Друже не реков како се подесува уредот, знам дека даваат температури до 0.1 степен, тоа што го реков е дека може уредот да има грешка до 1 степен при мерењето (значи не дека секогаш има ама може да има)Setiranjeto e na 0.1° i e mnogu precizno i da se setira so opseg i zaboravas deka imas voopsto ladenje vo ovoj period .
Kaj mene imam zasega na ladenje nekolku sceni za vo dnevna , megju koi krajna mi e vo 23:00 se gasi ,nema ja iskluciv ili ne , a utredenta bidejki sme od sabajle narabota e zadadeno posle 11casot da pocnat da vazat zadadenite parametri i do vrakanje doma kaj 13:00 e taman izladeno dostignata temperatura na masicka 23.4 - 24.7 i taka si idrzuva .
Mnogu bitna rabota da napomnam deka dalecinskoto za klimata nezavisno dali klimata e vklucena ili ne ako treba da e komandata da se vkluci togas se praka signal koj znaci vkluci a ne kako na dalecinsko edno isto kopce za vkluci iskluci.![]()
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
На линкот што тзлатко го постирал дека го добил уредот, ако го отвориш и погледнеш описот што продавачот го дава стои следново
Код:
11. All temperature and humidity sensors will have certain errors, please note. The error of this sensor is ± 1 ℃ and the error of humidity is ± 5% RH

Ako dojde do toj moment togash mozebi 5 dena vo godinata kje se koristi. Samo ne razbiram kako bi im smetala koga kje se na 4m rastojanie edno od drugo plus furnata kje e sprovedena vo odzakot. Nejse, ako bide bide ako ne nikomu nishto.