Најекономично греење и ладење

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Хммм нешто ми е тука сумливо.
AY е матт бела боја. За тоа баш многу се зборуваше по форуми дали ќе пожолти или не ...
Небитно. Првата е AY

Втората слика е гласс бела. И поинаква е. Ми личи на AP.
Види провери испод капакот кај што има лепенка кој модел го пишува.
Prvata e AY a vtorata proveriv AP.

Член од
14 ноември 2024
Мислења
1
Поени од реакции
1
Здраво :)

Новоградба 220м2 приземје и спрат за топлинска пупма со подно греење и бојлер што препорачувате - Viessmann, Daikin, Toshiba, Nibe, Mitsubishi или нешто друго?

Член од
7 октомври 2014
Мислења
86
Поени од реакции
91

Новоградба 220м2 приземје и спрат за топлинска пупма со подно греење и бојлер што препорачувате - Viessmann, Daikin, Toshiba, Nibe, Mitsubishi или нешто друго?
Здраво,
дали имаш бунарска вода или, дали имаш можност за такво нешто? Доколку одговорот е да, размисли за геотермална топлинска пумпа.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.101
Поени од реакции
6.493

Na taa luda para samo podno be brat. Abe raat ke vidis kakvi pumpi kakvi kurci.

Член од
30 септември 2020
Мислења
25
Поени од реакции
9
Денес ми монтираа VIVAX ACP-12CH35AERI. Не ја вакумираа, не требало. Ме зафркнаа?

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Денес ми монтираа VIVAX ACP-12CH35AERI. Не ја вакумираа, не требало. Ме зафркнаа?
Јас прво кога дојдоа монтерите ги прашав дали вршите вакумирање, ми одговорија задолжително е.
Ако ми речеа не,ќе им речев пријатно не сакам.

Член од
30 септември 2020
Мислења
25
Поени од реакции
9
Зарем толку е важно? Не знам што да мислам сега

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Зарем толку е важно? Не знам што да мислам сега
Првпат ставив клима, цел нет го претурив од читање и гледање видеа од монтери, секаде кажуваа дека вакумирање е задолжително.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Извини. Што значи тоа? Дека не треба вакумирање?
Баш обратното, фреонот во климата треба да е чист R32, Но без вакумирање тој е измешан со воздухот во бакарните цевки па така сега имаш некој нов гас што е комбинација на воздух и фреон.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.903
Поени од реакции
10.972
Те зафркнале, и тоа дебело!
Мада и непрописно вакумирање ти е скоро па исто со воопшто не вакумирање..
А пола и кусур од сите клими кај нас се на к*рташак вакумирани ;)

Така да веројатно ќе тера и овака.. реци хвала на инжињерите и проектантите у Кина! Знаат они дека секакви неписмени ропаци ќе им ги монтираат климите..

Kajgana Shop

На врв Bottom