zimovo poleka poleka popushta (da ne recham dojde prolet denovive) pa da sumirame rezultati od dekemvri i januari
kukjata od ponedelnik do petok se odrzuva na 15C so iskluchok na spalnata kade drzam 17C za polesno da mi stopli za vikend za spienje na 20C. za vikend cela kukja kaj shto gream e 19C ~ 20C za da mi e na potkrovje 12C i da mozam da rabotam gradeznichki raboti da ne mi studi.
istrosheno do sega 45 vrekji peleti i 2693den struja ili suma sumarum 15430 denari, a gream grubo okolu 80 kvadrati na prizemje 30kvadrati garaza vo suteren kaj shto e parniot kotel i 7 kvadrati kupatilo isto vo suteren.
potkrovjeto ne e izolirano a nema ni spushten tavan ni koshuljica pa furi od stranite kaj shto e opshifkata i od pod vratite na terasa. zdravje na prolet da se stavi izolacija i na tavanot pa slednoto zimo ochekuvam so istava potroshuvachka i gore na potkrovje da bide okolu 20C (ili da namalam potroshuvachka)
me chesha krastata i gore da fuknam barem 2 klimi 3.5kw sekoja (optimalno kje e so 3) ama imam ushte mnogu raboti za plakjanje i nekako ne mi se frlaat 1000 evra vo momentov. zdravje na esen ako naleta nekoj ubav popust i ako ostanat pari do togash