моќноста, а јас сакам да не палам камин од 14KW во 15м2 соба, заради испомош на некоја си посрана кинеска клима која работи до 0с.
Дајте предлози за клима
@Strelec ме тера Грчка да ја барам за мочани 20м2
тоа не го прифаќам
Za koj model se raboti @Vanlok? Imas nesto poveke info? 200 ojra pre-eftino nekako..Со тебе човек никогаш не знае дали се заебаваш и тролаш, или си озбилен.
Ајде ако имаш зелен картон, доаѓам до Гевгелија и да земеме од тие 2.5киловатните тојатоми од карфур, за 200 јура. Ако има уште на лагер... (ремаркирани гри се)
Vidi kolku pari e pa ke ti stane jasno, ne ti treba drug komentar.Луѓе денеска ми на маркетконект западна на око FUJI RSG12LMCA. Ме заинтересира бидејќи не мислев дека некој продава FUJI кај нас. Ја разгледав климата на еуровент и излегува дека има прилично импресивни спецификации за 3,5 каде на -7 дава 3,1KW а на -15 дава 2,6KW.
Дали овие спецификации се реални посебно кога дури и 3,5 од најразвиканите марки на -7 даваат околку 2,2-2,6KW? Дали некој ја има климата и дали може да сподели впечатоци?