- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.655
- Поени од реакции
- 7.504
Toa se reklamni flaeri normalno deka ke ja falat novata serija, sve zavisi kako go citasVo linkot sto go stavi imaat pisano samo pozitivni raboti za PPB, nigde ne stoi deka e poslab od PPA. Toa se gleda na eurovent, koj znam deka ednas go postirase i se sekavam deka ne e bas mala razlika vo jacinata na PPA (pojak) i PPB.
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
Pogolema toplina dava PPA modelot so nesto minimalno pomal COP na -7, na -15 ic ne go glej COPot posto 800W poveke tolina dava PPA pa i COPot e normalno pomal.
![PPA-PPB.jpg](/data/attachments/133/133937-590d60f6da2ac901a749f24acb340fed.jpg)
PPA 1650gr freon, 45Kg tezina, kompresor Hitachi JU1015DA
PPB 1250gr freon, 40Kg tezina, kompresor Panasonic 5RS132ZAD21
Po ova sto Hitachi go ima na linkot napisano za JU/VU modelite na kompresori se raboti za twin kompresori i doubleaccel sto u prevod znaci two-stage, eve tuka ima napis za toa double accel..
ERP datasheet za Average/Warm/Cold cliamate od Hitachi u atach, i fino se gleda koja od dvete kolkava toplina vadi na odredeni Tnadvoresni.[DOUBLEPOST=1448985788][/DOUBLEPOST]
Za da istece tolku mnogu voda kako sto kazuvas nadvoresniot izmenuvac treba da e celiot pobelen od mraz. Koga e povlazno nadvor pocesto moze da defrostira. Na saat vreme (pred da napravi nov defrost) izlezi i zirni go dali ima mraz nafateno, potoa zemi namali ja temperaturata pa proveri na sledniot saat dali pak fakja mraz, i sve taka dur ne ti se izgubi mrazot i oddolzi periodot na defrost. Nenapisa na koja temperatura ti e podesena, pretpostavuvam na mnogu i ja siluvas zaradi sto i ti fakja mraz.Здраво на сите,пред неколку дена купив инвертер клима уред carrier ,3.5kw.
Нормално,сега клима уредот го користам само за греење.Ме интересира мислење дали е подобро да не се гаси навечер и да се намести пример помала температура(која?) а преку ден да си работи нормално .И уште едно прашање,вчера денес кога е малку поладно додека работи вода воопшто и да не капи(пред тоа течеше од надворешната единица) а сега на одприлика еден сат време оди во defrost mode и додека е во тој режим.10тина минути во тоа време течи вода надвор како да врни.Ме интересира дали е тоа во ред и дали е нормален начин на работа.
Ova e ednata pretpostavka za cest defrost, toa e Carrier neli dobra marka i netreba da se odnesuva taka.
Drugata ke bide ovaa sto @tzlatko ja objasni posto slicno se ponasaat i mideite pri greenje so cesti defrosti i mnogu voda.
Attachments
-
232,5 KB Прегледи: 14
-
141,5 KB Прегледи: 19
Последно уредено: