Ломо:...aj za lomo razbiram
Nazalost prijatelju kod nas je fujitsu mnogo skuplji...i to "samo" 240eu skupljiJako je vazna izolacija tih tvojih 35 m 2 , odnosno toplotni gubici prostorije.Fujitsu 12 LU ja sasvim pristojna klima i za tu klimu se kaze da ima najbolji odnos cena = kvalitet.Ta klima u Srbiji kosta oko 740 Eura.Podesena je kao i sve ostale Fujitsu klime da greju dobro sa povecanim kapacitetima i vecom kolicinom vazduha koji izduvavaju.
http://www.fujitsu-general.com/global/data/support/erp/00242091-01.pdf
http://www.frigotrade.hu/webshop/letoltesek/Fujitsu ASYG LUCA 07-09-12-14 sevice technical manual (3,7 MB).pdf
http://www.szeged-klima.hu/letoltesek/Fujitsu ASYG LUCA 12-14 service manual (7,0 MB).pdf
Nesto mi je mnogo tih 980 Euro , ali ne znam koja je cena za Mitsu FH .?
Ako cena izmedju Mitsu i Fujitsu nije velika a imas solidnu ( dobru ) izolaciju ja licno bih pre pazario Mitsu 35 FH.
Sepak 12LU e "samo" sredna a FH35 klasa pogore klimaNazalost prijatelju kod nas je fujitsu mnogo skuplji...i to "samo" 240eu skuplji
(FH35 je 980eu)
Eden pozdrav do Hidroset
Problem je u tome sto taj Gree koji se prodaje u Skandinaviji i ovaj Gree sto se prodaje kod nas nisu isti.To su razlicite klime.[DOUBLEPOST=1445581520][/DOUBLEPOST]aj za lomo razbiram 500€, posle makedonija bila siromasna zemja a skandinavcite kupuvaat gree ili noname so nivniot standard a svaba doktor moze da ni zavidi samo
Da bas tako.Mitsu FH je klasa iznad i zato ima dvostruko rotacioni kompresor i bolju energetsku efikasnost.Cene za Fujitsu su u Srbiji nize nego u Hrvatskoj,Makedoniji........Sepak 12LU e "samo" sredna a FH35 klasa pogore klima
Neznam sto ne e jasno kako sto imam procitano od tvoite komentari za GREE mislam deka imas pisano GREE ama ne gree,ili sakas i nekoj drug da zeznes,mislam i zatoa e forumov za da se podelat iskustva i znaenje,imas GREEi od 50 000 a se sporeduva li GREE I MITSU za 150€[DOUBLEPOST=1445582670][/DOUBLEPOST]Od kade be pari da vaka lesno lupate 1000€ za klimi? Za nesto sto niti ce se isplati nekogas niti e ekonomicno koga na start davas 1000€ a ce ti koristi 7-10 godini po 770-550 den. mesecno cini, aj za lomo razbiram 500€, posle makedonija bila siromasna zemja a skandinavcite kupuvaat gree ili noname so nivniot standard a svaba doktor moze da ni zavidi samo
Neznam sto ne e jasno kako sto imam procitano od tvoite komentari za GREE mislam deka imas pisano GREE ama ne gree,ili sakas i nekoj drug da zeznes,mislam i zatoa e forumov za da se podelat iskustva i znaenje,imas GREEi od 50 000 a se sporeduva li GREE I MITSU za 150€
Ova soGREE se odnesuvaza goran0505 GREE ne greeNeznam sto ne e jasno kako sto imam procitano od tvoite komentari za GREE mislam deka imas pisano GREE ama ne gree,ili sakas i nekoj drug da zeznes,mislam i zatoa e forumov za da se podelat iskustva i znaenje,imas GREEi od 50 000 a se sporeduva li GREE I MITSU za 150€
[DOUBLEPOST=1445584361][/DOUBLEPOST]A dali Vivax Gey/Gexi koji se prodaje u skandinaviji nije isti so ovaj koji se prodaje kod nas[DOUBLEPOST=1445584410][/DOUBLEPOST]http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=20808.0[DOUBLEPOST=1445585152][/DOUBLEPOST]Vivax Gexi/Geyi i Gree Hansol se odlicni klimi za do 40000den, ali za 50000den klimite ne gi biva, taka i so prikaznata za Fujitsu kaj nas u Mk, Fujitsu Lt odlicna klima, ama za 1600evra "i ne duva bas toplo".Problem je u tome sto taj Gree koji se prodaje u Skandinaviji i ovaj Gree sto se prodaje kod nas nisu isti.To su razlicite klime.[DOUBLEPOST=1445581520][/DOUBLEPOST]
A dali Vivax Gey/Gexi koji se prodaje u skandinaviji nije isti so ovaj koji se prodaje kod nas
Ovde e tolku kaj oficijalnite zastapniciZdravo na site,
Kade ja ima fh35 za 980evra?
Pricina poveke da im se pokaze prst na poznatite skapgii, se nadevam deka nekoj od niv cita tuka i ke im svetne da gi iskoregiraat cenite. A preku fakti za konkretni modeli kako primer ovaa LU kako sto vikas od sredna klasa i bez twin kompresor mozeme samo da im pomogneme vo koregiranjetoSepak 12LU e "samo" sredna a FH35 klasa pogore klima
A be druze sto samo trolas kontra Gree, pa Vivax AEHI 12ka ti e 43000...ete poeftin e AEHI pa ne go zimas, ama ovoj vivaks nema vrska so Gree a uste pomalku so GEYI/GEXI kako sto bese do lani.Gree Hansol se odlicni klimi za do 40000den, ali za 50000den klimite ne gi biva, taka i so prikaznata za Fujitsu kaj nas u Mk, Fujitsu Lt odlicna klima, ama za 1600evra "i ne duva bas toplo".